DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 20. prosince 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - DEMONCY - Diabolica Blasphemiae (2023)

Recenze/review - DEMONCY - Diabolica Blasphemiae (2023)


DEMONCY - Diabolica Blasphemiae
EP 2023, Hells Headbangers Records

for english please scroll down

Pokaždé, když najdu na oltáři krev, začne moje fantazie spřádat pavučinu divných příběhů. Jsou v nich padlí kněží, tajemné rituály a také ryzí a prašivý black metal. Letos jsme o démonech DEMONCY již jednou psali. Kapela se rozhodla nás poctít jedním dlouhohrajícím albem (recenze na "Black Star Gnosis" je dokazována dole pod článkem) a jako takový morbidní bonus přidala EP "Diabolica Blasphemiae", které je neméně démonickou záležitostí.

Lidé říkají, že u nás v kostele dost často hoří ohně. Kříže se obracejí dolů a kněží šeptají zvrácené modlitby. Není divu, že všichni propadli peklu. Lidé i démoni totiž už dávno poslouchají DEMONCY. I ty se o tom můžeš přesvědčit, když přijdeš na nedělní mši. Ihned si určitě všimneš, že mniši se divně usmívají a jejich slova jsou jedovatá jako kyanid. 


Nejlépe uděláte, když se k nám přidáte. Vezmeme vás dolů do sklepa, kde jsou pohřbeni prokletí. Oběti pradávných rituálů. A všichni poslouchají tohle EP. S pohledem upřeným do tmy, nadšeni pro všechny poslední věci člověka před smrtí. Přesně takovou atmosféru má i tahle deska. S příměsí zkažené krve, krystalů ledu a hnisu, padáme do hlubiny. DEMONCY to se mnou opět umí, povedlo se jim mě spoutat a zavřít do plesnivé kobky. Užívám si mrazivý zvuk, oceňuji majestátní obal. Po formální stránce je vše v nejlepším pořádku. Navíc jsou přidávány velmi dobré, děsivé nápady. Máte rádi kapely jako PROFANATICA, ARCHGOAT, BLACK FUNERAL, BLACK WITCHERY, JUDAS ISCARIOT, VON? Potom doporučuji zhasnout všechna světla i zavřít víko od rakve. Pak si vychutnáte "Diabolica Blasphemiae" jako krev z čerstvě proříznuté tepny. Skladbám nechybí drive a síla, energie načerpaná mezi starými hroby. Někdy mívám zlé a ošklivé sny. Když se probudím, tak potom nevím, co je jen představa a co krutá realita. Po poslechu tohoto alba mám pocit, že se nikdy neprobudím. Navždy budu zavřený v temných kobkách, navždy budu uctívat staré metalové kulty. DEMONCY patří mezi ně. Pro mě, jako oddaného fanouška je skvělé, že si kapela stále drží svoji kvalitu. Rád se k novému EP vracím, rád trávím čas při společných rituálech. Pokaždé, když najdu na oltáři krev, začne moje fantazie spřádat pavučinu divných příběhů. Kříže se obracejí dolů a kněží říkají zvrácené modlitby. Není divu, že všichni propadli peklu. Seance pradávných black metalových démonů! Nahrubo nasekaná tma! Totální inferno!


Asphyx says:

Every time I find blood on the altar, my imagination starts spinning a web of strange stories. There are fallen priests, mysterious rituals and also pure and dirty black metal. This year we have already written about DEMONCY demons once. The band decided to grace us with one full-length album (the review of "Black Star Gnosis" is evidenced below the article) and as a sort of morbid bonus, they added the EP "Diabolica Blasphemiae", which is no less demonic affair.

People say there are fires burning in our church quite often. Crosses are turned down and priests whisper perverted prayers. No wonder they've all gone to hell. For both men and demons have been listening to DEMONCY for a long time. You can see for yourself when you come to Sunday Mass. You'll immediately notice that the monks smile strangely and their words are as poisonous as cyanide.


The best way to do that is to join us. We'll take you down to the basement where the cursed are buried. Victims of ancient rituals. And they're all listening to this EP. With their eyes fixed on the darkness, excited for all the last things a man does before he dies. That's exactly the vibe of this record. With a mixture of tainted blood, ice crystals and pus, we fall into the depths. DEMONCY have done it again, they've managed to handcuff me and lock me in a moldy dungeon. I enjoy the chilling sound, appreciate the majestic cover. Formally, everything is in the best order. Plus, some very good, scary ideas are added. Do you like bands like PROFANATICA, ARCHGOAT, BLACK FUNERAL, BLACK WITCHERY, JUDAS ISCARIOT, VON? Then I suggest you turn off all the lights and close the coffin lid. Then you will enjoy "Diabolica Blasphemiae" like blood from a freshly cut artery. The compositions are not lacking drive and power, energy recharged among old graves. Sometimes I have bad and ugly dreams. When I wake up, I don't know what's imagination and what's cruel reality. After listening to this album, I feel like I'll never wake up. I will always be locked in dark dungeons, forever worshipping old metal cults. DEMONCY is one of them. For me, as a devoted fan, it's great that the band still maintains its quality. I like to come back to the new EP, I like to spend time in the rituals together. Every time I find blood on the altar, my imagination starts spinning a web of strange stories. Crosses are turned down and priests say perverse prayers. No wonder they've all gone to hell. A séance of ancient black metal demons! Coarse chopped darkness! Total inferno!


Recenze/review - DEMONCY - Black Star Gnosis (2023):
http://www.deadlystormzine.com/2023/12/recenzereview-demoncy-black-star-gnosis.html

Tracklist:
1. Satanas Vult
2. Diabolica Blasphemiae
3. Sepulcrum Spectra
4. Malum Incarnatus Est
5. Consummatum Est

DEMONCY lineup on this recording:
Ixithra - Voice of Serpents & Subterranean Thunder (Vocals/Bass)
VJS - Typhonian Strings (Guitars)
Vorthrus - Martial Law (Drums)



Share this games :

TWITTER