DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 24. února 2020

Home » » News! - SHAMPOON KILLER - new album Mankind Depravity (teaser and info)!

News! - SHAMPOON KILLER - new album Mankind Depravity (teaser and info)!



for english please scroll down

CZ:

Zástupci české extrémní metalové scény Shampoon Killer přichází s novou deskou Mankind Depravity! Nahrávka byla natočena v KSV studiu na konci loňského roku a čítá 9 zbrusu nových skladeb poctivého death metalu s jasným poselstvím a vztyčeným ukazovákem dnešní společnosti. Můžete se těšit na více než půl hodiny naprosto nekompromisní brutality, která vychází ze staré školy a je okořeněna přesahem do ostatních extrémních stylů se spoustou thrashových, grindových i hardcorových groovy nápadů s vlastním vzteklým duchem. Kapela z jižního města položila na oltář death metalu čerstvý a velmi eruptivní materiál s kvalitní produkcí, který Vám zaručeně ustřelí hlavu.

SHAMPOON KILLER představují ukázku z nové desky "Mankind Depravity", která vyjde u Bizarre Leprous Production a zvou na křest, který proběhne 10. 4. 2020 v Praze v Modré Vopici. 

info:



info:
http://bizarreleprous.cz/
https://bandzone.cz/shampoonkiller

Biografie:
Shampoon Killer je pražská death metalová kapela původně složená z členů a ex – členů Brutally Deceased, Poppy Seed Grinder, Sarcom a Appaling Spawn, která byla založena na jaře 2007 ve složení Cifron a Žlababa – zpěvy, Gábin – bicí a Nikola – kytara. Ve spořilovské garáži začíná vznikat nový materiál s jasně vymezenou anti-diskofilní tématikou a kapela se dává do pohybu. Po několika úspěšných zkouškách se ke kapele připojuje Nikolův spoluhráč ze Sarcom Vláďa a velmi rychle se zapojuje do procesu. V roce 2009 přichází na post druhého kytaristy Géba, který se aktivně zapojuje do skládání nového materiálu. Čertužel jeho představy o fungování v kapele nebyly naplněny a tak se ke konci roku 2010 s kapelou rozloučil. Několik měsíců po jeho odchodu se ke kapele připojuje na post druhého kytaristy bubeník ze Sarcom – Martin. V létě roku 2012 přichází náhlá smrt našeho sypače Gábina (R.I.P.) a Martin se od kytary logicky přesouvá za bubny. V průběhu prosince 2012 přichází kytarista Prewith z Psychotic Despair a komando je opět kompletní. V této sestavě o 2 roky později Shampoon Killer nahrává na podzim roku 2014 ve vyškovském Davos studiu debut “666: The Battle of Discopylae“, který vychází u Hard Bones Production. V únoru 2015 opouští kapelu další zakládající člen Nikola, z kterého se stává čím dál větší misantrop a na jeho místo přichází kytarista Myšák z IASP, který se rychle učí materiál a uzavírá aktuální sestavu Shampoon Killer. Po personálním ustálení začíná čtyřletá práce na novém materiálu, který je nahrán na podzim 2019 v KSV Studiu v Praze a v dubnu 2020 vychází druhá dlouhohrající deska “Mankind Depravity“ na Bizarre Leprous Production.

EN:
Representatives of Czech extreme metal scene Shampoon Killer comes with new album Mankind Depravity! Album was recorded at the KSV studio at the end of last year. New record includes 9 brand new songs of honest death metal with a clear message and an erect index finger for today’s society. You can look forward to more than half an hour of uncompromising brutality of death metal with an overlap into other extreme styles with lots of thrash, grind and hardcore groove ideas with its own rabid-like flair. The band from the Prague put on the altar of death metal fresh and very eruptive material with high quality production, which will surely kill you.

Biography:

Shampoon Killer is a Czech death metal band originally formed by members and ex – members of Brutally Deceased, Poppy Seed Grinder, Sarcom and Appaling Spawn in spring 2007. Original lineup of the band was Cifron and Žlababa – vocals, Gábin – drums and Nikola – guitar. In the rehearsal room begins to compose fresh and highly eruptive death metal with anti-discophilic lyrics. After several successful rehearsals, Nikola’s bandmate and bassist from Sarcom Vláďa joins the band. In 2009 comes to the position of second guitarist Géba, who is actively involved in composing new material. Unfrotunately his ideas of ​​working in the band wasn’t fulfilled and so he left the band at the end of 2010. A few months after his departure, the drummer from Sarcom – Martin joins the band as a second guitarist. In the summer of 2012 comes the sudden death of our drummer Gábin (R.I.P.) and Martin logically moves from the guitar behind the drums. During December 2012 comes guitarist Prewith from Psychotic Despair and the death metal commando is again complete. In this line-up, Shampoon Killer recorded debut “666: The Battle of Discopylae” in Davos Studios in fall of 2014, what was released on Hard Bones Production. In February 2015, another original member Nikola left the band and was replaced by IASP guitarist Myšák, who quickly learns material and closes the current Shampoon Killer lineup. After lineup stabilization begins four years of work on new material, which was recorded in autumn 2019 at KSV Studio in Prague and in April 2020 is released the second full album “Mankind Depravity” on Bizarre Leprous Production.

info:
Share this games :

TWITTER