DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 14. ledna 2020

Home » » Recenze/review - F.A.M. - Fascinated About Mortality (2019)

Recenze/review - F.A.M. - Fascinated About Mortality (2019)


F.A.M. - Fascinated About Mortality
CD 2019, vlastní vydání

for english please scroll down

K temným a krvavým věcem, které jsem nedávno zažil, se hodí death grind asi nejlépe. Ono když si jedete v poklidu městem, myslíte na samé krásné přísliby, které vás večer čekají a potom uvidíte mrtvé tělo, rozkrojené na dvě části, tak vám to moc na náladě nepřidá. Slečna ještě pořád držela v ruce mobilní telefon. Hlavu sice měla už překrytou černým pytlem, ale zbytek byl potravou pro všechny čumily a amatérské fotografy. Několik slabších jedinců se šlo bokem vyzvracet a já si pustil novinku polských F.A.M. 

Jejich surový a krvavý death grind se velmi hodil k právě zažité situaci. Pánové se s tím nepářou a já zrovna potřeboval vyčistit hlavu od zbytečností. Jejich minulá deska "Human Cargo" mě příliš nebavila, respektive její krása vynikla lépe naživo než v přehrávači. S novinkou "Fascinated About Mortality" to mám jinak. Baví mě již od začátku. Na duševní očistu jako dělaná.


Dalo by se napsat, že F.A.M. jsou takovou jistotou, je na ně spolehnutí. Jedou si ten svůj death grind, ovlivněný třeba takovými MUMAKIL, NASUM, NAPALM DEATH, TERRORIZER, GADGET, LOCK UP, BRUTAL TRUTH, PHOBIA, CARCASS (starými), neohlížejí se nalevo ani napravo a výsledkem je materiál, který si fanoušky stylu podmaní. Alespoň u mě to tak funguje. Líbí se mi taková ta poctivá neurvalost, přenesená energie. Kapela si na nic nehraje, hrne před sebou hromadu kostí s přehledem a zkušenostmi. Maso je porcováno s velkou přesností, motivy doslova shnijí ve vašem přehrávači. Není to nic převratného, asi bych našel tisíc důvodů, proč novinku sejmout, ale dělat to nebudu. Dám totiž hodně na instinkt, na své zvrácené chutě a ty mě k desce stále a opakovaně vracely. Pokaždé když jsem měl dost různých pokrytců, klišé, pozérů, tak jsem se zavřel do pokoje, natočil repráky směrem do své hlavy a pak už jen mlátil hlavou o stůl. Je to zkrátka výmaz, devastace mozkových buněk. Masakr, tělo rozpůlené a pohozené uprostřed města. V Polsku nám pánové upekli pěkně krvavou kaši. Buďme za to rádi. Masakr!



sumarizace:

Umírat lze mnohými způsoby, ale smrt předváděná na albu "Fascinated About Mortality" se zdá být nejvíce bolestivá. F.A.M. ve své tvorbě odkazují na takové smečky jako jsou MUMAKIL, NASUM, NAPALM DEATH, TERRORIZER, GADGET, LOCK UP, BRUTAL TRUTH, PHOBIA, CARCASS (starými). Hniloba je zde kombinována s tlakem a výsledkem je nahrávka, která působí jako třaskavina té nejvyšší kvality. Novinka je jako kus plesnivého masa, které vám někdo hodí přímo do obličeje. Při poslechu se dusím, lapám po dechu a těším se na každý další zabijácký riff. Jsem rád drcen a rozmělňován. Líbí se mi i temnota, která jednotlivými skladbami prostupuje jako nějaká zlá choroba. F.A.M. zkrátka moc dobře vědí, jak na mě. Umí vytvořit absolutně zběsilou atmosféru, vyvolat postupný tlak na moji hlavu. Smrt je zase tak blízko! Death grindové album, které vás rozemele na prach! Amen!


Asphyx says:

You can die in many ways but the death on the album "Fascinated About Mortality" seems to be even more painful. F.A.M.´s music refers to bands like MUMAKIL, NASUM, NAPALM DEATH, TERRORIZER, GADGET, LOCK UP, BRUTAL TRUTH, PHOBIA, CARCASS (old). The rotation here is combined with pressure and the result is an album which feels like a bomb of the highest quality. The new album is like a piece of mouldy flesh which hit you right in the face. When I listen to this album I cannot breath and I am looking forward to another killing riff. I like to be smashed and crushed. I like the darkness which goes through each song just like a bad disease. F.A.M. really know what I like. They can create totally furious atmosphere, bring a pressure on my head. The death is again very close! Death grind album which will grind you to dust! Amen!


Tracklist:
01. Fierce Agonal Malediction
02. Full Asynchronous Metamorphosis
03. Fascinated About Mortality
04. Fleeting Animose Malady
05. Formidable Abandoned Morgue
06. Fallen Among Masses
07. Fractal Asymetric Motion
08. Ferocity Affliction Maltreatment
09. Frigid Aimed Manslaughter
10. Feast After Mutilation

band:
Nelek - guitar (Squash Bowles,ex-Banisher, ex-Climate)
Armagog - bass (Inferno, Chaomega, Embrional, A.H.P., Throneum,)
Darek Młody - drums (Squash Bowels, Embrional, Dissenter, ex-Christ Agony, Amorphous, Xaoz)
Chorzo - Vox (Cien)

Share this games :

TWITTER