DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 25. února 2020

Home » » Recenze/review - APOSTLES OF PERVERSION - Scars of a Sick Mind (2019)

Recenze/review - APOSTLES OF PERVERSION - Scars of a Sick Mind (2019)



APOSTLES OF PERVERSION - Scars of a Sick Mind

CD 2019, Pathologically Explicit Recordings

for english please scroll down

"Říkal jsem si, že by několik ran kladivem mělo stačit. Ale chroptěla dál, vydávala zvuky, jako když syčí kamna. Dlouho jsem se na ní díval a sledoval, jak pomalu umírá. Jenže měla tuhej kořínek. Tak jsem vzal do ruky nůž a prořízl jí hrdlo": vyprávěl před soudem a nebyl v něm ani kousek pokory. Vypadal jako šelma, které loví ze své přirozenosti. Bez citu, bez svědomí. Byl jsem rád, že jej porota odsoudila ihned a bez dlouhých průtahů. Takoví jedinci mezi námi nemají co dělat. Provaz jsem mu tentokrát nasadil s velkou chutí.

Brutální death metal je styl, který se ze své velké části zaobírá podobnými nechutnostmi. Jde se v něm na dřeň, přímo k podstatě věci. S oblibou říkám, že když deska neřeže, tak není dobrá. Španělští APOSTLES OF PERVERSION mě přesvědčili nakonec na svoji stranu, ale s výhradami. O tom, že jejich hudba není nijak originální, netřeba diskutovat. Vše je sice velmi solidně zahrané, ale přeci jen, nahrávce něco trošku chybí. Nějaké koření, větší tlak, něco, co by je alespoň lehce odlišilo od dalších. 



"Scars of a Sick Mind" se celé odehrává mezi mantinely klasického, tradičního brutálního death metalu. Stylu bylo podřízeno vše a v některých momentech vyznívají skladby lehce křečovitě. Není to nic zásadního, fanoušci podobně zahnívajících záležitostí budou pravděpodobně spokojeni, ale ruku na vytržené srdce, nemáte pocit, že sem tam ztrácí songy na síle? Osobně mi vadí nejvíc asi předvídatelnost, připadá mi, že je vše zahrané spíše s rutinou, na jistotu, než s nadšením. Není to nic zásadního, ale příště by to chtělo víc kopnout do vrtule. Zvuk je také spíše vlažnější, než že by mi dokázal do mozku vyfrézovat drážky. Nápadů je sice dostatek, ale inspirace CANNIBAL CORPSE, NAPALM DEATH, SUFFOCATION je někdy až moc viditelná. Nejsilnější mi nakonec přijde kapela v momentech, kdy se do toho pořádně opře a přidá špetku grindu. Není to vůbec špatné album, ale také nic, co by mě nějakým způsobem rozhodilo. Novinka zkrátka přesně vystihuje slovo solidní. Víc myslím dodávat netřeba. 



sumarizace:

Albu možná chybí kousek nějakého neotřelého koření, nějaký lépe zapamatovatelný nápad. Kapela, pokud se chce dál vyvíjet a zlepšovat, by měla příště přeci jen trošku víc zapracovat na originalitě, možná i zajímavější produkci. Jinak ale nemám s deskou absolutně žádný problém. A to je možná trošku špatně. Skupina, jako by se trošku bála se odvázat, pustit se do něčeho nového, zajímavějšího. Uvidíme příště, třeba nás překvapí. Cesta, kterou si APOSTLES OF PERVERSION vytyčili a po níž jdou, není vůbec lehká, podobně znějících smeček je dnes deset na jednom uříznutém prstu. Jinak se ale jedná o velmi dobré, slušně poslouchatelné album, které vám nakope zadnice. Solidní, tradiční pojetí brutálního death metalu, dobré nápady a uvěřitelné nasazení ale dělají z téhle desky hodně chutnou krmi. S nahrávkou tak nemám žádný zásadní problém. Všechno hezky odsýpá, má to drive i sílu. Jen tak dál! Velmi solidní album!


Asphyx says:

This album is lack of some piece of interesting spice, something more memorable idea. This band should work more on originality of themselves and maybe on their production if they want to be better and developed. But I have no other problems with this album. And maybe that´s the problem. The band seems to be afraid to go crazy and try something new, more interesting. We´ll see next time and maybe the band will surprise us. The road where these guys APOSTLES OF PERVERSION go is not easy at all because there is more than 10 bands on every chopped finger which sounds similar. But this is a very good and easy to listen album which would kick your ass. Solid, traditional type of brutal death metal, good ideas and believable ideas makes this album very good as a tasteful meal. I don´t have any big problem with this album. Everything flows and it has a drive and power. Good job! Very solid album!


Tracklist:
1. Intro 
2. A Gaze Into The Abyss Of Insanity 
3. Extreme Misanthropy 
4. The Enemy Within 
5. Scars Of A Sick Mind 
6. Corpses In The Crawl Space 
7. The Hand That Pulls The Strings 
8. Flowers Of Flesh And Blood 
9. Eaten Alive From Inside 
10. Pile Of Shit

band:
Michael Sinner (voz), Héctor Sena (guitarra), Alejandro Rodríguez (guitarra), Pedro Burgazzoli (bajo), Gabriel Artina (batería)

Share this games :

TWITTER