DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 11. září 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - TRANSGRESSOR - Beyond Oblivion (2023)

Recenze/review - TRANSGRESSOR - Beyond Oblivion (2023)


TRANSGRESSOR - Beyond Oblivion
EP 2023, Me Saco Un Ojo / Sewer Rot / Unholy Domain

for english please scroll down

Asi každý si občas představujeme, jak jednou zemřeme. Máme děsivé sny, ve kterých nás zastřelí, utopí, pověsí, bodnou nožem v temné uličce. Smrt nás fascinuje a šokuje zároveň. Pokud budete poslouchat japonské veterány TRANSGRESSOR, musíte se naladit na jejich vlnu. Ponořit se hluboko do podzemí a obdivovat dávno shnilá těla. Ano, jedná se o legendu, která datuje svůj vznik do roku 1989. Kapela několikrát pozastavila svoji činnost, aby se pokaždé vrátila silnější než dřív. 

Patřím mezi staré pamětníky, kteří si dodnes pamatují jejich album "Ether for Scapegoat" z roku 1992 (ke mě se dostalo o mnoho let později na stokrát přehrávané kazetě). Dokonce si vzpomínám i na okopírovaný pekelný obal, který byl v mém případě černobílý. Následovalo několik splitek, kompilací, jedno živé album, aby letos kapela vydala nové EP "Beyond Oblivion". Jakoby se na něm zastavil čas. Je stejně prašivé a shnilé, jako jejich předešlá tvorba. 


Necelých dvacet pět minut ozvěn ze záhrobí. Smrtící kov, napsaný se jediným účelem, zničit vás. Musím se přiznat, že jsem k novince přistupoval trošku skepticky, ale teď, po delší době a častých společných okultních seancích, musím napsat - EP se opravdu povedlo. A to po všech stránkách. Zvuk je chladný a syrový, nový počin zní jako z devadesátých let minulého století. Jsem přikovaný ke zdi. V plesnivé kobce hniji zaživa. Přesně zde musely nové skladby vznikat. Je v nich síla, opravdovost, ryzost, taková ta starodávná patina, kterou mám u podobných kapel tolik rád. Pokud máte rádi AUTOPSY, DEATH, MASSACRE, CIANIDE, SOLSTICE, ASPHYX, INCANTATION, bude se vám určitě líbit i "Beyond Oblivion". Základem je temný death metal, ale zazní i odkazy na thrash a v určitých momentech působí album až doomově. Zkrátka a dobře, tohle je čerstvě otevřený hrob, ve kterém byl kdysi pochovaný padlý mnich. Jeho otevřením se dostalo na povrch absolutní zlo, špína a choroby, po kterých se rozpadnete v prach. Stejně jako na této desce, stejně jako v jednotlivých momentech, i zde budete vzpomínat na svoje nejděsivější noční můry. Jsem vždy pokaždé hrozně rád, když se podobné kapely vrátí a nahrají novou muziku. Tentokrát se japonským maniakům povedlo mě vrátit po časové ose zpět. A to skvělým, morbidním, hnisavým způsobem! Asi každý si občas představujeme, jak jednou zemřeme. Máme děsivé sny, ve kterých nás zastřelí, utopí, pověsí, bodnou nožem v temné uličce. Smrt nás fascinuje a šokuje zároveň. Umírání ve stylu TRANSGRESSOR si nechám vždy líbit! Pach smrti! Hnisavý, syrový death metal, který vám pustí žilou! Kult!


Asphyx says:

I guess we all sometimes imagine how we will die someday. We have terrifying dreams in which we are shot, drowned, hanged, stabbed with a knife in a dark alley. Death fascinates and shocks us at the same time. If you listen to Japanese veterans TRANSGRESSOR, you must tune in to their wave. Dive deep underground and admire the long-rotted bodies. Yes, this is a legend that dates back to 1989. The band has gone on hiatus several times, only to return each time stronger than before.

I'm one of the old-timers who still remember their 1992 album "Ether for Scapegoat" (it came to me many years later on a cassette tape played hundreds of times). I even remember the copied hell cover, which in my case was black and white. Several splits, compilations, one live album followed, only to have the band release a new EP "Beyond Oblivion" this year. It's like time stopped on that one. It's as dusty and rotten as their previous work.



Less than twenty-five minutes of echoes from beyond the grave. Death metal, written with the sole purpose of destroying you. I have to admit that I was a bit skeptical about the novelty, but now, after a long time and frequent occult sessions together, I have to write - the EP really did well. And in all aspects. The sound is cold and raw, the new release sounds like something from the 90s. I'm chained to the wall. I'm rotting alive in a moldy dungeon. This is exactly where new songs must have originated. There's a strength, a realness, a purity, that old patina that I like so much in bands like this. If you like AUTOPSY, DEATH, MASSACRE, CIANIDE, SOLSTICE, ASPHYX, INCANTATION, you will definitely like "Beyond Oblivion". The basis is dark death metal, but there are also references to thrash and at certain moments the album has an almost doomy feel. In short, this is a newly opened grave where a fallen monk was once buried. Opening it has brought out absolute evil, filth and disease that will make you crumble into dust. Just like on this record, as well as at points, you will be reminded of your most terrifying nightmares. I'm always so happy every time bands like this come back and record new music. This time, the Japanese maniacs have managed to take me back down the timeline. And in a great, morbid, festering way! I guess we all imagine how we're going to die someday. We have terrifying dreams in which we're shot, drowned, hanged, stabbed with a knife in a dark alley. Death fascinates and shocks us at the same time. I always enjoy dying TRANSGRESSOR style! The smell of death! Festering, raw death metal that will leave your veins! Cult!



tracklist:
1. Death Heaven
2. Stuck in Limbo
3. Infiltration
4. For Nothing
5. Vision Of Carcass

Lineup:
Akihito Kikuchi - Vocals, Bass
Yoshio Hasegawa - Bass, Vocals, Guitars
Kimihide Kumagai - Guitars, Vocals
Takashi Tanaka - Vocals, Drums



Share this games :

TWITTER