DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 7. září 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - GORY BLISTER - Reborn from Hatred (2023)

Recenze/review - GORY BLISTER - Reborn from Hatred (2023)


GORY BLISTER - Reborn from Hatred
CD 2023, Eclipse Records

for english please scroll down

Sestoupil jsem několik metrů pod zem. Po plesnivých schodech. Bloudil jsem v temnotě a po stěnách stékala zkažená krev. Slyšel jsem nářek a jedovaté výkřiky. Šel jsem po hlase, abych po dlouhé době našel, co jsem hledal. Bestie z dávných časů, zavřená a zotročená. Trápená hlady, touží po čerstvém mase. Za ocelovou mříží, spoutaná jako divoké zvíře v řetězech. Nemohl jsem jinak, pustil jsem ji. A to i přesto, že v jejích očích byla nenávist. Vydali jsme se spolu na lov a poslouchali novou desku italských tmářů GORY BLISTER.

Kdo tuhle kapelu sledujete od jejich počátků, tak stejně dobře jako já víte, že hrají syrový death metal s notnou příměsi techniky. I letos se jedná o poctivý kus nahrubo nasekaného syrového masa, které bude chutnat každému, kdo má rád rychlost, tlak, energii a rád sleduje šelmy, když loví. Tohle album má v sobě pradávný vztek démonů. 


Nahrávku považuji za gurmánský zážitek pro všechny fanoušky kovu smrti. Užijete si masivní a hutný zvuk (mixed by Ricardo Borges (Sepultura, Kreator, Carcass), and mastered by Peter Brussee (Steve Vai, Yingwie Malmsteen, Michael Bolton)), s chutí se podíváte na obal. Po formální stránce je vše v nejlepším pořádku a vy se tak budete moci soustředit pouze na hudbu, která je velmi podmanivá. Pánové hrají s elegancí starých mistů. Umí napsat skladby, které se vám zadřou hluboko pod kůži. GORY BLISTER jsou kapelou, která má svůj vlastní výraz, ksicht, originální otisk. Základem jejich hudby jsou klasické death metalové postupy, přidávány jsou potom technické a lehce progresivní prvky. Líbí se mi, že i ve "složitějších" pasážích si kapela stále zachovává temnou atmosféru. Je to přímý útok na vaše podvědomí! Žádné kompromisy, žádné zbytečnosti. Pouze smrtící kov vysoké kvality. Italové jsou na scéně od roku 1991 a moc dobře vědí, jak se vám dostat do hlavy. Doporučuji poslouchat nahrávku několikrát po sobě. Teprve po nějakém čase totiž objevíte všechna černá zákoutí. Když si dávám "Reborn from Hatred" do hlavy, tak mám neodbytný pocit, že se moje nejděsivější noční můry staly skutečností. Desku vám mohu určitě doporučit. Má v sobě vše potřebné pro poctivý, reálný lov. Sestoupil jsem několik metrů pod zem. Po plesnivých schodech. Bloudil jsem v temnotě a po stěnách stékala zkažená krev. Slyšel jsem nářek a jedovaté výkřiky. Šel jsem po hlase, abych po dlouhé době našel, co jsem hledal. Bestie z dávných časů, zavřená a zotročená. Démonický, temný, zničující technický death metal, který spálí vaši mysl! Bestie touží po krvi!


Asphyx says:

I descended a few meters underground. On moldy stairs. I was wandering in the dark, and there was bad blood running down the walls. I heard screams and venomous cries. I followed the voice to find what I was looking for after a long time. A beast from long ago, locked up and enslaved. Starving, craving fresh meat. Behind steel bars, chained like a wild animal in chains. I couldn't help it, I let her go. Even though there was hatred in her eyes. We went hunting together and listened to the new record by Italian gloomsters GORY BLISTER.

If you've been following this band since their early days, you know as well as I do that they play raw death metal with a bit of techno mixed in. Again this is an honest piece of roughly chopped raw meat that will appeal to anyone who likes speed, pressure, energy and likes to watch the beasts as they hunt. This album has the ancient rage of demons in it.

I consider the recording a gourmet experience for all death metal fans. You'll enjoy the massive and dense sound (mixed by Ricardo Borges (Sepultura, Kreator, Carcass), and mastered by Peter Brussee (Steve Vai, Yingwie Malmsteen, Michael Bolton)), and you'll look at the cover with relish. Formally, everything is in the best order and you will be able to concentrate only on the music, which is very captivating. The gentlemen play with the elegance of the old masters. They know how to write songs that get deep under your skin. GORY BLISTER are a band that has its own expression, face, original imprint. Their music is based on classic death metal methods, then technical and slightly progressive elements are added. I like that even in the more "complex" passages the band still maintains a dark atmosphere. It's a direct attack on your subconscious! No compromises, no uselessness. Only deadly metal of high quality. The Italians have been on the scene since 1991 and know very well how to get into your head. I recommend listening to the record several times in a row. Only after some time you will discover all the black corners. When I put "Reborn from Hatred" in my head, I get the insistent feeling that my most terrifying nightmares have come true. I can definitely recommend the album to you. It has everything you need for an honest, realistic hunt. I descended a few feet underground. On moldy stairs. I was wandering in the darkness, and there was bad blood running down the walls. I heard screams and venomous cries. I followed the voice to find what I was looking for after a long time. A beast from long ago, locked up and enslaved. Demonic, dark, devastating technical death metal that will burn your mind! The beast craves blood!


Tracklist:
01. From Ashes... 
02. Push Out The Venom 
03. Relentless Fear 
04. Profound Sedation 
05. Unexpected Livings 
06. This Blood Is Forever 
07. Reborn From Hatred 
08. Greedy Existence 
09. Signs From Beyond 
10. Generation Ship 
11. ... To Flames


Share this games :

TWITTER