DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 10. února 2020

Home » » Rozhovor - INTO COFFIN - ANUNNAKI a H.P. Lovecraft nás provází neustále!

Rozhovor - INTO COFFIN - ANUNNAKI a H.P. Lovecraft nás provází neustále!


Rozhovor s death/black/doom metalovou skupinou z Německa - INTO COFFIN.

Odpovídal G., děkujeme!

Přeložila Duzl, děkujeme!

Otázky připravil Jakub Asphyx.

Recenze/review - INTO COFFIN - Unconquered Abysses (2019):

Ave INTO COFFIN! Nikde jsem s vámi nenašel žádný rozhovor v češtině. Poprosím tě tedy nejdřív, abys čtenářům, kteří vás ještě neznají, představil kapelu. Můžeš klidně začít úplně od začátku a provést nás celou historií INTO COFFIN.

- Ahoj Jakube, jo jo, jsi první! INTO COFFIN vznikli v roce 2015 z mysli G. Inspirováni klasickými doom / death metalovými kapelami jsme během stejného roku nahráli naše první demo. A dosud jsme dále nahráli dvě alba, EP a dvě splitka (s CENOTAFIO a DEVOID OF THOUGHT).

29. listopadu 2019 vám vyšlo u Terror from Hell Records vaše nové album "Unconquered Abysses". Jak už sám název napovídá, jedná se opět o smršť poctivého blacku, doomu a starého death metalu. Když jste šli ze studia, jaké jste měli pocity? Představ prosím fanouškům trošku nové album.

„Unconquered Abysses“ bylo nahráno živě v prosinci 2018 v našem bunkru. Poté jsme pracovali na mixu a masteringu až do července 2019 a nakonec na konci listopadu vyšlo! S tímto novým albem cestujeme ještě více v temnotě. Náš zvuk se vyvinul směrem k extrémnějšímu metalu a naše skladby jsou progresivnější a delší. Je to pokračování našeho ideálu, abychom našim fanouškům s každou nahrávkou vždy dávali víc. Náš zvuk se neustále vyvíjí a jsme s touto novou nahrávkou opravdu spokojeni ... Nejlépe to reprezentuje naši hudbu.


Na novince mě zaujal opravdu hodně syrový a „prašivý“ zvuk. Kde jste desku nahrávali, mixovali, kdo je podepsán pod produkcí?

Jak už jsem zmínil dříve, album jsme nahrávali v našem bunkru. Nahráno, zmixováno a zmasterováno C.X. z (((CYPHX-AUDIO))). Už jsme s ním spolupracovali podruhé. Naší první spoluprací bylo: Astral Sacrifice„ splitko s CENOTAFIO.

Zaujal mě i obal desky. Jestli to dobře chápu, tak je na něm výjev z nějaké staré okultní knihy. Cover je pekelný, temný a tajemný jako vaše nová deska. Co má tento námět vyjadřovat? A kdo jej namaloval?

Obal nakreslil Nox Fragor Artem podle konceptu G. Obal představuje témata textů. Hlavními tématy jsou sumerské mýty a archeoastrologie a samozřejmě ANUNNAKI a H.P. Lovecraft nás provází neustále!


Jako kapela se ve svých textech zaobíráte satanismem, okultismem, smrtí, násilím. O čem jsou na nové nahrávce? Jaké je hlavní téma a myšlenka "Unconquered Abysses"?

Už jsem na to odpověděl v předchozí otázce.

Hrajete totálně nihilistický death/doom black metal. Jedná se přesně o ten druh inferna, který posluchačům pořádně pocuchá nervy i sluchovody. Jak jste se k tomuto stylu dostali? Prošli jste si jako muzikanti i jinými styly hudby? Hráli jste v jiných kapelách? Kdo vás vlastně ovlivnil v začátcích?

Určitě to byl vývoj. Před IC jsme už hráli jiné styly hudby, ale v roce 2015 jsme začali s klasickými vlivy death / doomu od kapel jako ASPHYX / WNTER... a poté jsme začali začleňovat více a více blackových elementů a snažili jsme se vytvořit náš zvuk. A ano, hrajeme také v mnoha dalších projektech.


Album "Unconquered Abysses" vyšlo na CD, vinylu i kazetě u Terror from Hell Records. Label má v undergroundu velmi dobré jméno a odvádí skvělou práci, o kapelách z jejich je opravdu hodně slyšet. Jak jste s nimi spokojeni vy, jako kapela?

Malá korekce: Kazeta byla vydána společností Seed of Doom. Terror from Hell je skvělá značka - naprostá oddanost undergroundu a vibracím old schoolu. Jsme opravdu rádi, že můžeme pokračovat v naší misi ve spolupráci s nimi.


Jak jsou na tom vlastně INTO COFFIN s koncerty? Co jsem si dohledal na internetu, tak hrajete převážně v undergroundových klubech. Chodí v Německu lidé na starý death/doom metal? Nechystáte k podpoře nového alba koncertní šňůru? Pokud ano, zavítáte i k nám do České republiky?

Ano, pokaždé, když můžeme! Opravdu chceme zkusit uskutečnit evropské turné na podporu tohoto nového alba a budeme rádi, když budeme mít příležitost si zahrát v České republice! Čekáme na nějaké nabídky.

V současné době si většina lidí nová alba stahuje z internetu a používá jen jeho digitální podobu. Jak vidíš tuhle problematiku ty? Zajímal by mě tvůj pohled jako muzikanta.

Jsme z toho smutní. My všichni jsme fanoušci vinylů a kazet a rádi je sbíráme.


V poslední době začíná spousta mladých kapel znovu hrát „old school death/doom/black metal“. Většině to moc nejde, ale pár nových, slušných kapel, které pochopily, o čem to je, se najde. Máš nějakou oblíbenou, u které si myslíš, že má na to, „oživit staré časy“?

Existuje mnoho kapel z Německa, které v tuto chvíli vydávají skvělé věci. Myslím, že GRAVEYARD GHOUL jsou absolutně jednou z nejlepších nových old schoolových kapel, které tady máme.

Jsou nějaké desky, které tě v poslední době oslovily?

Ano – alba, Epčka a dema ….bylo jich letos hodně:

Black Curse - Demo

Charnel Altar - Demo

Concrete Wings - Primitive Force
Pentacle - Spectre of the Eight Ropes
Father Befouled - Holy Rotten Blood
Fetid - Steeping Corporeal Mess
Temple Nightside - Damnation (Promo)
Total Isolation - Winfield (demo)

Znáš, posloucháš nějaké kapely z České republiky?

Musím přiznat, že neznám žádné české death metalové kapely (jenom MASTER?), ale klidně nám nějaké doporuč.


Co chystají INTO COFFIN v nejbližších měsících?

Během příštích měsíců se pokusíme o to, aby se uskutečnili nějaké nové koncerty a aktuálně již pracujeme na novém materiálu!

Děkuji za rozhovor a přeji spoustu prodaných nosičů, stovky šílených fanoušků a tuny dobrých nápadů.

Děkujeme za váš zájem o nás a za skvělou recenzi. Opravdu si toho vážíme a doufáme, že se s námi brzy setkáte na nějakých akcích v Čechách!

Share this games :

TWITTER