DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 29. července 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - STENCH COLLECTOR - Effluviatorium Du Jour (2021)

Recenze/review - STENCH COLLECTOR - Effluviatorium Du Jour (2021)


STENCH COLLECTOR - Effluviatorium Du Jour
EP 2021, Redefining Darkness Records

for english please scroll down

Cítím ve vzduchu krev! Vstupuji do pokoje, kam mě zavedl zmatený a vyděšený svědek. Na některé věci si nelze nikdy zvyknout. Třeba na zohavená těla. A to teď nemyslím vyhaslé oči po domácí vraždě ze žárlivosti, ale o bestiích, kterým nestačí usmrtit. Musí ještě rozsápat, zničit, vybít si svoji nenávist. Podobní jedinci bývají často zkoumáni a bohužel, i obdivováni. Přitom by zasloužili oběsit. Aby si alespoň na chvilku zakusili to, co jejich oběť. Kdo to mohl udělat? A proč se tohle vůbec děje. Na některé obrazy nikdy nezapomenu.

Nezapomenu ani na prvotinu amerických death metalových špinavců STENCH COLLECTOR. Ti sice rozhodně nevymýšlejí nic nového a ani trošku se o to nesnaží, ale na rozdíl od mnohých jiných mě baví jejich EP "Effluviatorium Du Jour" poslouchat. Jen tak pro zajímavost, pochází z městečka Pawtucket, kde se narodil H.P. Lovercraft. Jinak se mi o kapele příliš zjistit nepodařilo. Jako spousta dalších dnes vcelku rozumně vynechává facebook apod. a naplno si užívá pravý underground.


Jinak se jedná o klasický, tradiční surový death metal, s vlivy třeba takových AUTOPSY nebo CANNIBAL CORPSE, PUNGENT STENCH, IMPETIGO, CARCASS, MORTICIAN. Častěji než kde jinde platí, že by si měl každý udělat názor sám. Deska je určena spíše pro podobné sběratele nechutných záležitostí, jako je moje maličkost. STENCH COLLECTOR rozhodně nejsou hudbou pro všechny. Uvědomme si, že se jedná o underground, zahraný ale od srdce a upřímně. Často si říkám, že mě podobné nahrávky baví o hodně více, než o mnohem slavnější jména. Mít neustále ruce po lokty v mrtvých tělech má jednu nespornou výhodu. Člověk si uvědomí, co je pro něj v hudbě důležité. "Effluviatorium Du Jour" není dokonalou nahrávkou, ale má v sobě drive a sílu starých kapel. A to mě na nich opravdu baví. Tady si nikdo na death metal jenom nehraje, vše je syrové, ošklivé, morbidní, stejně jako místo činu, které jsme spolu navštívili v úvodu dnešního článku. Připadám si jako v nechutné galerii smrti. Co je ještě normální? Na některé obrazy opravdu nikdy nezapomenu. Myslím si, že na STENCH COLLECTOR také ne. Mají v sobě totiž vše potřebné pro pořádnou pitvu na živém těle. Devastující, morbidní death metal, který chutná jako syrové maso!


sumarizace:

"Effluviatorium Du Jour" lze v určitých momentech přirovnat ke smečkám jako AUTOPSY, CANNIBAL CORPSE, PUNGENT STENCH, IMPETIGO, CARCASS, MORTICIAN. Dobrá společnost, co říkáte? Plesnivý death metal natlakovaný špinavými momenty, to celé zabalené ve velmi příjemném balení. Povedlo se vlastně všechno. Zvuk je bolestivý, obal nepřehlédnutelný a nápady? Těch je na albu nepřeberné množství. Každá skladba má v sobě pořádný kus shnilého masa, žhne a pálí, zadírá se mi každým dalším poslechem víc a víc pod kůži. Nevím, kolikrát jste byli přítomni u opravdové pitvy, ale představte si, že mrtvý byl postižen nějakou hodně zlou chorobou. Ruce máte od zkažené krve, ve střevech naleznete obrovské množství parazitů, o červech a sněti ani nemluvě. Vidíte to před sebou? Tak si k té představě pusťte ještě zmiňované album a zažijete dosud nepoznanou bolest. To vám garantuji a přidávám navíc potvrzení o vysoké kvalitě umírání. Jsou nahrávky, které na mě působí jako jed, podaný rovnou do žíly. STENCH COLLECTOR mi prořízli hrdlo velmi ostrým materiálem. U téhle desky zemřete v nekonečných křečích! Devastující, morbidní death metal, který chutná jako syrové maso!


Asphyx says:

"Effluviatorium Du Jour" can be compared to bands like AUTOPSY, CANNIBAL CORPSE, PUNGENT STENCH, IMPETIGO, CARCASS, MORTICIAN. Good company, what do you think? Moldy death metal pressurized with dirty moments, all packed in a very pleasant package. Everything went really well. The sound is painful, the cover noticeable and the ideas? There are a lot of them on the album. Every song has a big chunk of rotten meat inside it, it glows and burns, gazing more and more under my skin every time I listen to it. I don't know how many times you were present at a real autopsy, but imagine that the dead was affected by some very bad disease. Your hands are full of spoiled blood, you can find a huge amount of parasites in intestines, not to mention worms and gangrene. Do you see it in front of you? So to this idea play this album and you will experience a unknown pain. I guarantee this and add a certificate of high quality dying. There are records tthat act on me like a poison, given right into a vein. STENCH COLLECTOR cut my throat with very sharp material. Devastating, morbid death metal that tastes like raw meat!

Tracklist:
01. Welcome To The Effluviatorium
02. Gutworm
03. Bile Container
04. Eye Socket Maggots
05. Carrion Cellar

Stench Collector is:
Mark Pechak - Guitar, Bass, Vocals and Foley Effects
Shawn Chouinard - Drums


Share this games :

TWITTER