DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 5. února 2020

Home » » Recenze/review - ANNIHILATOR - Ballistic, Sadistic (2020)

Recenze/review - ANNIHILATOR - Ballistic, Sadistic (2020)


ANNIHILATOR - Ballistic, Sadistic
CD 2020, Silver Lining Music

for english summary please scroll down

Já to na jednu stranu chápu. Svět se dneska tímhle způsobem zkrátka točí. Recyklují všichni. Jsme zavaleni odpadky a tak máte v hudbě několik možností. Buď nahrajete něco šíleně progresivního a nikdo tomu nebude rozumět, mimo pár podobně postižených a nebo se vrátíte v čase zpět. Zapátráte, kdy vám lidi vaši muziku žrali nejvíc a pokusíte se znovu oživit svoji bývalou slávu. Koneckonců, spousta fanoušků vám to zase spolkne i s navijákem. A přesně takhle ke své novince podle mě musel přistupovat i Jeff Waters.

Dalo by se říct, že jsem jedním z velkých fanoušků technického thrashe. Jenže ANNIHILATOR jsou letos přesně tou ukázkou, jak se to nemá dělat. Když si totiž srovnám posledních několik desek tohoto nezmara a jeho kumpánů, tak mi vychází stále stejný výsledek. Zajímavé je, že u jiných kapel mi podobný přístup nijak zvlášť nevadí, dnes se opakují všichni. Na novince "Ballistic, Sadistic" mě ale vzájemná podobnost doslova bije do uší. 



Hobluje se sice pořád s nadšením, ale chybí mi nadhled, dravost a paradoxně i zajímavé momenty, které jsem u téhle kapely míval tolik rád. Tošku nechápu nadšené výkřiky všude kolem. Zajímavé by bylo nasadit na novou desku takový ten program na vyhledávání podobných skladeb. Myslím, že bychom byli nemile překvapeni. ANNIHILATOR podle mě sice nahráli už i horší desky, ale "Ballistic, Sadistic" kolem mě proplouvá jako nezajímavé informace. Kam se vytratilo chvění a energie? Proč je produkce pořád taková nijaká a obyčejná? Říkejte si co chcete, ale nová deska se mnou vůbec nic nedělá. Kdysi jsem býval velký fanoušek téhle smečky, ledacos jsem jim odpustil, spoustu alb mám ve své sbírce a rád se k nim vracím. Ale toto? Já nechci žádnou další recyklaci! Nejhorší je, že nahrávka není ani zábavná. Je zkrátka nijaká a nebál bych se napsat i nudná. Thrash metal bez fantazie. 



sumarizace:

ANNIHILATOR mě letos svojí novinkou "Ballistic, Sadistic" nepřesvědčili. Najde se zde sice pár dobrých motivů, ale jako celek je album poměrně slabé. Mám pocit, že se ANNIHILATOR stále opakují a časem se dostavuje pocit prázdnoty. Nedokážu si skladby zapamatovat a dostat je do hlavy. Bohužel. Něco málo na mě funguje, ale zbytek je jen nuda. Kam se poděla agresivita? Kam dravost? Legendární kanadští thrasheri ANNIHILATOR nahráli průměrné album, které bych hodnotil maximálně šedesáti procenty.



Asphyx says:

ANNIHILATOR didn't persuade me with their news "Ballistic, Sadistic" this year. Even though there are a few good themes, but the album as a whole is rather weak. I feel that ANNIHILATOR repeat themself and after some time there is coming the feeling of emptiness. I can't remember the songs and get them in my head. Unfortunately. Something is well done, but the rest is just boredom. Where is the aggression? Where is ferocity? Legendary Canadian thrashers ANNIHILATOR recorded an average album that I evaluated maximum of sixty percent.



Tracklist:
01. Armed To The Teeth (4:26)
02. The Attitude (4:02)
03. Psycho Ward (4:39)
04. I Am Warfare (4:47)
05. Out With The Garbage (4:27)
06. Dressed Up For Evil (4:41)
07. Riot (3:46)
08. One Wrong Move (4:36)
09. Lip Service (5:48)
10. The End Of The Lie (4:16)

band:
TOURING BEASTS: Jeff Waters (vox, guitar), Fabio Alessandrini (drums), Rich Hinks (bass) & Aaron Homma (guitar)

Share this games :

TWITTER