DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 6. února 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - SKULLPTURE - A Horrifying Death (2023)

Recenze/review - SKULLPTURE - A Horrifying Death (2023)


SKULLPTURE - A Horrifying Death
EP 2023, Adirondack Black Mass

for english please scroll down

Otevřu rezavé dveře a vstoupím dovnitř. Ihned mě začne mrazit v zádech. Některé hroby jsou otevřeny. Co se to děje? Chtěl jsem se jenom poklonit svým předkům. Jenže jsem to nestihl. Jako první jsem uslyšel z márnice ostrý shnilý riff. Jsem tu správně, na starém pohřebišti. Na náhrobcích jsou napsána jména kapel z devadesátých let minulého století. Stačí jenom několik skladeb a jsem pohřben zaživa. Udusím se v rakvi a vstupuji na druhou stranu, na onen svět.

SKULLPTURE pocházejí z Chile a hrají surový, temný a divoký death metal v jeho základní podobě. Hudba se valí kupředu jako lavina z kostí, špíny, zkažené krve. Je poctivá, reálná a přikove vás na zeď. Smrt v této podobě mám ve velké oblibě. Vítejte v plesnivých katakombách!


"A Horrifying Death" je albem, které bylo volně inspirováno tvorbou kapel jako MORBID ANGEL, DEICIDE, VADER, BLOOD RED THRONE. Potkává se zde chlad, vztek a temnota. Skladby jsou napsány velmi dobře, SKULLPTURE cílí přímo do srdce všech opravdových death metalistů. A daří se jim to na výbornou. Obal, zvuk, nápady, vše je v nejlepším pořádku. Troufám si tvrdit, že na tomhle hřbitově nějaký čas zůstanu a budu se sem rád a často vracet. Chilané totiž hrají upřímně, s černou jiskrou v oku. Songy nepostrádají drive a sílu, jsou jako krvavá šmouha, která zůstane po násilném činu. Vykopejte si vlastní hrob, prosím! Pak pochopíte a užijete si album nejvíce. Otevřu rezavé dveře a vstoupím dovnitř. Ihned mě začne mrazit v zádech. Některé hroby jsou otevřeny. Co se to děje?  V husté mlze se objevují první přízraky. Kývají se do rytmu a chtějí po mě, abych přidal hlasitost. "A Horrifying Death" jsem si dávkoval do žil každý den, nejlépe večer, když se setmělo. Vzal jsem do rukou nástroje a vydal se kousek za město. Země je ještě zmrzlá, ale myslím si, že zombie mi pomohou. Kopeme další hroby, posloucháme další skladby. Pronikají nám pomalu do krve. Jako prudký jed, který vás postupně zabije. Takovou hudbu si nechám vždy líbit. Má v sobě vše pro pořádnou pařbu v márnici. Morbidní, temný, krvavý death metalový pohřeb!


Asphyx says:

I open the rusty door and step inside. Immediately, I get chills down my spine. Some of the graves are open. What's going on? I just wanted to pay my respects to my ancestors. But I didn't have time. The first thing I heard was a sharp, rotten riff from the morgue. I'm right here, in the old burial ground. The tombstones have the names of bands from the '90s written on them. All it takes is a few songs and I'm buried alive. I suffocate in the coffin and enter the other side, the other world.

SKULLPTURE come from Chile and play raw, dark and savage death metal in its basic form. The music rolls forward like an avalanche of bones, filth, corrupted blood. It's honest, real and will nail you to the wall. I like death in this form very much. Welcome to the moldy catacombs!


"A Horrifying Death" is an album that was loosely inspired by the work of bands like MORBID ANGEL, DEICIDE, VADER, BLOOD RED THRONE. Coldness, anger and darkness meet here. The songs are very well written, SKULLPTURE aims straight to the heart of all true death metalheads. And they succeed in doing it to perfection. The cover, the sound, the ideas, everything is in top order. I dare to say that I will stay in this graveyard for some time and will be happy to come back often. The Chileans play sincerely, with a black sparkle in their eyes. The songs don't lack drive and power, they are like a bloodstain left after a violent act. Dig your own grave, please! Then you will understand and enjoy the album the most. I open the rusty door and enter. Immediately I get a chill down my spine. Some graves are open. What's going on? The first ghosts appear in the thick fog. They sway to the rhythm and ask me to turn up the volume. "A Horrifying Death" was pumped into my veins every day, preferably in the evening when it was dark. I picked up my instruments and headed out of town. The ground is still frozen, but I think the zombies will help me. Digging more graves, listening to more songs. They're slowly seeping into our blood. Like a violent poison that gradually kills you. I always like music like that. It's got everything for a good party in the morgue. Morbid, dark, bloody death metal funeral!



Tracklist:
01. Bloodshed's Evve
02. A Horrifying Death
03. Devoured
04. The Eyes Of Horror
05. Infamous
06. The Offering
07. Kill The Christian (Deicide Cover)



Share this games :

TWITTER