DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 25. října 2020

Home » » Recenze/review - MURDER RAPE AMPUTATE - The Art Of Dehumanization (2020)

Recenze/review - MURDER RAPE AMPUTATE - The Art Of Dehumanization (2020)


MURDER RAPE AMPUTATE - The Art Of Dehumanization
CD 2020, Bizarre Leprous Production

for english please scroll down

Podle krvavých skvrn se dá poznat ledacos. Určí vám směr, kterým byla vedena ráda. Kousky mozku na zdi zase naznačují razanci a sílu. Tvar díry v lebce ukazuje na velké kladivo. Většinu vražd nespáchají sérioví vrazi, ani úchylové v ulicích, ale stávají se v rodinách. Poklidný nedělní oběd se během několika okamžiků změní v krvavou lázeň. Ne můj příteli, svět není jenom krásný navoněný obrázek v reklamách.

Často spíše připomíná krvavá jatka. Bolí a je pořádně temný, jestli mi dobře rozumíš. Stejně jako nová deska ostravských gore grinderů MURDER RAPE AMPUTATE. Ti se podobnými tématy zaobírají a podřizují jim vše. Svoji mokvající, špinavou a shnilou hudbu, fotky, grafiku. Valivý, zničující proud riffů, bicích a chorého vokálu tvoří dohromady celek, který by klidně mohl zaznít na místě nějakého ohavného činu. 
 

U mnohých kapel podobného ražení mám pocit, že si na morbidní pitvy jenom hrají, nevěřím jim to. Jako mladý jsem dělal civilkáře na oddělení v nemocnici, kde se hodně umíralo a troufám si tvrdit, že o tom něco málo vím. MURDER RAPE AMPUTATE jejich krvavé dílo (rozuměj album "The Art Of Dehumanization") věřím. Není divu, muzikanti působili v takových smečkách, jako CEREBRAL TURBULENCY, RUBUFASO MUKUFO, CARNAL DIAFRAGMA, SPASM, POSTCARDS FROM ARKHAM, BBYB, THE BONE COLLECTOR, o dobré řemeslo je tedy velmi dobře postaráno. Skladby sice jsou (a to je vlastně moje jediná výtka), občas trošku monotónní a sem tam se vkrádá lehký stereotyp, ale to je spíše hraným stylem (inspirace byla čerpána třeba z takových CARCASS, HAEMORRHAGE, GENERAL SURGERY, EXHUMED, IMPETIGO nebo mých oblíbených DEAD INFECTION). Koneckonců, nejvíc songy stejně vyniknou naživo. Budete k tomu mít navíc i vizuální zážitek v podobě povedených masek. Lidé jsou násilím a krutými vraždami fascinováni odjakživa. Ale jen málokdo dokáže přenést jejich atmosféru do hudby. Ostravským maniakům se to myslím povedlo. Nejedná se sice o dílo, které by otočilo dějinami umění, ale to není ani účelem. Líbí se mi zvuk (konkrétně bicí znějí opravdu libozvučně), smrduté nápady i celkový nechutný odér. Pokud máte podobné kusy shnilého masa rádi, tak neváhejte ani chvilku. Tady se totiž hraje od srdce. A o to jde především. Cítím krev! A co vy?


sumarizace:

Na "The Art Of Dehumanization" se mi asi nejvíc líbí, že je zahrané s velkou chutí. Nadsázka, přesto dobré řemeslo, parádní zvuk, k tomu nezbytné krvavé propriety. Stylově se samozřejmě jedná o souputníky CARCASS, HAEMORRHAGE, GENERAL SURGERY. Ale slyšet jsou i lehké ozvěny třeba takových EXHUMED, IMPETIGO, DEAD INFECTION. Těch vlivů je samozřejmě spousta, ale hlavní je, že kapelu poznáte během prvních pár tónů. Novinku od maniaků MURDER RAPE AMPUTATE považuji za velmi povedené album, občas se sice nevyhne určitému stereotypu, ale to bych přikládal spíše na vrub stylu jako takovému. Pokud máte rádi obličej zalitý imaginární krví a milujete operace bez narkózy, tak neváhejte. Jedná se o velmi solidní gore grindovou záležitost. Poctivá, zabijácká deska


Asphyx says:

What I like the most about "The Art Of Dehumanization" is that it is played with such passion. Exaggeration but still a good craft, great sound and the necessary bloody properties. In case of style this album honours CARCASS, HAEMORRHAGE, GENERAL SURGERY. But you can also hear the echoes of EXHUMED, IMPETIGO, DEAD INFECTION. Obviously there is a lot of influence but the most important is that you can recognize this band within a few tones. This new album from maniacs MURDER RAPE AMPUTATE is very good for me there are some stereotypes but I would say that it is because of the style itself. If you like a face full of imaginary blood and you love operations without any anaesthesia, do not hesitate. It is a very solid gore grind thing. Real and killing album!

order here:
http://bizarre.eshop-zdarma.cz/index.php?s=product&id=12684
https://bizarreleprous.bandcamp.com/album/the-art-of-dehumanization


Tracklist:
01 – Intro – The First Step is a Stab
02 – The Beauty of Sadism
03 – Until Putrefaction Forces Me to Stop
04 – Flesh Potpourri
05 – Piece of Monster in Any of Us
06 – Udre – The Odious Gourmet
07 – Last Shovel of Dirt
08 – From Decomposition to Salvation
09 – Corpse-Made Hedge
10 – Strangle, Chop and Eat
11 – Breakfast at The Manchester Morgue (Impetigo Cover)

band:
Vocals - Kino
Guitars - Dan
Bass - Kuba
Share this games :

TWITTER