DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 31. října 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - MORTUARY - Sublime the Decline (2023)

Recenze/review - MORTUARY - Sublime the Decline (2023)


MORTUARY - Sublime the Decline
CD 2023, Adipocere Records

for english please scroll down

Dav bez emocí, který potřebuje víc násilí, víc krve, víc rozbitých hlav. Obličeje skloněné k obrazovkám, žijeme ve virtuálním světě. Realita bývá mnohem krutější a syrovější. Připomínáme zombie. Víc šokujících informací, víc dopaminu, víc umělé hmoty. Někdy mám pocit, že se celý svět zbláznil. Reklama na dokonalé štěstí, střih a válka. Nikdo už dávno neví, co je pravda a co lež a nikdo už neví, co je vlastně normální. Máš už jenom dvě možnosti. Buď si vystřelit mozek z hlavy a nebo poslouchat nahrávky, jako je ta od francouzských MORTUARY.

Je to opět jízda na splašeném koni. O začátku až do konce se jedná o poctivý death metalový nářez, který bude dělat dobře každému, který ještě žije v reálném světě. Bylo mi velkou ctí před lety vidět kapelu naživo v jednom malém klubu v našem městě a dodnes si pamatuji to obrovské množství energie, které k nám z pódia ztékalo. Novinka na mě působí hodně podobně. Je to masakr!


Francouzi se drží svého vzteklého smrtícího kovu, který je prokládán rychlým thrash metalem. Pokud jste fanoušci třeba takových MALEVOLENT CREATION, VADER, LOUDBLAST, MONSTROSITY, budete určitě nadšeni i z nové desky. Osobně to tak mám. Píšu o muzice už dlouhé roky a vždy jsem se snažil podporovat kapely, že kterých cítím, že myslí svojí hudbu vážně, že do ní dávají kus sebe samého, celé srdce. Letos na mě působí MORTUARY jako tsunami, jako mrazivý vichr, který vás přikove na zeď. Tohle je nahrubo nasekaná temná energie, smíchaná s tlakem. Poslouchám "Sublime the Decline" stále dokola a připadám si, že mě kapele roztrhá na kusy. Skladby jsou velmi propracované, dynamické, zvuk syrový a ostrý. Nenudím se ani chvilku, pořád se něco děje. Spousta zajímavých nápadů se mi doslova zadírá pod kůži. Představuji si, co by se asi stalo, kdyby někdo vypnul všechny sítě světa? Nastala by apokalypsa? Nebo bychom se vrátili do normálu? Netuším, co vím ale na sto procent je, že bych se zavřel do svého pokoje a dával si do hlavy tohle album pod tlakem. Dav bez emocí, který potřebuje víc násilí, víc krve, víc rozbitých hlav. Obličeje skloněné k obrazovkám, žijeme ve virtuálním světě. Realita bývá mnohem krutější a syrovější. Připomínáme zombie. Víc šokujících informací, víc dopaminu, víc umělé hmoty. Někdy mám pocit, že se celý svět zbláznil. Tady je ale vše v nejlepším pořádku. Death thrash metalový úder kladivem přímo do obličeje! Tohle album vás roztrhá na kusy!


Asphyx says:

An emotionless crowd that needs more violence, more blood, more broken heads. Faces bent to the screens, we live in a virtual world. Reality is much more cruel and raw. We resemble zombies. More shocking information, more dopamine, more plastic. Sometimes I feel like the whole world has gone mad. Advertisements for perfect happiness, editing and war. Nobody knows what's true and what's false anymore, and nobody knows what's actually normal anymore. You only have two choices. Either blow your brains out, or listen to records like the one from France's MORTUARY.

It's riding the high horse again. From start to finish it's an honest death metal blast that will do good to anyone still living in the real world. It was a great honor to see the band live in a small club in our town years ago, and I still remember the huge amount of energy that flowed from the stage towards us. The novelty has a very similar effect on me. It's a massacre!


The French stick to their angry death metal, which is interspersed with fast thrash metal. If you are a fan of such bands as MALEVOLENT CREATION, VADER, LOUDBLAST, MONSTROSITY, you will definitely be excited about the new album. Personally, I am. I've been writing about music for many years and I've always tried to support bands that I feel are serious about their music, that put a piece of themselves into it, their whole heart. This year, MORTUARY has acted on me like a tsunami, like a freezing wind that pins you to the wall. This is coarsely chopped dark energy mixed with pressure. I listen to "Sublime the Decline" over and over again and feel like the band is going to tear me apart. The songs are very polished, dynamic, the sound raw and edgy. I'm not bored for a moment, there's always something going on. A lot of interesting ideas are literally getting under my skin. I imagine what would happen if someone turned off all the networks in the world? Would there be an apocalypse? Or would we go back to normal? I have no idea what I know but one hundred percent is that I would lock myself in my room and put this album in my head under pressure. An emotionless crowd that needs more violence, more blood, more broken heads. Faces bent to the screens, we live in a virtual world. Reality is much more cruel and raw. We resemble zombies. More shocking information, more dopamine, more plastic. Sometimes I feel like the whole world has gone mad. But here, everything is in perfect order. Death thrash metal hammer blow to the face! This album will tear you apart!


about MORTUARY on DEADLY STORM ZINE:






Tracklist:
01. Somewhere To Nowhere 
02. Love With Clenched Fists 
03. Sublime The Decline 
04. Some Meat To Eat 
05. Spit The Light On This World - Postponed Miracles 
06. Oxygene 
07. Specimen Zero 
08. Reverse The Playmode 
09. Screens And Mirrors 
10. A Morning In Mourning

band:
Patrick Germonville - Vocals
Alexis Baudin - Guitars
Gautier "Goat" Merklen - Guitars
Jean-Noël Verbecq - Bass
Yohann Voirin - Drums



Share this games :

TWITTER