DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 24. března 2020

Home » » Recenze/review - TRAUMA - Ominous Black (2020)

Recenze/review - TRAUMA - Ominous Black (2020)


TRAUMA - Ominous Black
CD 2020, Selfmadegod Records

for english please scroll down


Poprvé jsem ten pocit zaznamenal ráno cestou do práce. Opuštěná ulice plná divných stínů. Sleduje mě někdo? Jakou podobu má vlastně zlo? Padla na mě tíseň a připadal jsem si jako lovená zvěř. Krvavý měsíc, šílené ozvěny ze tmy. Vstoupil jsem do jiné dimenze? Připadal jsem si jako v nějaké post apokalyptické sci-fi knížce. Jako bych právě prožíval úraz elektrickým proudem. Temná energie, dosud spící a čekající, se právě probudila. Není divu, právě poslouchám novou desku polských death metalistů TRAUMA.


Určitě to znáte. Člověk má své oblíbené kapely, občas objevuje i nové, ale stále má v srdci uloženo, že existují skupiny, o nichž ví, že jej nikdy nezklamou. Mám rád klasický, tradiční death metal, líbí se mi, když se mezi mnou a hudbou vytvoří jakési těžko definovatelné pouto. "Ominous Black" je vynikajícím albem, nahrávkou, která je doslova po okraj narvaná temnou energií. 



"Ominous Black" je skvělou deskou i co se týká zvuku (Hertz Studio), obalu (Mariusz Lewandowski) a celkové produkce. Nezapomnělo se na nic, přesto si TRAUMA zachovali ve skladbách špínu a živočišnost. Jednotlivé riffy musely vznikat v nejtemnějších koutech onoho světa. Zkušenosti, nabyté již od roku 1992, jsou znát na každém kroku. Poláci patří dnes již k legendám, které ale mají stále co říct. Jejich hudba je organická, připomíná řeku plnou zkažené krve, utopených těl a beznaděje. Osobně se mi asi nejvíc líbí celková atmosféra alba, jakási síla, kterou z ní cítím. TRAUMA se ale nebojí i melodičtějších chvilek. "Ominous Black" je symfonií smrti, která přitáhne a rozseká všechny věrné. Fanoušci třeba takových SLAYER, PESTILENCE, MORBID ANGEL, GOREFEST, HATE ETERNAL, NEVERMORE, NILE, VITAL REMAINS, MASTER, KRABATHOR, ASPHYX, GORTAL, VADER, by mohli být prokleti úplně stejně jako já. V temných zákoutích nekonečného podzemí se probudila bestie. Její jméno dávno znáte. Smrt má letos nové jméno, říká si TRAUMA. Propracovaný, inteligentní, temný death metalový atak, který vás zasáhne přímo do živého!



Asphyx says:

The first time I noticed that feeling was on my way to work in the morning. A deserted street full of strange shadows. Is anyone following me? What form does evil actually have? It struck me and I felt like hunted animal. Bloody moon, crazy echoes of darkness. Have I entered another dimension? I felt like in some post-apocalyptic science fiction book. It's like I'm experiencing an electric shock. The dark sleeping and waiting energy just awakened. No wonder, I am listening to a new album of Polish death metallers TRAUMA.

Certainly you know them. You have your favourite bands, sometimes discover new ones, but you still have in your heart that there are bands that will never disappoint you. I like classic, traditional death metal, I like it when some kind of hard-to-define bond is created between me and music. "Ominous Black" is an excellent album, a record that is literally full of dark energy.


"Ominous Black" is a great record in terms of sound (Hertz Studio), cover (Mariusz Lewandowski) and overall production. Nothing was forgotten, but TRAUMA kept dirt and morality in the tracks. Individual riffs had to originate in the darkest corners of the other world. The experience gained since 1992 is known at every step. Poles are now legends, but still have something to say. Their music is organic, reminiscent of a river full of corrupt blood, drowned bodies and hopelessness. Personally, I like the overall atmosphere of the album, the kind of power I feel from it. But TRAUMA is not afraid of even more melodic moments. "Ominous Black" is a death symphony that draws and cuts all the faithful. Fans such as SLAYER, PESTILENCE, MORBID ANGEL, GOREFEST, HATE ETERNAL, NEVERMORE, NILE, VITAL REMAINS, MASTER, KRABATHOR, ASPHYX, GORTAL, VADER could be cursed just like me. The beast awoke in the dark corners of the endless underground. You know her name long ago. Death has a new name this year, says TRAUMA. A sophisticated, intelligent, dark death metal attack that hits you straight into the live!



--TRACKLISTING--
1. Inside The Devils Heart
2. Insanity Of Holiness
3. Astral Misanthropy
4. Soul Devourer
5. Among The lies
6. I Am Universe
7. The Black Maggots
8. The Godless Abyss
9. Colossus


--LINE-UP--
Artur „Chudy” Chudewniak – vocals
Jarosław „Mister” Misterkiewicz – all guitars and bass, samples, backing vocals
Arkadiusz „Mały” Sinica - drums

--BAND CONTACT--
https://traumadeath.bandcamp.com/
www.traumaofficial.com
www.facebook.com/traumaofficialpage
www.youtube.com/user/traumadeath
www.twitter.com/trauma_band
www.reverbnation.com/traumaprofile

--LABEL CONTACT--
SELFMADEGOD RECORDS

www.selfmadegod.com
www.facebook.com/selfmadegod
www.selfmadegod.bandcamp.com
www.instagram.com/selfmadegod_records
www.soundcloud.com/selfmadegodrecords
www.youtube.com/user/SelfmadegodRecords
Share this games :

TWITTER