DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 17. ledna 2024

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - CRUCIFER - Hell Is for the Hopeful (2024)

Recenze/review - CRUCIFER - Hell Is for the Hopeful (2024)


CRUCIFER - Hell Is for the Hopeful
CD 2024, Pathologically Explicit Recordings

for english please scroll down

Scházíme se pravidelně, každý pátek v noci. Uctíváme tenhle kult již více než třicet let. Obětovali jsme svůj čas i svědomí, abychom se zahalili do kápí a ve starém opuštěném kostele pořádali pradávné metalové rituály. Vždy někdo přinese něco zajímavého, nového, neotřelého. Stále nás fascinuje temnota, rychlost a polámané kosti. Je to jako závislost. Dáváme si do uší i do žil jedovaté koktejly ze smrtícího kovu a thrashe. Dnes bych měl pro vás jednu starou legendu, která kdysi v letech 1992 - 1993 byla povinností pro každého opravdového fanouška, pro každého, kdo byl proklet. CRUCIFER.

Poslední EP, které jsem v devadesátých letech zaregistroval, tak byla nahrávka "Separation". Kapela potom dlouhých třicet let hibernovala (pokud tedy nepočítám dvě vydané kompilace). Letos se vrátila a nám nezbývalo nic jiného, než jejich nové desce "Hell Is for the Hopeful" zasvětit několik černých večerů. Tohle je totiž hudba, která otevírá staré rakve!


Jsme již staří psi a spousta z nás není několik let na tomto světě. Všechno se točí úplně jinak, než když jsme byli mladí. To nám ale nebrání v tom, abychom si vychutnali poctivou a ryzí muziku. Zahranou od srdce. Díváme se do tmy a čekáme, až se objeví přízraky. Tentokrát mají oheň v očích a ihned do nás zaseknou svoje drápy. Krve by se ve mě nedořezal. Kapele se povedlo album, u kterého praskají kosti. Líbí se mi ostrý a živočišný zvuk. Co se týká obalu, tak jsem také velmi spokojen. Dostal jsem pořádně natlakovanou desku, plnou vzteku, šílenství. Je v ní spousta energie a síly. Základem je thrash metal a tradiční death metal. Pokud uznáváte kapely jako POSSESSED, DECEASED, MALEVOLENT CREATION, SOLSTICE, OBITUARY, DEATH, ale třeba i první počiny SEPULTURY, jste zde správně. Novinka je ostrá jako břitva, jako nůž, který vám kapela zabodne do vnitřností. Jak jsem již zmiňoval, jsem starý pes a mí kolegové, se kterými tvořím smečku, jsou na tom stejně jako já. Všichni jsme se shodli na tom, že se nová deska nebývale povedla. Není jen nostalgickou vzpomínkou, ale obstojí i v dnešním divném světě. Je v ní totiž vše potřebné pro naše pravidelné seance. Sedíme jako za starých časů u reproduktorů a spokojeně kýváme hlavou. Dáme si nějaké pivo a vůbec nám nevadí, že jsme zavřeni v hlubokém podzemí. Tihle démoni sem patří a vždycky budou. Pevně věřím, že  nebudeme čekat na nové album dalších třicet let. Tortura těla, tortura mysli! Thrash death metalový útok na vaše podvědomí! CRUCIFER vás roztrhají na kusy!


Asphyx says:

We meet regularly, every Friday night. We've been worshipping this cult for over thirty years. We've sacrificed our time and conscience to cloak ourselves in hoods and hold ancient metal rituals in an old abandoned church. Someone always brings something interesting, new, novel. We're still fascinated by darkness, speed and broken bones. It's like an addiction. We're injecting our ears and veins with poisonous cocktails of deadly metal and thrash. Today, I have an old legend for you, one that was once a must for every true fan back in 1992-1993, for anyone who was cursed. CRUCIFER.

The last EP I registered in the 90's was "Separation". The band then hibernated for thirty long years (unless you count the two compilations released). This year they returned and we had no choice but to dedicate a few black nights to their new record "Hell Is for the Hopeful". This is the music that opens old coffins!


We are already old dogs and many of us have not been in this world for several years. Everything is very different than when we were young. But that doesn't stop us from enjoying honest and pure music. Played from the heart. We look into the darkness and wait for the ghosts to appear. This time, they have fire in their eyes and they'll immediately sink their claws into us. He wouldn't cut the blood in me. The band has made an album that cracks bones. I like the crisp, animalistic sound. As for the cover art, I'm also very pleased. I got a properly pressurized record, full of rage, madness. There's a lot of energy and power in it. The base is thrash metal and traditional death metal. If you appreciate bands like POSSESSED, DECEASED, MALEVOLENT CREATION, SOLSTICE, OBITUARY, DEATH, but even the first releases of SEPULTURA, you are right here. The novelty is razor sharp, like a knife that the band will stab into your guts. As I've mentioned before, I'm an old dog, and my bandmates, with whom I form a pack, are in the same boat as I am. We all agreed that the new record was a great success. It's not just a nostalgic memory, but it will stand up in today's weird world. It's got everything we need for our regular sessions. We sit at the speakers like in the old days and nod our heads in satisfaction. We're having a beer and we don't mind being locked deep underground. These demons belong here and always will. I firmly believe we won't be waiting another thirty years for a new album. Torture of the body, torture of the mind! A thrash death metal assault on your subconscious! CRUCIFER will tear you apart!


Tracklist:
01. Soul Within 
02. Green With Envy 
03. Deity In Black 
04. Arbeit Macht Frei 
05. Vainglory 
06. Pearls Before Swine 
07. Sickly Divine 
08. Laughing As I Suffer 
09. Beneficence In Grace 
10. Vamachara 
11. Bury The Breathless 
12. Airlane

band:
Jeff Riddle on vocals and drums, Brian Ronquest on guitars, and Stevie Snyder on bass



Share this games :

TWITTER