DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 16. listopadu 2019

Home » » Recenze/review - DIABOLIC NIGHT - Beyond The Realm (2019)

Recenze/review - DIABOLIC NIGHT - Beyond The Realm (2019)


DIABOLIC NIGHT - Beyond The Realm
CD 2019, High Roller Records

for english summary please scroll down

Tančíme na hrobech svých metalových předků. Exhumujeme jejich shnilé kosti, polorozpadlá těla i vzpomínky na dobu, kdy bylo nadšení a poctivost nutností pro to, aby byla deska dobrá. Ostré riffy, rychlost, smrt v očích a nekonečná pařba. Někteří z nás již dávno zemřeli, přesto jsou tu s námi. Když se tančí, tak jejich stíny ožívají a hrozí spolu s námi. Mám rád upřímná alba, která si na nic nehrajou, mám rád temnou hru s melodiemi. Jsem rád, když mě hudba rozseká na několik částí.

Poslouchat podobné desky jako je ta od německých DIABOLIC NIGHT je pro mě obrovská radost. Pokaždé se u takovýchto záležitostí uvolním, usmívám se, s chutí se nechávám unášet do míst, které musí mít rád každý fanoušek temně chladné hudby. Jedná se o klasický black/thrash metal, ale velmi dobře zahraný, ostrý a šílený zároveň. Sází se na tlak, energii a odhodlání. A mě to neskutečně baví. 



Spolu s kapelou zavzpomínáme na staré dobré VENOM, na DESTROYER 666, DESASTER, NIFELHEIM, BATHORY, ale i třeba SLAYER. Album je od začátku až do konce jak odpálený dynamit. Nevydržím ani chvilku v klidu, jakoby do mě někdo bodl injekci se spoustou energie. Večírek ve starých katakombách, jen pro zvané. Otrhané džísky, holky, co jsou nejkrásnější na světě. Život a smrt na jednom místě, to vše pod palbou riffů. Drtíme pod nohama kosti, my jsme underground, také cítíte tu sílu? Mám to takhle podané na hrobníkově lopatě moc rád, nic neřeším, jen dál tančím na hrobech. Až zítra ráno vylezeme ven na boží světlo, tak se budeme smát všem, co se neustále přetvařují, všem jedovatým zmijím, všem, kteří nechápou, jak dokáže dobrá hudba člověka podmanit. Nic neřešit, jen si tak poslouchat, narvat si pod tlakem do hlavy další skladbu. Zaseknout sekyru do stolu a dát si další pivo. Pokud máte chuť na vynikající black thrash metal, tak neváhejte. "Beyond The Realm" je totiž opravdu skvělé album! Podepisuji vlastní krví!


sumarizace:

Peklo zase hoří! Není divu, když nám k tomu hrají němečtí maniaci DIABOLIC NIGHT. Kapela, která připomíná dávné thrash/black metalové poutníky ze starých časů je přesně tím typem skupiny, která musí chytnout za srdce všechny milovníky old schoolu. Pojďte si spolu se mnou zavzpomínat na dobu, kdy se ještě hrálo reálně, bez pozlátek a zbytečností. "Beyond The Realm" je hodně syrovou, nekompromisní deskou, nahranou snad v samotné márnici. Jako bychom právě potkali dámu, zvanou Smrt. Hudba je tady hodně stará, plesnivá, ošklivá a nepostrádá jakousi černou jiskru, kterou jsem vždy u kapel obdivoval. Málokdo umí vyvolat samotného Satana. DIABOLIC NIGHT se to povedlo. Vítejte na exkurzi v samotném pekle. Podávat se budou jen ty nejkrvavější kousky pokrmů. Nejlepší je, že Hádova říše v podání téhle německé mašiny, je velmi přitažlivá, nakažlivá a zákeřná. Líbí se mi tady a místo toho, abych dál něco psal, tak si nahrávku raději znovu pustím. Starodávná deska, nahraná s neskutečným feelingem! Black thrash metalové album, které odtrhává maso od kostí! Skvěle!

Asphyx says:

The Hell is on fire! And it is like this because of DIABOLIC NIGHT, the maniacs from Germany. A band which reminds the old thrash/black metal pilgrims from the old days who were the exact type of band which catch your heart if you are a fan of the old school music. Let´s bring back in memories the times when music was played in real way without any gloss or disutility. "Beyond The Realm" is a very raw uncompromised album which must have been recorded in a mortuary. It´s like we just met lady whose name is Death. The music is very old, moldy, ugly and it doesn´t lack of black sparkle which is the main thing I have always admired about bands. There is only a few band which are able to call the Satan itself. DIABOLIC NIGHT made it happen. Welcome on an excursion to the Hell. There will be served only the bloodiest meals. The best thing is that Hades world which is created by this German band is very magnetic, catchy and cruel. I like it here and instead of writing something I´m going to play this record again. An old album which is recorded with an unbelievable feeling! Black thrash metal album which would chop your meat of bones! Great!


TRACKLIST
1. Towards Forgotten Paths (1:13)
2. Sovereign Of Doom (4:49)
3. Crescent Moon Rise (5:18)
4. In Retribution (5:09)
5. Beyond The Realm (2:15)
6. Odyssey (6:25)
7. Infernal Power (4:34)
8. Reach For The Night (4:32)
9. Descension Into Dying Spheres (5:35)

LINE-UP
Heavy Steeler - vocals, guitars, bass
Christhunter - drums

Share this games :

TWITTER