DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 28. srpna 2020

Home » » Recenze/review - SURGERY - Descent / Pulled By The Rope (2020)

Recenze/review - SURGERY - Descent / Pulled By The Rope (2020)


SURGERY - Descent / Pulled By The Rope
CD 2020, Support Underground

for english please scroll down

Já si prostě nemůžu pomoc, já mám tyhle starý pitevny pořád hrozně rád. V dobách, kdy jsem s death metalem začínal, tak byly jako motiv na každém druhém obalu. Nebo je to opuštěná nemocnice, kde se po chodbách prohánějí už jen nemrtví a úchylné sestřičky? Kdo ví? Možná slovenští SURGERY. Vždyť oni u toho byli kdysi také. A letos slaví 18 let své existence. To už si zaslouží pořádnou pitvu, no nemám pravdu?

Role hlavního patologa se zhostil label Support Underground a my se tak můžeme pokochat CD, na kterém je jak dlouhohrající prvotina "Descent" z roku 2012, tak ještě starší EP "Pulled By The Rope" (plus jako bonus jedna nová skladba), které je ještě o dva roky starší. Myslím, že to stojí za to. Člověk má vyloženě radost, když drží CD v ruce.



SURGERY jsou starými poctivými patology, co na to jdou ještě hezky po lopatě. Old school death metal jak se patří. Vlivy jsou sice nepopiratelné, ale tak tomu bylo, je a bude asi u každého. Nemám s tím sebemenší problém. Naopak, desky si neskutečně užívám, klepu si nohou do taktu. Vždyť je v nich vlastně i kus mých vzpomínek. Klasické riffy, tradiční a tolik potřebný feeling, spousta shnilých těl, není si na co stěžovat. Nahrávka působí jako takový dárek pro všechny fanoušky kapely a taky jím vlastně je. Spousta lidí totiž kdysi podcenila koupi originálu a i když se dneska vše točí ve zcela jiných hudebních formátech, tak není nad to, vložit nosič do přehrávače a udělat sousedům pořádnou radost. SURGERY to uměli a umí na výbornou. Navíc jsou to pořádní zabijáci i naživo. Do hry samozřejmě vstupuje pořádný kus nostalgie, ale to nic nemění na tom, že jejich hudba obstála i po tolika letech. Pokud jste tedy death metalisté tělem i duší, tak neváhejte ani chvilku a udělejte si radost pořádným kusem prašivého masa. Tohle je zkrátka pořádná pitva a já ji mohu jen doporučit. Death metal, co dodat víc? 


sumarizace:

Slováci SURGERY hrají pravý nefalšovaný a neurvalý death metal. Syrový zvuk, maniakální výraz. Krutost, víra ve zlo, ortodoxní nasazení. To všechno pánové umí a i na albu "Descendants of Sodom" se pohybují s perfektní řemeslnou zručností. Navíc si přidejte chorobami nasáklé nápady a budete uhranuti stejně jako já. 

SURGERY předkládají klasický death metal staré školy přesně tím způsobem, jakým rád a často umírám i já. Samozřejmostí je skvělá produkce i obal. "Descent / Pulled By The Rope" je albem, které asi nejvíc připomíná rozkládající se mršinu. Tvář v poslední křeči, střeva vytahaná všude kolem. Cítíte ten zápach? Vítejte u poslechu desky, která je obřadem pro vyvolávání temných sil. Skladby mě bolí, drásají, trhají na kusy. Jsou jasnou odpovědí na otázky smrti. Death metalové album, které pálí jako černý oheň!

Asphyx says:

The Slovak band SURGERY plays the real and rough death metal. Raw sound, maniac expression. Cruelty, belief in evil, an orthodox deployment. Those gentleman know what they are doing and the album "Descendants of Sodom" shows their perfect craft abilities. In addition, add ideas filled with diseases and you will be cursed just like me.

SURGERY presents the classic death metal from the old school in the way I like to die. Of course they have a great production and cover. "Descent / Pulled By The Ropeis an album which the most reminds a decaying carcass. The face in the last cramp, the intestines are drawn all around. Do you smell it? Welcome to the listening to an album which is a ceremony for evoking dark forces. The songs hurt me, trample, and tear me into pieces. They are the clear answer to the question of death. Death metal album which burns like a black fire!


tracklist:
01. Reality
02. Little Toy
03. Descent
04. Alone in the Regress
05. Knot in the Head
06. True Eden
07. High Time
08. Absurd Existence
09. Brutality
10. Especially
11. Pulled by the Rope
12. Useless

Exkluzivní bonus:
13. Pull the Plug

band:

Tomáš Hudáč - Vocal
Rado Body - Guitar
Peter Mikolaj - Drums
Róbert Hanečák – Bass

http://www.supug.cz/?111,surgery-descent-(digipack)

https://bandzone.cz/surgery
https://www.facebook.com/Surgery.Poprad/
Share this games :

TWITTER