DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 4. května 2022

Recenze/review - INTROTYL - Adfectus (2022)


ITROTYL - Adfectus
CD 2022, Emanzipation Productions

for english please scroll down

Ve staré márnici, kousek od našeho města, je díra v zemi, kam pohřbívali mrtvé. Někteří tedy ještě trošku žili. Je hodně zajímavé a vypovídá to o jednotlivých kulturách. Jak se chovají k zemřelým, takový vztah mají i životu. Jenže teď nejsem v české márnici, ale na starém mexickém pohřebišti a poslouchám novou desku ITROTYL. Kapela složená ze samých dívek a dam.

Brutalita, síla, temnota a chlad. Stejně jako na hřbitově. Hraje se zde poctivý klasický death metal, jak vystřižený ze základních učebnic. Navíc je přidáváno velké množství odhodlání a takový ten smradlavý odér, které dělají slušné kapely dobrými. Nic nového v záhrobí, ale nová deska "Adfectus" se rozhodně velmi dobře poslouchá. 


Lze zde vystopovat jasnou a zřetelnou inspiraci kapelami typu SUFFOCATION, MONSTROSITY, BRUTALITY, DEICIDE. Je to nářez jak má být. Musíte mít samozřejmě uši nasměrované do historie, ale téhle smečce rozhodně nelze upřít dobré řemeslo. Kapela sice bude všude velebena spíše proto, že v ní hrají samé ženy, ale soustřeďme se na hudbu. Ta také obstojí. Dokonce bych řekl, že ITROTYL se pohybují v záhrobí jistěji, než jejich slavnější kolegyně z CRYPTA (které třeba mě vůbec nebaví). Je to samozřejmě věc názoru, pořád se jedná o old school jako řemen, ale myslím si, že podobnou hudbu není třeba rozebírat jako vědecké dílo. Pokud ze skladeb cítím drive a sílu, tak bývám spokojen. A tahle smečka to se mnou umí. Dívám se do hluboké díry v zemi a slyším tichý nářek. Zase pohřbili někoho živého. Asi se jej potřebovali zbavit. A je úplně jedno, že nejsem v Mexiku, ale v malé vesnici za městem. Mrtví rozmlouvají na celém světě stejně. To je právě na hudbě to krásné a proto mě ji pořád baví podporovat. ITROTYL a jejich album "Adfectus" považuji za velmi dobré dílo. Baví mě jej poslouchat a rád se k němu vracím. Třeba vás taky zaujme. Klasický death metal ze starých pohřebišť!


Asphyx says:

Death metal has to cut and burn. You have to feel like someone is crushing your bones with a hammer. ITROTYL from Mexico can do all this. They are raw, like the hand of a decaying corpse. Rotting processes have begun.

ITROTYL are an extreme band, playing real unadulterated 100% death metal. No unnecessary things, no compromises. The new album is then a relentless addition to the deepest underground. The graves open, and the cries of the undead can be heard in the morgue again. I'm one of them. I'm waiting to be transferred to the other side. The new album "Adfectus" is my great guide. With a massive, dense sound, great packaging and typical boldness for bands form this area. I like the way the pack approaches its grave work. I like the fact that the tracks get under my skin. You will find a lot of interesting moments on the album and you will feel like smashing the nearest wall, exhuming another grave, disconnecting yourself from the devices and embarking on a long journey to the land of shadows. Mexican women is my private discovery, a band I came across during my endless wanderings underground. The legacy of old death metal bands that are genuine, real and will make you alive! Classic death metal from old burial grounds!

for fans: SUFFOCATION, MONSTROSITY, BRUTALITY, DEICIDE


tracklist:
1. Abyss
2. Under My Skin
3. Fear
4. Inner War
5. Anger
6. Flame
7. Redemption
8. Zombiefied

Line-up:
Sariux Rivera - bass
Rose Contreras - guitars
Kary Ramos - vocals
Annie Ramírez - drums


Webshop:

Web:
Share this games :

TWITTER