DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 21. března 2020

Home » » Recenze/review - TESTAMENT - Titans of Creation (2020)

Recenze/review - TESTAMENT - Titans of Creation (2020)


TESTAMENT - Titans of Creation
CD 2020, Nuclear Blast


for english please scroll down

Co se dá vlastně ještě napsat o nových deskách takových mohykánů, jako jsou TESTAMENT? Mám jako jinde opsat promo materiály nebo vás provést po sté historií kapely? Myslím, že je to zcela zbytečné. Dnes již přistupují k recenzím osvícení fanoušci, kteří ví své a chtějí si jen potvrdit  nebo vyvrátit svůj názor. Tedy, nebudeme se zde bavit o tom, že tahle smečka kdysi složila a nahrála desky, které jsou po právu ve zlaté síni thrash metalu. To je všechno bez debat. Pojďme se raději soustředit na to, jaké je nové album "Titans of Creation".

Patřím k těm, kteří jsou k thrash metalovým titánům již spíše kritičtí, ale u novinky TESTAMENT to není potřeba. Je totiž skvělá! Alespoň tedy pro moji maličkost. Ono totiž, když se dají dohromady s kytarou Eric Peterson, Alex Skolnick, Gene Hoglan za bicími a neskutečně charismatický Chuck Billy u mikrofonu, tak se mohou stát dvě věci. Buď se budou předhánět se svými egy a nebo zafunguje vzájemná chemie. A to se dle mého stalo i na nové desce.



O "Titans of Creation" se toho dá napsat spousta, ale mě osobně asi nejvíc přitahuje taková ta těžko popsatelná jiskra. Možná chvění. A potom také melodie a riffy. Skladby mají jasný řád, energii, tlak. Navíc opravdu řežou. Je hrozně znát, že za nástroji stojí zkušení a protřelí muzikanti. Zároveň si ale zachovali radost ze hraní. Novinka není jen deskou z povinnosti, jako se s tím můžeme setkat u mnohých jejích souputníků. Možná by se nabízela paralela s kolegy OVERKILL, kteří si také na stáří drží laťku kvality velmi vysoko. Nebo alespoň tak to slyším já. Mě musí album bavit, musím mít chuť si jej znovu a znovu pouštět, musím si zapamatovat jednotlivé motivy, musím řvát spolu s kapelou refrény. TESTAMENT letos drtí, pálí a žhnou. Zároveň dokáží být chladní a temní. Nevím jak pro vás, ale přesně tohle je pro mě thrash metal. Staří bardi zase jednou všem nakopali zadky. Buďte TESTAMENT, buďte metal! Navždy!



sumarizace:

Wov, tak tomuhle říkám poctivý, parádní thrash metal. Při poslechu vzpomínám, jsem dojatý a užívám si riffy ostré jako čerstvě nabroušené nože. Americká legenda letos vydala album, které je rezavé, šíleně energické a obsahuje v sobě až magickou přitažlivost. Thrash metal v této podobě si nechám vždy a všude líbit. Syrové, poctivé, s velkým počtem hitových skladeb. Takové je album "Titans of Creation". Jsem šokován, kde se ve starých pánech bere tolik energie a síly. Přijdu si jako při zásahu elektrickým proudem. Vynikající nahrávka! Takhle nějak by měl znít thrash metal! TESTAMENT s vámi! Až na věky, amen!



Asphyx says:

WOV, so this is the honest, awesome thrash metal. When listening I remember, I'm touched and I enjoy riffs sharp like fresh sharpened knife. American legend released an album this year that is rusty, insanely energetic and it contains magical attraction. Thrash metal in this form, I enjoy always and everywhere. Raw, honest, with a large number of hit songs. This is the album "Titans of Creation". Where can the old masters take so much energy and strength? I feel like to be hit with an electric current. Excellent recording! This is sound of thrash metal! TESTAMENT with you! For ever and ever, amen!



Tracklist:
01. Children Of The Next Level (6:14)
02. WW III (4:48)
03. Dream Deceiver (4:59)
04. Night Of The Witch (6:32)
05. City Of Angels (6:43)
06. Ishtars Gate (5:09)
07. Symptoms (4:38)
08. False Prophet (4:55)
09. The Healers (4:23)
10. Code Of Hammurabi (4:52)
11. Curse Of Osiris (3:25)
12. Catacombs (2:02)


band:
Chuck Billy - Vocals
Eric Peterson - Guitar
Alex Skolnick - Guitar
Steve Di Giorgio - Bass
Gene Hoglan - Drums

http://www.testamentlegions.com/site/
https://www.facebook.com/testamentlegions
https://www.instagram.com/testamentofficial/?hl=en
https://twitter.com/testament
https://www.youtube.com/user/testamentofficial
https://www.nuclearblast.de/en/shop/index.html
Share this games :

TWITTER