DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 7. února 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - NOTHINGNESS - Supraliminal (2023)

Recenze/review - NOTHINGNESS - Supraliminal (2023)


NOTHINGNESS - Supraliminal
CD 2023, Everlasting Spew Records

for english please scroll down

Chodím prázdnými ulicemi a přemýšlím, kam všichni zmizeli. Lampy blikají v podivných rytmech a na okrajích města se objevila první zvířata. Staré sci-fi knihy byly již před nějakým časem přesunuty do sekce literatura faktu. Nevím, kolik nás zbylo a je mi to jedno. Mezi lidmi bylo stejně až moc násilí, příliš vzteku. Jsem rád sám, jenom já a muzika. 

NOTHINGNESS jsou death metalová kapela z Minessoty, Minneapolis. Hraje klasický smrtící kov se spoustou progresivních vlivů. Z jejich hudby je cítit nadšení pro poslední věci člověka, velký talent a apokalypsa. Ano, konec již dávno nastal, pokud budete poslouchat "Supraliminal", pochopíte. Stačí se projít po ulici se sluchátky na uších. 


Kapela byla u skládání nových skladeb ovlivněna smečkami jako MORBID ANGEL, IMMOLATION, CANNIBAL CORPSE, GORGUTS. Ale také třeba VOIVOD. Songy jsou možná v některých momentech až příliš dlouhé a rozvláčné, ale jen do té doby, než se vám dostane album do krve. Jedná se totiž přesně o takový ten druh nahrávky, ke které je nutné se několikrát vrátit, nejlépe v odlišném stavu mysli. Když se naladíte na stejnou vlnu, rozdrásá vás svými riffy do krve. Co se týká formálních věcí, vše je v pořádku. Zvuk, obal, celkové provedení, je perfektní. Osobně se mi ale nejvíc líbí, jak jsou jednotlivé motivy napsány. Nejen, že jsou zajímavé, ale mají v sobě velké množství energie a tlaku. Pokud jste se někdy dívali do zrcadla a rozbili jste jej na tisíc kousků, určitě víte, o čem píšu. Představte si zpomalené záběry střepů, padajících k zemi. Mezi nimi vaše krev a děsivé vzpomínky. NOTHINGNESS se daří velmi umně a zkušeně balancovat mezi tradičními postupy a progresivními. Zároveň si zachovávají syrovost a surovost. Není to hudba pro každého, ale to ani není účelem. Pokaždé, když jsem v jejich společnosti, jsem neklidný. Jakoby kolem už nějaký čas nežili žádní lidé a v ulicích byl podivný klid. Vše je velmi propracované, šílené, démonické, magické. Pokud nad muzikou rádi přemýšlíte, mohu vám "Supraliminal" jenom doporučit. Apokalyptický death metal, který vám rozdrásá obličej do krve!


Asphyx says:

I walk down empty streets wondering where everyone has gone. The lamps flicker in strange rhythms and the first animals appear on the outskirts of the city. The old science fiction books were moved to the nonfiction section some time ago. I don't know how many of us are left, and I don't care. There was too much violence among humans anyway, too much anger. I like being alone, just me and the music.

NOTHINGNESS are a death metal band from Minnesota, Minneapolis. They play classic death metal with a lot of progressive influences. You can feel the passion for the last things of man, great talent and apocalypse in their music. Yes, the end is long over, if you listen to "Supraliminal" you will understand. Just walk down the street with headphones on.


The band was influenced by the likes of MORBID ANGEL, IMMOLATION, CANNIBAL CORPSE, GORGUTS when writing new songs. But also VOIVOD. The songs may be too long and drawn out at some points, but only until the album gets into your blood. This is exactly the kind of record you need to come back to several times, preferably in a different state of mind. If you tune into the same wave, it will rip you to shreds with its riffs. As far as formal things go, everything is fine. The sound, the packaging, the overall execution, is perfect. Personally, I like the way the themes are written. Not only are they interesting, but they have a lot of energy and pressure. If you've ever looked in a mirror and broken it into a thousand pieces, you'll know what I'm writing about. Imagine slow motion footage of shards falling to the ground. Your blood and horrifying memories among them. NOTHINGNESS manages to balance very skillfully and expertly between traditional practices and progressive ones. At the same time, they retain their rawness and rawness. It's not music for everyone, but that's not the point either. Every time I'm in their company, I get restless. It's as if no people have been around for a while and the streets are strangely quiet. It's all very elaborate, crazy, demonic, magical. If you like to think about music, I can only recommend "Supraliminal". Apocalyptic death metal that will rip your face to blood!



Tracklist:
01. Curse Of Creation
02. Horrendous Incantation
03. Catapulted Into Hyperspace
04. Temple Of Broken Swords
05. Festering Abstraction
06. Inviolate Viscera
07. Beacon Of Loss
08. The Anvil
09. Decimation Mechanism

band:
Barclay Olson - Vocals
Alex Walstad - Guitar
Jon Grandel - Guitar
Xen Hartzell - Bass
Erik Christianson - Drums



Share this games :

TWITTER