DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 28. října 2022

Home » , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - SOULSLICER - Pandemic (2022)

Recenze/review - SOULSLICER - Pandemic (2022)


SOULSLICER - Pandemic
CD 2022, Great Dane Records

for english please scroll doown

Pandořina skříňka byla opět otevřena a lidi zachvátila další ze šílených chorob. Existuje už jenom nenávist a zlo. Bratr zabíjí bratra, ve jménu dávno mrtvé víry. Oko za oko, zub za zub. Apokalypsa již začala v našich hlavách. Davy v ulicích, strach a šílenství. Sedíš ve své hrobce a přemýšlíš, kdy se to stalo? Kdy jsme přestali používat zdravý rozum? Dáme si selfie s dalším rozsekaným tělem? Víc krve, víc sledujících. Potřebujeme dávno restart. Vrátit se k tomu, co je obyčejné, poctivé, od srdce. Třeba nová deska, prvotina francouzských SOULSLICER

Tu vám mohu ihned doporučit. Jedná se o kapelu, která hraje klasický, tradiční death metal, v některých momentech a pasážích ovlivněný thrashem. O kapele jsem vůbec nic nevěděl, dokonce jsem neviděl ani fotku muzikantů. Na stole mi leželo nějaký čas jejich CD a tak jsem na sebe nechal působit jenom hudbu. Stačilo pár prvních skladeb a začal jsem mlátit pěstí do stolu. Přesně takováto odrůda metalu totiž koluje i v mých žilách. 


SOULSLICER vycházejí ze stejných základů, jako třeba kapely typu MASSACRE, SOLSTICE, DEATH, INHUMAN CONDITION. Zkrátka a jednoduše. Pokud máte rádi devadesátá léta v té nejlepší formě, s průhlednějším a čistějším zvukem, neváhejte ani chvilku. Nakaženi budete všichni. "Pandemic" je navíc prvotinou, za kterou by se nemusela stydět žádná z o hodně slavnějších smeček. Opravdu dobře se poslouchá, má v sobě takovou tu opravdovou jiskru, která se velmi těžko vysvětluje. Absolutně devastující efekt. Zároveň, a to osobně oceňuji nejvíce, se pánové nesnaží jenom kopírovat, ale přinášet i svoje vlastní, zajímavé a neotřelé nápady. Je to old school, ale perfektně zahraný, s drivem a silou, která vás roztrhá na kusy. Svět se možná už dlouho řítí do záhuby, ale dokud budou hrát podobné skupiny, tak o metal nemám strach. Za mě se jedná o chutný gurmánský zážitek, který ocení hlavně opravdoví fans stylu. Ti, kteří rádi objevují, podporují. SOULSLICER vydali své první album, které je pro mě silným zážitkem. Rád se k němu vracím, poslouchám jej v práci, cestou domů, i v pokoji, když se kolem setmí. Dívám se na šedivé kovové město pode mnou a po ulici chodí nakažené zombie hledící do obrazovek. Přidávám hlasitost a ztrácím se v temnotě. Death metalový soundtrack ke konci světa! Apokalypsa!


Asphyx says:

Pandora's box has been opened again and people have been struck by another of the crazy diseases. There is only hatred and evil. Brother killing brother in the name of a long dead faith. An eye for an eye, a tooth for a tooth. The apocalypse has already begun in our minds. Crowds in the streets, fear and madness. Sitting in your tomb, wondering when did this happen? When did we stop using common sense? Do we take a selfie with another dismembered body? More blood, more people watching. We need a long-overdue reboot. Back to what's ordinary, honest, from the heart. Take the new album, the debut from French band SOULSLICER.

I can recommend it immediately. This is a band that plays classic, traditional death metal, in some moments and passages influenced by thrash. I didn't know anything about the band, I didn't even see a picture of the musicians. I had their CD lying on my desk for some time, so I just let the music influence me. The first few songs were enough and I started beating my fist on the table. This is exactly the kind of metal that runs through my veins.


SOULSLICER are based on the same foundations as bands like MASSACRE, SOLSTICE, DEATH, INHUMAN CONDITION. In short and simple. If you like the nineties in its best form, with a more transparent and pure sound, don't hesitate a moment. You will all be infected. Moreover, "Pandemic" is a first album that none of the much more famous bands would be ashamed of. It's really good to listen to, it has that real spark that is very hard to explain. Absolutely devastating effect. At the same time, and this is what I personally appreciate the most, the gentlemen don't just try to copy, but also bring their own interesting and novel ideas. It's old school, but perfectly played, with a drive and power that will tear you apart. The world may be going to hell for a long time, but as long as bands like this keep playing, I'm not worried about metal. For me, this is a tasty gourmet experience that will be appreciated especially by true fans of the style. Those who like to discover, support. SOULSLICER released their first album, which is a powerful experience for me. I love coming back to it, listening to it at work, on the way home, and in my room when it gets dark around here. I look at the grey metallic city below me and the infected zombies walking down the street looking at the screens. I turn up the volume and lose myself in the darkness. Death metal soundtrack to the end of the world! Apocalypse!


Tracklist:
01. Forsaken Sanctuary
02. Soulslicer (Your Time, Your War)
03. Fake Resurrection
04. Flesh Eternal
05. Irradiate Your Soul
06. Armies
07. Radioactive Grave
08. Archangels Of Atomic Light



Share this games :

TWITTER