DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 1. července 2020

Home » » Recenze/review - PYRRHON - Abscess Time (2020)

Recenze/review - PYRRHON - Abscess Time (2020)


PYRRHON - Abscess Time
CD 2020, Willowtip Records

for english please scroll down


Už jste někdy zažívali neobytný pocit, že se vám každou chvíli hlava rozskočí na tisíc kousků? A líbilo se vám to? Tak potom zkuste novou desku amerických šílenců PYRRHON. Ti jak známo patří do skupiny technických death metalistů, kteří se snaží svoji hudbou posouvat hranice. Jsou to samozřejmě vynikající muzikanti s obrovskou fantazií a schopnostmi. Dokáží většinu posluchačů vyděsit k smrti už jen prvními tóny. Mnohými nepochopeni, vydávají letos další zásek - "Abscess Time".


Je to masakr lidské mysli, je to opravdu šílenství. Základem je sice pořád death metal, ale ten je obohacen o spoustu experimentálních výletů do progrese, noise rocku, mathcore. Výsledkem je velmi nestravitelný materiál, který se vám usadí v uších třeba až po měsíci. Pro poslech musíte mít velkou dávku trpělivosti a mysl hodně otevřenou. Jinak zemřete během několika okamžiků.



Spoustu pasáží nechápu ani po dlouhé době. Často se i nudím, to hlavně ve chvílích, kdy se mi nechce přemýšlet a jsem unavený. Potom se dobře vyspím a najednou jsou PYRRHON velmi dobrými společníky. Nevím, zda má cenu jejich tvorbu k někomu přirovnávat, ale pokusím se. Pokud se vám líbí třeba takoví ULCERATE, AD NAUSEAM, ARTIFICIAL BRAIN, ALTARS OF PLAGUES, GORGUTS, GIGAN, mohla by vás oslovit i nová deska "Abscess Time". Neberte má přirovnání ale jako bernou minci, PYRRHON jsou natolik zběsilí a jiní, že vlastně k nikomu jinému ani přirovnat pořádně nejdou. Jejich alba jsou určena spíš úzkému výběru fanoušků, často se jedná o muzikanty, kteří rádi závodí v tom, kdo zahraje rychleji, divočeji, komplikovaněji. Podobné nahrávky jsou vlastně takovým paradoxem. Jsou nepřehledné, nejasné, neukotvené. Bývám při nich často zmatený, nevím, co si o nich mám myslet, ale pořád mám v sobě zakódováno, že mají něco do sebe. Navíc se takhle dnes death metal hraje, je to svým způsobem moderní směr. Tak proč se občas nepoučit? Na počátku bych chaos. PYRRHON o tom ví své. 



sumarizace:

Připodobnit album "Abscess Time" k jiným je poměrně těžký úkol. Napadají mě snad jen ULCERATE, AD NAUSEAM, ARTIFICIAL BRAIN, ALTARS OF PLAGUES, GORGUTS, GIGAN. Berte to ale jen jako vzdálený otisk. Jinak jsou totiž PYRRHON natolik originální, že je těžké je vůbec někam zařadit. Death metal je zde neskutečně komplikovaný, náročný, zvukově "nepříjemný". Pánové jdou na samou hranu srozumitelnosti, překračují hranice možného. Album se musí poslouchat jako celek a musíte u něj mít hlavu čistou a čerstvou. Pak ji na sebe necháte postupně působit a po čase se v ní ztratíte jako v nekonečném labyrintu. Jsem nahrávkou doslova rozsekaný, připadám si jako při požití halucinogenních houbiček. Odkud tahle hudba přišla? Ptám se stále dokola a napadá mě snad jen vesmír. Vynikající technický death metal!


Asphyx says:

When I tried to compare the new album "Abscess Time" to other albums it was very difficult. Only bands which came to my head was ULCERATE, AD NAUSEAM, ARTIFICIAL BRAIN, ALTARS OF PLAGUES, GORGUTS, GIGAN. But it is more like a distant fingerprint. PYRRHON are so original that it is hard to put them anywhere. Death metal here is very complicated, difficult and in case of the sound it is “unpleasant”. Those gentlemen go to the edge of clarity, the cross the boundaries of the possible. You have to listen to this album as a whole and your mind must be clear and fresh. Then, you just let the album do its thing and after a while you will get lost in it like in an endless maze. I am literally chopped by this album, I feel like I ate some hallucinogenic mushrooms. Where did this music come from? I ask myself over and over and the only answer is the space. Excellent technical death metal!


Tracklist:
01. Abscess Time (05:11)
02. Down at Liberty Ashes (04:56)
03. Teuchnikskreis (01:01)
04. The Lean Years (07:24)
05. Another Day in Paradise (05:51)
06. The Cost of Living (08:41)
07. Overwinding (01:40)
08. Human Capital (02:55)
09. Cornered Animal (02:47)
10. Solastagia (03:59)
11. The State of Nature (04:12)
12. Rat King Lifecycle (08:19)


band:
Dylan DiLella - guitars
Erik Malave - bass, vocals
Steve Schwegler - drums
Doug Moore - vocals

https://pyrrhonband.bandcamp.com/album/abscess-time
https://www.facebook.com/pyrrhonband/
https://www.instagram.com/pyrrhon_trash/
http://www.willowtip.com/home.aspx
Share this games :

TWITTER