DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 3. října 2020

Home » , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - EVIL WARRIORS - Schattenbringer (2020)

Recenze/review - EVIL WARRIORS - Schattenbringer (2020)


EVIL WARRIORS - Schattenbringer
CD 2020, Into Endless Chaos Records


for english please scroll down

Norský black metal býval ve své době opravdovým fenoménem. Dodnes má velkou spoustu následovníků. Lidé fascinuje temnota a chlad, čerstvé mrtvoly, právě vytažené z hrobu. Prašivina a smrt. Každý máme v sobě temnou stránku, která může při téhle hudbě konečně ven. Zařvat do tmy. Sníst shnilé maso. Vypít krev. Vyberte si, co je vám nejmilejší. Já osobně volím jen hudbu. Tentokrát německé EVIL WARRIORS.

Pánové mají na svém kontě dvě dema, dvě dlouhohrající desky a letos nám předkládají nové EP "Schattenbringer". Pokud máte rádi nekompromisní, true black metal, tak neváhejte ani chvilku. Takhle smrdí tma! Sírou a nenávistí!



EVIL WARRIORS čerpají z norské black metalové školy. A dělají to moc dobře. Jsou uvěřitelní, člověk má při poslechu opravdu pocit, že je zavřený v nějaké staré kobce, odsouzený za rouhání. Celá deska je jako zvířený prach v katakombách. Smíchaný ze zetlelých těl, ze strachu, ze zkažené krve. Občas se sice vkrádá lehký stereotyp, ale opravdu jsou to jen chvilky. Jinak album neustále tlačí, řeže a pálí. Jako když se nalokáte hnusné, zažloutlé vody, vdechnete ji do plic a rozkašlete se. A to celé několikrát znovu a znovu. Necelých 45 minut absolutního nihilismu má rozhodně něco do sebe. Cítím v kostech chlad, mrazí mě v zádech. Budiž to důkazem, že se jedná o povedený black metalový obřad. Album má atmosféru, kapele jejich zvrácené nápady věřím. U tohoto stylu jsou to hrozně důležité věci. Na počátku byla tma. A je zde dosud. Jen musíte poslouchat "Schattenbringer". Několikrát dokola, jako opakování zlé modlitby. Stejně nakonec shnijete zaživa. Black metal par excellence!



sumarizace:

EVIL WARRIORS přinášejí na svém novém albu "Schattenbringer" náladu opuštěných kostelů. Jejich black metal je kombinací tradičních postupů. Výsledkem je pak neskutečně návykové album. Nápady pocházejí ze samotného pekla a svět je při poslechu hodně těžké místo k žití. Přijdu si, jako by mi někdo dupl okovanou botou na hrudník a dusil mě po celou dobu nahrávky. Vše plyne v šíleném tempu, ale o to jedovatěji. Zahalte své tváře do kápí, sepněte ruce k obrácené modlitbě a velebte samotné peklo. Black metal je tady vytažený odněkud z nejvzdálenějších koutů podzemí. Deska, která drásá a bolí. Světlo během téhle nahrávky rozhodně neuvidíte. Black metal s hodně zlou atmosférou. Skvěle!

Asphyx says:

EVIL WARRIORS bring us a mood of abandoned churches on their new album "Schattenbringer". Their black metal is a combination of traditional actions. The final product is amazingly addicting album. The ideas come from the Hell itself and the world is very difficult place to live in while listening to this album. I feel like someone stepped on my chest with an ironbound shoe and I am choking the whole time while the album is playing. Everything just flows in a mad tempo and all the more is this album poisonous. Cover your faces with capes, clasp your hands to pray and bless the Hell itself. This black metal is taken from the farthest corners of the underworld. This album hurts and scarify. You will definitely see no light during this album. Black metal with a very cruel atmosphere. Great! 


TRACKLIST
1. Fliege (5:20)
2. Wahrheit (9:11)
3. Schattenbringer (8:31)
4. - (21:56)

Share this games :

TWITTER