DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 21. srpna 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ROTHEADS - Slither in Slime (2022)

Recenze/review - ROTHEADS - Slither in Slime (2022)


ROTHEADS - Slither in Slime
CD 2022, Memento Mori

for english please scroll down

V mlhavém oparu, o zdánlivé samotě. Ploužíš se tmou. Obepíná tě chlad a beznaděj. Cesta sice může někdy být cílem, ale tahle vede jenom do močálů, ze kterých není návratu. Samota duše je stav, ale ty tu sám nejsi. Hladový mívá zbystřené smysly a tak můžeš spatřit první protáhlé stíny. Přišly si pro tebe. Mluví beze slov, skřehotají a děsí vše živé i neživé. Pomalu se propadáš do bažiny. Vtahuje tě dovnitř, zalykáš se vlastním strachem. Když konečně potkáš dámu s kosou, je to pro tebe vysvobození. Teď už se můžeš soustředit pouze na hudbu.

Rumunské death metalisty ROTHEADS jsem si pro sebe objevil již v roce 2018, když jsem jim psal recenzi na jejich předchozí album "Sewer Fiends" (recenze i malý rozhovor jsou odkazovány dole pod článkem). Letos znovu opustili své katakomby, aby nás poctili další porcí syrového, temného a chladného death metalu prvotřídní kvality.


Každý riff je ostrým hřebem, který je mi pod tlakem zatloukán do hlady. Jsem zavřený ve staré kobce a užívám si atmosféru plnou temnoty a mrazu. ROTHEADS hrají postaru a to velmi dobře. Čerpají inspiraci u vzorů jako jsou AUTOPSY, INCANTATION, CARNAGE, GRAVE, ASPHYX, ABHORRENCE, SENTENCED, DEMIGOD, DEPRAVITY , CONVULSE, ABSCESS, CRYPTIC BROOD. A nutno rovnou napsat, že dělají svoji morbidní práci velmi dobře. Jsem při poslechu opravdu spokojený. Otevírám staré rakve, prosévám mezi prsty prach. Přemýšlím o posledních věcech života. Užívám si masivní zvuk, s chutí se podívám i na černobílý prach. Jsem na druhé straně, na onom světě. ROTHEADS se povedlo nahrát nejen skvělou stylovou desku, ale také album, které zabíjí na potkání. Mám opravdu pocit, že jsem ve smradlavých bažinách a bořím se pomalu do bahna. Dusím se jednotlivými skladbami, umírám a znovu se rodím. Mraky jsou nízko a přízraky se kývají do rytmu. Smrt a tma, nekonečná temnota, nihilismus. Tohle všechno na nahrávce najdete. "Slither in Slime" je pro mě velkým překvapením. Masivní, démonické album, které vás pohřbí zaživa!


Asphyx says:

I like records that get into my blood gradually, slowly. "Slither in Slime" is like a poison penetrating my veins. Dreadful, old death metal, disease-soaked songs, an odor of death and fear. All this you will find here accurately and expertly dosed. It's nice to be locked in a wooden casket called ROTHEADS.

I have been wandering the underworld for a long time and I can safely declare that the album "Slither in Slime" definitely worth for listening and closer inspection. QUESTION grabbed death metal in a similar way as AUTOPSY, INCANTATION, CARNAGE, GRAVE, ASPHYX, ABHORRENCE, SENTENCED, DEMIGOD, DEPRAVITY, CONVULSE, ABSCESS, CRYPTIC BROOD do. This is exactly the kind of dark death metal with rotten elements that can evoke. I recommend visiting the cemetery in the evening with headphones, a long walk through the night streets, or a room full of darkness and winter. At these moments, the album stands out best. I enjoy a gloomy, wrinkling sound, watching the motive on the cover. It was as if someone had ripped another piece of flesh out of my body with each riff. I walk among the shadows, sifting the dust of the dead in my hands. I open old coffins, sifting the dust between my fingers. I think about the last things of life. I enjoy the massive sound, I enjoy the black and white dust. I'm on the other side, in the other world. ROTHEADS have managed to make not only a great stylistic record, but also an album that kills on cue. I really feel like I'm in a stinking swamp, slowly sinking into the mud. I'm suffocating through each song, dying and being born again. The clouds are low and the ghosts sway to the rhythm. Death and darkness, endless darkness, nihilism. You'll find all this on the record. "Slither in Slime" is a big surprise for me. A massive, demonic album that will bury you alive!



about ROTHEADS on DEADLY STORM ZINE:



Tracklist:
01. Vampyric Inbreeding
02. Lost In The Cemetery Gardens
03. Gut Mauled
04. Gore Coffin
05. Spectral Visitation
06. Skin Forest
07. Dragged Through Existence

Lineup:
Spurcăciune - guitars/vocals
Bîrsatan - bass guitar
Omu' Rău - guitars
Potaie - drums



Share this games :

TWITTER