DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 20. března 2024

Home » , , , , , , , » Recenze/review - BODYFARM - Malicious Ecstasy (2024)

Recenze/review - BODYFARM - Malicious Ecstasy (2024)


BODYFARM - Malicious Ecstasy
CD 2024, Edged Circle Productions

for english please scroll down

Bojuješ ve svých snech s vlastními démony. Navštěvují tě vojáci bez tváře, kteří tě neustále dokola zabíjejí. Probudíš se do tmy a přemýšlíš, kolik generací se bude tahle bolest ještě přenášet. Pochoduješ na smrt, i když si natolik mladý, že si válku nemohl zažít. Na hřbitově plném bílých křížů slyšíš šepot nemrtvých. Chlad a temnota zákopové války se ti navždy otiskly do vzpomínek, které si nikdy nezažil. Posloucháš stále dokola nové album holandských BODYFARM a démoni jsou zde s tebou, dole pod pódiem.

Není žádným tajemstvím, že jsem dlouholetým fanouškem kapely. Sleduji jejich cestu od počátků a hrozně se mi líbí, jakým směrem se vydali. Každou další nahrávkou je jejich hudba masivnější, šílenější, surovější. Zároveň se  nezapomíná ani na melodie, které vám způsobí zástavu srdce. Čtyři nové skladby a pět živých záznamů z koncertu v Krakově ze 14. 3. 2023. Fanoušci opravdové a reálné smrti dostanou pořádnou porci nočních můr. 


Novinka je divokou jízdou přímo do pekla. Je postavená na pevných staroškolských základech ve stylu ASPHYX, DISMEMBER, ENTOMBED, HYPOCRISY, UNLEASHED, NECROPHOBIC. Pánové opět přicházejí s velmi povedeným zvukem (materiál byl nahrán ve Studiu Moskou a Studiu Hilhorst. Mix a mastering Mendel Bij De Leij v Mendelaudio) i parádním obalem (Daemorph). Někdy mívám trošku problém se záznamy ze živých vystoupení, ale tentokrát to neplatí. Naopak, doslova ucítíte šílenou atmosféru koncertu v Polsku. Muselo to být opravdu masakrující. Oni se s tím BODYFARM totiž vůbec nepářou, jsou silní ve svých nápadech. Připomínají dobře seřízený tank, který je připraven zabíjet hudbou. Nutno rovnou napsat, že se jim to daří na výbornou. Vše je opravdové, ryzí, zahrané od srdce. Album mi připomíná srážku s náklaďákem plným kostí. Čerstvá exhumace hromadného hrobu proběhla teprve  nedávno. Nedivím se, že se mi po podobných zážitcích dostanou do snů děsivé noční můry. Pánové mají svůj jasný a zřetelný rukopis, ksicht, chcete-li. Poznáte je podle pár prvních tónů. Není nutné chodit kolem kaluže plné krve, nová deska se opět velmi povedla. Je v ní obsaženo vše potřebné pro krásný morbidní zážitek. Je tvrdá, temná a obsahuje spoustu nakumulovaného vzteku. Přesně takhle to mám nejraději. Budete pochodovat na smrt a budete mít hlavu vztyčenou. Jsem moc rád, že se ještě nahrávají alba, jako je "Malicious Ecstasy". Dodávají mi velkou sílu a pomáhají mi přežít v dnešním divném světě. Nezbývá nic jiného, než zavelet k útoku. Masakrující death metalová temnota, která vám poláme všechny kosti v těle! Válečné noční můry!


Asphyx says:

You fight your own demons in your dreams. You're visited by faceless soldiers who kill you over and over again. You wake up in the dark, wondering how many more generations this pain will carry on. You march to your death, even though you are young enough not to have experienced war. In a cemetery full of white crosses, you hear the whispers of the undead. The cold and darkness of trench warfare is forever imprinted on memories you never experienced. You listen over and over to the new album by the Dutch BODYFARM and the demons are there with you, down below the stage.

It's no secret that I'm a long-time fan of the band. I've followed their journey since the beginning and I love the direction they've taken. With every release, their music gets more massive, more insane, more raw. At the same time, they don't forget the melodies that will make your heart stop. Four new songs and five live recordings from the concert in Krakow on March 14, 2023. Fans of real and real death will get a good portion of nightmares.


The novelty is a wild ride straight to hell. It's built on solid old school foundations in the style of ASPHYX, DISMEMBER, ENTOMBED, HYPOCRISY, UNLEASHED, NECROPHOBIC. The gentlemen once again come with a very good sound (the material was recorded in Studio Moskou and Studio Hilhorst. Mixing and mastering by Mendel Bij De Leij in Mendelaudio) and a great cover (Daemorph). Sometimes I have a bit of a problem with recordings from live performances, but this time it doesn't apply. On the contrary, you can literally feel the crazy atmosphere of a concert in Poland. It must have been really massacring. They don't fight BODYFARM at all, they are strong in their ideas. They resemble a well-tuned tank that is ready to kill with music. It must be written right away that they do it perfectly. Everything is real, pure, played from the heart. The album reminds me of a collision with a truck full of bones. A fresh exhumation of the mass grave was only recently carried out. I'm not surprised that I get terrifying nightmares after experiences like this. The gentlemen have a clear and distinct signature, a face, if you will. You'll know them by the first few notes. No need to walk around a pool of blood, the new record is once again very good. It contains everything needed for a beautiful morbid experience. It's hard, dark and contains a lot of pent-up rage. It's exactly how I like it best. You'll march to your death and hold your head high. I'm so glad that albums like "Malicious Ecstasy" are still being recorded . They give me great strength and help me survive in today's weird world. There's nothing left to do but to attack. Massacring death metal darkness that will break every bone in your body! War nightmares!



about BODYFARM on DEADLY STORM ZINE:





TRACKLIST
1. Retaliate
2. Pervitin
3. Onward Doomsday
4. Gates of Malignancy
5. Dreadlord (live)
6. Unbroken (live)
7. The Swamp (live)
8. Charlatan Messiah (live)
9. The Dark Age (live)

LINE-UP
Ralph de Boer - Vocals / Bas
Bram Hilhorst - Guitars
Alex Seegers - Guitars
David Schermann - Drums


Share this games :

TWITTER