DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 24. listopadu 2019

Home » » Recenze/review - 1349 - The Infernal Pathway (2019)

Recenze/review - 1349 - The Infernal Pathway (2019)


1349 - The Infernal Pathway
CD 2019, Season of Mist

for english summary please scroll down

Jsou v mém životě chvíle, kdy dostávám neskutečnou chuť na pravý, nefalšovaný black metal. Musí být načichlý sírou, opravdovou atmosférou devadesátých let a hnilobou. Potom bývám spokojen. Vím moc dobře, že nedostanu od kapel již nic nového, ale to ani nechci. Když na mě podobné chvíle přijdou, tak se zavírám do svého pokoje a odstřihnu se od celého světa. Nechám své kosti prostoupit chladem a temnotou. 

Velmi často volím staré dobré desky slavných legend, ale občas se do mého hledáčku dostávají i "mladší" smečky. Totiž, abyste mě dobře chápali, skupina 1349 hraje od roku 1997, tak už je také trošku starší. Každopádně, letos jsou zde pánové s novou nahrávkou, která přesně vystihuje to, co mám na black metalu jako stylu rád.


Warpainty, ohně i zlostné pózy. Občas to působí trošku legračně, já vím, ale jen do té doby, dokud se nesetmí a nepřijde ta správná nálada. Slyším zde lehké ozvěny MAYHEM, IMMORTAL, MARDUK, GORGOROTH, DARK FUNERAL. Vlastně by se také dalo napsat, že se jedná o jakousi esenci černého kovu, zajímavý a dobře poslouchatelný artefakt. Zkrátka a jednoduše, velmi dobře zahraná klasika se vším, co k tomu patří. Mám rád takové ty chvějící se tajemné chvilky, které během několika okamžiků přejdou v tradiční běsnění. Nehledám a nechci (nebo spíše odmítám) současné sklony některých smeček k různým post stylům. Black metal má být zlo a nenávist. Šelmy také neodnaučíte lovit a pokud ano, tak zemřou steskem po boji. 1349 letos vydali velmi dobré album. Ne výjimečné, ani převratné, ale perfektně řemeslně odvedené. Navíc s již zmiňovanou temně chladnou atmosférou. Je příjemné se pocházet mezi stíny. Satan číhá za každým rohem a já se těším na každé další setkání. Hell!



sumarizace:

Hudba zde utíká v rytmu starých dobrých MAYHEM, IMMORTAL, MARDUK, GORGOROTH, DARK FUNERAL a je také ošklivou výpovědí o smrti. Riffy jsou nebývale rezavé a hnilobné, vokál zastřeně mokvající a nálada pochmurná. Až nás jednou pohřbí a budou nás žrát červi, budeme poslouchat novinku "The Infernal Pathway" stále dál.

Obdivuji zvuk, kochám se chladnou a prašivou atmosférou celé desky. Je pro mě esencí toho, co mám na metalu rád. Jedná se samozřejmě o muziku převážně pro starší posluchače, ale to je jen a jen dobře. 1349 jsou jako staří psi, kteří hlídají vstup do podsvětí. Letos opět, zasaženi vzteklinou, plivou kolem sebe sliny plné zloby a síry. Zavřete mě do staré opuštěné kobky, mučte mě rozžhaveným železem, ale pouštějte mi k tomu nadále "The Infernal Pathway". Z prokletého prachu padlých kněží se zrodila nová deska, které vás navěky stáhne do Hádovy říše. Vynikající poctivé album, které muselo být nahráno snad v samotném pekle! Inferno!



Asphyx says:

Their music goes in the rhythm of the good old MAYHEM, IMMORTAL, MARDUK, GORGOROTH, DARK FUNERAL and it is also an ugly testimony of death. Riffs are unusually rusty and rotten, the vocal is weeping and the mood is gloomy. When they will burn us alive and worms will be eating us, we will listen to the new album "The Infernal Pathway"

I admire the sound, enjoy the cold and ashy atmosphere of the album. It is the essence of what I like about death metal. It is of course the kind of music for older listeners but that is good. 1349 are like old dogs, which guard the entry to the underworld. This year again, affected by rage, they spit around saliva full of evil and sulphur. Close me in an old abandoned cell, torture me with heated iron but please let me listen to the album "The Infernal Pathway" during it. From the cursed dust of the fallen priests a new album was born which will forever take you to the Hades world. Excellent honest album which must have been recorded in the hell itself! Inferno!


TRACKLIST
01. Abyssos Antithesis
02. Through Eyes of Stone
03. Tunnel of Set VIII
04. Enter Cold Void Dreaming
05. Towers upon Towers
06. Tunnel of Set IX
07. Deeper Still
08. Striding the Chasm
09. DГёdskamp
10. Tunnel of Set X
11. Stand Tall in Fire

band:
Ravn (Vocals)
Seidemann (Bass)
Archaon (Guitars)
Frost (Drums)

Share this games :

TWITTER