DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 17. března 2020

Home » » Recenze/review - OATH OF DAMNATION - Fury And Malevolence (2020)

Recenze/review - OATH OF DAMNATION - Fury And Malevolence (2020)


OATH OF DAMNATION - Fury And Malevolence
CD 2020, GORE HOUSE PRODUCTIONS


for english please scroll down


Všiml jsem si, že když se pokaždé řízl nožem, tak z něj vyteklo hrozně málo krve. Vysvětloval to vynikající srážlivostí, ale já věděl, že tenhle jev odporuje obyčejným lidských zákonům. Jakoby chtěla sama příroda tenhle vřed vyříznout ze svého lůna. Byl to zlý člověk, prokletý. Navenek úspěšný a uvnitř zkažený jako kus starého masa. Málokdo se mu dokázal dívat zpříma do očí. Ukrývala se v něm šelma, která byla neustále na lovu. I já jsem se stal jeho obětí. Dívám se shora na své mrtvé tělo a vidím, že se usmívá. Peklo nakonec opravdu existuje!

Lidské myšlenky i pocity jsou nevyzpytatelné. Je to podobné jako s hudbou. Každý jí vnímáme úplně jinak, máme odlišné zkušenosti, oceňujeme rozdílné nálady. Australští black death metalisté OATH OF DAMNATION si hrají s černými náladami jako kočka s myší. Jednou jdou valiví a epičtí, následuje zničující zvrat a jako hustá rudá mlha se nad celou deskou vznáší podivný odér smrti. Použity jsou klávesy, chorály, zkrátka věci, které jinak vůbec nevyhledávám. Přesto musím uznat, že má jejich nová deska "Fury And Malevolence" něco do sebe. 



"Fury And Malevolence" je druhým dlouhohrajícím albem kapely a opět se jedná o dlouhou procházku mezi stíny. Pokud si jejich novinku poslechnete pozornějí, zajisté naleznete spoustu styčných bodů se smečkami jako ENTHRONED, MARDUK, BELLIGERENT INTENT, BEHEMOTH. Přiznám se, že za běžných okolností mě symfonické vsuvky a nadstavby u většiny kapel nebaví, ale tady tak nějak sedí v hudbě jako takové. Na OATH OF DAMNATION se mi líbí, že dokáží udržet moji pozornost, nenechají mě ani chvilku v klidu. Možná za to mohou změny tempa, dobré nápady, obal, který se opravdu povedl, to nevím, ale pocitově se mi nová deska líbí. Má v sobě pro mě přesně ten strhující aspekt, který mám na muzice jako takové tolik rád. Kapela je ale nejsilnější v rychlých pasážích, když se do toho pořádně opře. V těchto momentech nenechá nikoho na pochybách. Možná i vám bude téct z ran zkažená krev, možná i vy si "Fury And Malevolence" užijete. Hraje se zde totiž black/death metal, který je tajemný, zlý, zákeřný, jako celý svět. Mějte na paměti, že svému stínu nikdy neutečete. Doporučuji!




sumarizace:

Black/death metal v podání OATH OF DAMNATION je lehký, vznešený. Útočí spíše pomalu, nahlodává vás jako krysa uzavřená v kleci na vašem těle. Jed proniká postupně, kroutí vás v křeči a vy jen bezbožně spínáte ruce k nebi. Vynikající jsou bicí a zajímavý je také vokál. Kytaristé dodávají opravdu ostré riffy, které vás zmrazí a doslova zašlápnou do země. Osvědčil se mi poslech při ranních cestách do práce, kdy se den teprve probouzel a vítr byl studený a šílený. Takhle nějak si představuji, že přichází Armageddon. Svět je na "Fury And Malevolence" velmi těžký, černý a mraky se dotýkají skoro země. V dálce zvoní zvony na poslední cestu. Průvod nese rakev s prokletým nebožtíkem. OATH OF DAMNATION dokážou vytvořit atmosféru absolutního zmaru a beznaděje. Songy mají mnohdy až doom metalovou náladu. Dejte si pozor, aby vám neztuhla krev v žilách! Black/death metal, plný studených emocí a ozvěn ze záhrobí. Velmi dobré smrtící album!


Asphyx says:
The black/death metal played by the band OATH OF DAMNATION is light and majestic. It attacks up and it will bite you like a rat closed in a cage in your body. The poison will go step by step into your blood and it will make you twitch and you will be only able to take your hand up to the sky. The drums are amazing and the vocal is very interesting. Guitar players play very sharp riffs which will freeze you and trample you in the ground. I would suggest listen to this in the morning when you go to work when you are in the process of waking up and wind is cold and crazy. This is how Armageddon would be like. The world is very heavy on this album and it´s black with clouds touching the ground. In the distance you can actually hear the bells for the last journey. The retinue is holding a coffin with a cursed death man. OATH OF DAMNATION can make the atmosphere of absolute ruin and desperation. Sometimes, their songs have doom metal mood. Be careful, your blood could become ice! This black/death metal is full of cold emotions and echo from the other world. Amazing deadly album!


Tracklist:

1. Imhullu
2. The Abortuary
3. Ardenti Haereticus
4. With Fire And Malevolence
5. To Crack The Earth And Bring Down The Sky
6. In Death’s Dominion
7. I Curse Thee, O’ Lord!

Line-up:
Doomsayer – Bass/Vocals
Nekromancer – Guitar
Constantinos – Drums
Haemorrh – Keys

https://gorehouseproductions.bandcamp.com/album/fury-and-malevolence
https://www.facebook.com/OathOfDamnation
https://www.reverbnation.com/oathofdamnation?page_view_source=facebook_app

Share this games :

TWITTER