DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 13. dubna 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - TRIAL OF DEATH - Creating Monstrosities (2023)

Recenze/review - TRIAL OF DEATH - Creating Monstrosities (2023)


TRIAL OF DEATH - Creating Monstrosities
CD 2023, Neckbreaker Records

for english please scroll down

Když si vstoupil dovnitř a zavřely se za tebou dveře, uslyšel si tichý smích. Poklekl si před dávno padlým symbolem a nedokázal ses modlit. Nemohl si z hlavy vyhnat zlé myšlenky. Rouhal si se, nadával Bohu. Jak mohl něco takového dopustit? Jak tě mohl zradit? Za jeho krásnou a milou tváří se ukrývala bestie. Prokletý kostel, krvavé náboženství. Tajemné rituály uspořádané s jediným účelem. Vyvolat temné síly. Obrátíš všechny kříže směrem dolů a jediné, čemu ještě věříš, je hudba. 

S německými maniaky TRIAL OF DEATH jsem se poprvé setkal v roce 2018, když vydali EP "Exorcism Of The Goatman" (odkaz na recenzi naleznete dole pod článkem). Jejich muzika mě ihned zaujala. Pánové totiž hrají starý, temný a prašivý death metal způsobem, který mám moc rád. Já i kapela uctíváme stejné hodnoty - absolutní tmu, černou energii a chlad. Novinku jsem si pustil poprvé brzy ráno, jednoho mrazivého dne. A ihned se mi dostala do žil. Jako prudký jed. Jako prokletí. 


Základem hudby německých démonů, ze kterých pánové čerpají, jsou alba smrtících klasiků (napadají mě třeba DEICIDE, SINISTER, MORBID ANGEL, PESTILENCE, MONSTROSITY, MASSACRE, OBSCENITY, MORGOTH, BOLT THROWER, BRUTALITY). TRIAL OF DEATH na těchto základech dále staví. Jejich kompozice jsou velmi zajímavé, řežou tou správnou stranou nože. Songy v sobě mají potřebný drive a sílu. Dovedu si představit velký mosh-pit pod pódiem. Riffy ostré jako skalpel, chorobný vokál, zničující bicí. Takhle nějak se hrávalo v dobách mého mládí a mě nezbývá nic jiného, než se kapele poklonit. Jednotlivé motivy totiž zůstávají v mé hlavě jako nějaký cejch. Kývám se do rytmu, proklínám všechny lháře, všechny, kdo podporují slepou víru. Umírám a znovu se rodím. Tahle deska má velmi temnou, podmanivou atmosféru. Zpočátku se kolem mě plazila jako jedovatý had. Pak mě uhranula, abych nakonec padl na zem a rozpadl se na tisíc kousků. "Creating Monstrosities" je pro mě osobním objevem letošního roku. Líbí se mi vlastně vše. Masivní, mocný zvuk, ďábelský obal, ale hlavně nápady, kterých je na albu velké množství. Když si vstoupil dovnitř a zavřely se za tebou dveře, uslyšel si tichý smích. Poklekl si před dávno padlým symbolem a nedokázal ses modlit. Tvoje myšlenky zase jednou hořely jasným, černým plamenem! Temné, zničující death metalové peklo!


Asphyx says:

As you stepped inside and the door closed behind you, you heard a low laugh. You knelt before a long-fallen symbol and failed to pray. You couldn't get the evil thoughts out of your head. You blasphemed, you cursed God. How could you let something like that happen? How could he betray you? Behind his beautiful and kind face was a beast. A cursed church, a bloody religion. Mysterious rituals arranged for one purpose. To summon dark forces. You turn all the crosses upside down and all you still believe in is the music.

I first encountered German maniacs TRIAL OF DEATH in 2018 when they released the EP "Exorcism Of The Goatman" (link to review at the bottom of the article). Their music immediately caught my attention. In fact, the gentlemen play old, dark and dusty death metal in a way that I really like. I and the band worship the same values - absolute darkness, black energy and coldness. I played the new album for the first time early in the morning, one freezing day. And it immediately got into my veins. Like a violent poison. Like a curse.


The basis of the music of German demons, from which the gentlemen draw, are albums of deadly classics (DEICIDE, SINISTER, MORBID ANGEL, PESTILENCE, MONSTROSITY, MASSACRE, OBSCENITY, MORGOTH, BOLT THROWER, BRUTALITY come to mind). TRIAL OF DEATH builds on these foundations. Their compositions are very interesting, they cut with the right side of the knife. The songs have the necessary drive and power in them. I can imagine a big mosh-pit under the stage. Scalpel-sharp riffs, sick vocals, devastating drums. This is how it used to be played in the days of my youth and I have no choice but to bow down to the band. The individual motifs remain in my head like a mark. I sway to the rhythm, cursing all liars, all those who support blind faith. I die and am born again. This record has a very dark, haunting atmosphere. At first, it slithered around me like a poisonous snake. Then I was bewitched, only to finally fall to the ground and shatter into a thousand pieces. "Creating Monstrosities" is my personal discovery of this year. I like everything about it. The massive, powerful sound, the devilish cover art, but most of all the ideas, of which there are plenty on the album. When you walked in and the door closed behind you, you heard a quiet laugh. You knelt before a long-fallen symbol and you couldn't pray. Your thoughts once again burned with a bright, black flame! Dark, devastating death metal hell!



Recenze/review - TRIAL OF DEATH - Exorcism Of The Goatman (2018):
Share this games :

TWITTER