DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 1. ledna 2023

Home » , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - LAST RETCH - Sadism and Severed Heads (2022)

Recenze/review - LAST RETCH - Sadism and Severed Heads (2022)


LAST RETCH - Sadism and Severed Heads
CD 2022, CDN Records

for english please scroll down

Pokaždé, když do mě někdo bodne ostrý nůž, tak jsem překvapený. Nemůžu uvěřit, že se mě někdo snaží zabít. V jindy tak tiché uličce, v místech, kudy chodím každý den. Jenže je to opět pravda. Prožívám přesně to, co všechny oběti násilných činů. Stále dokola, s jejich bolestí a strachem. Existuje už jenom temnota, chlad a krutý, ošklivý death metal. Tentokrát jej hraje kapela z Kanady, která si říká LAST RETCH

Jedná se o první dlouhohrající album, prvotinu, která stojí rozhodně za pozornost. Má v sobě totiž něco krutého, devastujícího, co mám u tohoto stylu tolik rád. Morbidní zvuk (Davis Maxwell), skvělý motiv na obalu (Paolo Girardi), tohle vše je zárukou vysoké kvality. Masakr!


Do "Sadism and Severed Heads" jsou otištěny vlivy švédské, ale i americké školy (CANNIBAL CORSPE, SIX FEET UNDER). Poslech mi nejvíc připomíná návštěvu staré pitevny, ve které leží již několik let shnilá těla. Jakmile zapnu play, probudí se a jdou mi po krku. Touží, stejně jako kapela, po čerstvé krvi. Songy v sobě mají velké množství energie a tmy. Docela lituji, že tahle smečka pochází z Kanady, opravdu rád bych je viděl naživo. Musí to být hodně syrový a surový zážitek. Ostré riffy, vokál bestie, spousta zajímavých momentů. Pro mě osobně jsou LAST RETCH soukromým objevem tohoto roku a také mým doporučením pro vás. Peklo opravdu existuje! Když poslouchám tuhle nahrávku, tak tomu opravdu věřím. Je totiž skvěle napsána, jednotlivé motivy jsou jako hřeby, které jsou mi zatloukány do hlavy. Občas jsou sice některé pasáže možná až příliš dlouhé, ale to je jen malá připomínka. Jinak je vše v nejlepším pořádku. Už jste někdy cítili ve svém břiše rezavý nůž? Že ne? Buďte rádi, raději přidejte hlasitost a zatančete si na svém vlastním hrobě. "Sadism and Severed Heads" je krvavým otiskem, který se vám zadře pod kůži. Za mě osobně hodnotím velmi vysoko. Existuje už jenom temnota, chlad a krutý, ošklivý smrtící kov. Smrt se usmívá! Zničující, temný death metal ze starých márnic!


Asphyx says:

Every time someone stabs me with a sharp knife, I'm surprised. I can't believe someone's trying to kill me. In an otherwise quiet alley, in a place I walk every day. Only it's true again. I'm experiencing exactly what all victims of violent crime experience. Over and over again, with their pain and their fear. There is only darkness, coldness and cruel, ugly death metal. This time it's played by a band from Canada called LAST RETCH.

This is their first full-length album, a debut that is definitely worth your attention. It has something cruel, devastating, which I like so much in this style. The morbid sound (Davis Maxwell), the great motif on the cover (Paolo Girardi), all this is a guarantee of high quality. Massacre!


Influences of the Swedish but also American school (CANNIBAL CORSPE, SIX FEET UNDER) are printed into "Sadism and Severed Heads". Listening to it reminds me most of visiting an old autopsy room where rotten bodies have been lying for several years. As soon as I turn on the play, they wake up and go for my throat. They crave, like the band, for fresh blood. The songs have a lot of energy and darkness in them. I kinda regret that this pack is from Canada, I would really like to see them live. It must be a very raw and raw experience. Sharp riffs, beast vocals, lots of interesting moments. For me personally, LAST RETCH is a private discovery of this year and also my recommendation for you. Hell really does exist! When I listen to this record, I really believe it. Because it is brilliantly written, the individual motifs are like nails being hammered into my head. At times, some passages may be a little too long, but that's just a small reminder. Otherwise, everything is in the best order. Have you ever felt a rusty knife in your stomach? Have you not? Be glad you did, you'd better turn up the volume and dance on your own grave. "Sadism and Severed Heads" is a bloody imprint that will dig under your skin. I personally rate it very highly. There is only darkness, coldness and cruel, ugly death metal left. Death is smiling! Devastating, dark death metal from the old morgues!


Tracklist:
01. Neurosis
02. Doomrider
03. Sadism And Severed Heads
04. Cannibals Of Tuma
05. Dead As Fuck
06. Wallowing In Feculence
07. Fleshed Out
08. Ordained In A Dismal Cesspool
09. Your Last Retch



Share this games :

TWITTER