DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 1. prosince 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - MALICIOUS - Merciless Storm (2023)

Recenze/review - MALICIOUS - Merciless Storm (2023)


MALICIOUS - Merciless Storm
EP 2023, Invictus Productions

for english please scroll down

Prach z plesnivých kostí. Hnijící rakve. Lebky, smějící se do ticha. Přivezli mi další dávku. Vylezu z katakomb a venku už je tma. Sednu si na hřbitovní zeď a poslouchám pozorně. Tady se totiž hraje pravý, nefalšovaný a ortodoxní death metal. Musím se vrátit, čeká mě ještě spousta práce. Likvidace starých hrobů musí být hotová. Poslední roky umírá příliš mnoho lidí. Dochází nám místo a tak musí staří uvolnit místo mladým. Kývám se do rytmu a beru do rukou kladivo. Další zohavené tělo, další bolest a utrpení. Mrtví se mnou rozmlouvají i dlouhé roky po smrti.

Pokud máte podobnou starou, prašivou a shnilou hudbu rádi, potom jste zde správně. Nečekejte žádnou dnešní moderní a plastovou produkci, žádné zbytečnosti, ani líbivé pózy na fotkách. Tohle jsou MALICIOUS a hrají smrtící kov, který jim můžete věřit. Vydejme se tedy spolu na další z morbidních výletů do časů, když ještě hořel oheň jasným plamenem.


Pokud sledujete undergroundovou scénu pozorně a posloucháte hudbu srdcem jako já, tak vám asi neuniknul vynikající debut kapely. Byl vydán v roce 2020 a nese název "Deranged Hexes". To byl mocný zásek, který doporučuji všem pekelníkům. Novinka "Merciless Storm" volně navazuje na předchozí album. Čtveřice skladeb, ostrých jako rezavé hřeby, které vám jednou zatlučou do rakve. Pach smrti je cítit během celého poslechu a pokud jste ještě navíc starými hrobníky, určitě oceníte podmanivě morbidní atmosféru celé desky. Kolem nás leží mrtvá těla v různém stádiu rozkladu. Kapela si dala velký pozor, aby zněla uvěřitelně, zvuk je opravdu zničující a špinavý, jako ruce bestiálního vraha. Máte rádi smečky jako NECROVORE, MORBID ANGEL, POSSESSED, SARCÓFAGO, MALEVOLENT CREATION? Líbí se vám opuštěné hřbitovy a rádi si čtete jména na náhrobcích? Vyrůstali jste na sólech od SLAYER a obdivovali jste starou SEPULTURU? Potom neváhejte ani chvilku. Tohle je ryzí a upřímný masakr v márnici. Finové jsou jako smečka prašivých psů, která vás roztrhá na kusy. Zbyde z vás jenom zkažené maso, pohozené za hřbitovní zdí. Líbí se mi vlastně všechno. Černobílý obal, zahnívající nálady, které kolem mě během společných setkání poletují jako pavučiny. Už dlouho jsem neviděl světlo. Moje hrobnická práce je náročná a netuším, kdo mě bude jednou následovat. Ale než přejdu na druhou stranu, budu i nadále poslouchat kapely jako MALICIOUS. Jsou totiž opravdoví, uvěřitelní a jejich hudba smrdí sírou. Prach z plesnivých kostí. Hnijící rakve. Lebky, smějící se do ticha. Old school death metal par excellence!


Asphyx says:

Dust from moldy bones. Rotting coffins. Skulls laughing into silence. They brought me another batch. I come out of the catacombs and it's dark outside. I sit down on the cemetery wall and listen intently. This is where the real, unadulterated, orthodox death metal is played. I have to go back, I have a lot of work to do. The disposal of the old graves must be done. Too many people have been dying lately. We're running out of space, so the old must make way for the young. I sway to the rhythm and pick up the hammer. Another mutilated body, more pain and suffering. The dead still talk to me years after death.

If you like old, dirty, rotten music like this, you've come to the right place. Don't expect any of today's modern and plastic production, no uselessness, or cute poses in photos. This is MALICIOUS and they play deadly metal that you can trust. So let's take another morbid trip together to a time when the fire was still burning bright.


If you follow the underground scene closely and listen to music with your heart like I do, you probably didn't miss the band's excellent debut. It was released in 2020 and is titled "Deranged Hexes". This was a powerful hit that I recommend to all hellraisers. The new album "Merciless Storm" is a loose follow up to the previous album. Four tracks, sharp as rusty nails that will one day hammer your coffin. The smell of death is felt throughout the entire listening experience and if you are an old undertaker to boot, you will appreciate the captivatingly morbid atmosphere of the whole album. Dead bodies in various stages of decomposition lie around us. The band took great care to sound believable, the sound is truly devastating and dirty, like the hands of a bestial killer. Do you like bands like NECROVORE, MORBID ANGEL, POSSESSED, SARCÓFAGO, MALEVOLENT CREATION? Do you like abandoned cemeteries and like to read the names on tombstones? Did you grow up on SLAYER solos and admire the old SEPULTURA? Then don't hesitate a moment. This is pure and honest morgue carnage. Finns are like a pack of mangy dogs that will tear you apart. All you'll be left with is rotten flesh thrown behind a cemetery wall. I like everything about it. The black-and-white cover, the rotten moods that fly around me like cobwebs during our meetings. I haven't seen the light in a long time. My work as a gravedigger is demanding and I have no idea who will follow me one day. But before I cross over to the other side, I'll continue to listen to bands like MALICIOUS. Because they are real, believable and their music reeks of brimstone. The dust of moldy bones. Rotting coffins. Skulls laughing into silence. Old school death metal par excellence!


tracklist:
Merciless Storm
Invasive Terror
Ambient Sonic Annihilation
Chronic Quake



Share this games :

TWITTER