DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 1. dubna 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - GOLGOTHAN REMAINS - Adorned in Ruin (2022)

Recenze/review - GOLGOTHAN REMAINS - Adorned in Ruin (2022)


GOLGOTHAN REMAINS - Adorned in Ruin
CD 2022, Sentient Ruin Laboratories¨

for english please scroll down

Fascinace krví, hromadné hroby. Těla roztrhaná na kusy. Dělá ti to dobře, co? Larvy, které se svíjejí ve shnilém smradlavém mase. Pokoušíš se všechno zakrýt ohněm, ale v dnešní době nic neutajíš. Zkáza jak ze špatného filmu, ale všechny nakonec zaujal stejně hlavně tvůj obličej. Smál ses. Stal si se konečně slavným, co? Mluví se o tobě, studují tě, dáváš rozhovory. Ale nemusíš mít strach, na každého jednou dojde. Shoříš v pekle.

Míval jsem kdysi trošku naivní představy, jestli vůbec peklo existuje. Ale pak jsem slyšel druhé dlouhohrající album australských black death metalistů GOLGOTHAN REMAINS a ve své pevné víře jsem se utvrdil. Jen vypadá trošku jinak, než jsme si mysleli. Je o hodně bolestivější, temnější, surovější, stejně jako hudba na desce "Adorned in Ruin".


Poslouchat GOLGOTHAN REMAINS je pro mě letos opět podobné, jako když si čtu v knize mrtvých. Svitky byly tentokrát dány do hrobu k jednomu prokletému, který za svého života neudělal snad nic dobrého. Určitě znáte ty okouzlující typy, po který zůstává jen zlá krev. Australané svým black death metalem dokáží navodit hodně podobnou atmosféru. Zařadit je můžeme s klidem po bok kapel typu IMMOLATION, INCANTATION, DEAD CONGREGATION, FUNEBRARUM, DISMA, FATHER BEFOULED, CRUCIAMENTUM. Zkrátka a jednoduše - nahrubo nasekaná tma, spousta zajímavých momentů a samozřejmě jasně zřetelný pach rozkládajícího se těla. Bez toho by to nešlo. Až jednou zase budete hledat špatné zprávy a krmit se cizím neštěstím, tak si na tuhle smečku vzpomeňte. Nahrávka je i o dobrém zvuku (Aaron Worboys - Recording, Mixing, Brad Boatright - Mastering), monumentálním obalu - Chris Cold). Řemeslně se jedná o skvěle zvládnutou práci a to po všech stránkách. Ale to by, jak známo, v dnešní době nadprodukce nestačilo. Mívám s podobnými "chaotickými" kapelami občas problém, protože jejich nápady nestíhám. S GOLGOTHAN REMAINS je to ale přeci jen jiné. Jsou přehlednější, jasnější, zřetelnější, jestli mi rozumíte. Dveře do vašeho soukromého pekla byly zase otevřeny. Je jen na vás, zda vstoupíte. Hnilobný black death metalový rituál! Esence temnoty!


sumarizace:

Procházím se mezi stíny a obdivuji zvuk celé desky. Dívám se na obal a přemýšlím, kdy jsem naposledy potkal Satana. Dnes už dobře vím, že se ukrývá v každém z nás. Stejně jako v "Adorned in Ruin". Kapela působí jako nějaký zlý našeptávač, který vás svádí k rouhání. Kříže jsou obráceny směrem dolů a prokletým kostelem zní death/black metal ve stylu MORBID ANGEL, OBITUARY, DEATH. Jedná se o čistou esenci toho nejlepšího, co přináší ryzí a nefalšovaný americký death metal. Užívám si temnou energii, skladby jsou náležitě heavy, mají v sobě tajemno a touhu po krvi. Riffy jsou jako ostré hroty, které mi kapela postupně zaráží do hlavy. Troufám si tvrdit, že v téhle kobce budu ještě dlouhý čas a pokaždé, když mi bude připadat, že dnešní svět hoří, tak se do ní budu rád a často vracet. GOLGOTHAN REMAINS totiž nahráli album, které je jako dokonale vybroušený černý diamant. Skladby nejsou jen obyčejným, skvěle zvládnutým řemeslem, ale mají v sobě i štiplavou pachuť starých poctivých časů. Prach si a v prach se navrátíš. Mezitím budu poslouchat "Adorned in Ruin". Brána do pekla byla opět otevřena. Stačí jen vstoupit. Excelentní pocta stínům! Hnilobný black death metalový rituál! Esence temnoty!


Asphyx says:

I walk through the shadows and admire the sound of the whole album. I look at the cover and wonder when I last met Satan. Today, I know very well that he is hiding in each of us. As in "Adorned in Ruin". The band acts like some evil whisperer, seducing you to blasphemy. The crosses are turned downwards and the cursed church sounds death / black metal in the style of MORBID ANGEL, OBITUARY, DEATH. It is the pure essence of the best that pure and unadulterated American death metal brings. I enjoy the dark energy, the songs are properly heavy, they have a mystery and a desire for blood. Riffs are like sharp spikes that the band gradually strikes in my head. I dare say that I will be in this dungeon for a long time and every time I feel like today's world is burning, I will be happy to return to it often. GOLGOTHAN REMAINS recorded an album that is like a perfectly cut black diamond. The songs are not only an ordinary, well-mastered craft, but they also have a pungent taste of old honest times. Dust and return to dust. In the meantime, I'll listen to "Adorned in Ruin". The gate to hell was reopened. Just enter. An excellent tribute to the shadows! Rotting black death metal ritual! The essence of darkness!

Recenze/review - GOLGOTHAN REMAINS - Perverse Offerings to the Void (2018):


tracklist:
01. Veneration Of Carnal Blasphemy
02. A Shrouded Longing For Promethean Fire
03. Wandering Through Chambers Of Deathlike Void
04. Opulent Incarnation Of Persevering Torment
05. The Malign Hordes Of Abhorrence
06. Forgotten Lores Of Hatred And Bloodshed
07. …Of Morbid Blood And Serpent Skins
08. Void II: Towards The Joyless Elysium
09. On Lifeless Wings Of Malice

band:
Aled Powell - Drums
Matt Hillman - Guitars
Matthieu Van den Brande - Vocals
Adam Martin - Bass



Share this games :

TWITTER