DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 24. května 2024

Home » , , , » Recenze/review - CHRIST DENIED - Christopsy (2024)

Recenze/review - CHRIST DENIED - Christopsy (2024)


CHRIST DENIED - Christopsy
CD 2024, Xtreem Music

for english please scroll down

Pokaždé, když jdu kolem kostela, tak se mi zvedne žaludek. Nedávno našli v jeho sklepení několik mrtvých těl. Mučení, bolest a strach. Zazděni zaživa, aby nemohl nikdo zjistit, čeho jsou někteří kněží schopní. Mrtvoly ležely v podivných pozicích, vyděšené. Se zlámanými kostmi, s proraženými lebkami. Nemohl jsem jinak, než křičet z plných plic a pustit si novou desku brutálních death metalistů CHRIST DENIED. Ježíš stále visel na svém kříži a divně se usmíval.

Je to návrat po jedenácti letech, je to opět trepanace lebky, útok rozzuřených psů. Tahle smečka se s ničím nikdy nepárala. I letos dostanete divokou směs morbidních melodií, gore hniloby a krvavě podmanivé atmosféry. Pokud to takhle máte rádi, tak neváhejte ani chvilku. Hrob je připraven. Stačí jen přidat hlasitost a provést exhumaci. 


Je to jízda od začátku do konce. Takový ten klasický, tradiční masakr, který se vám dostane hluboko pod kůži i do podvědomí. Zazní lehké odkazy na DEICIDE, MORTICIAN a další, nekompromisní kapely. CHRIST DENIED datují svůj vznik do roku 1994 a tak si můžete být jistí, že dostanete poctivou porci syrového masa. Všemu samozřejmě vévodí vokál Daveho Rottena (AVULSED, HOLYCIDE). Ten je ve skvělé formě. Nezaostávají ani ostatní, neméně zkušení kolegové. Výsledkem jejich morbidní práce je nahrávka, ke které se budete rádi a často vracet. Pokud máte rádi návštěvy opuštěných nemocnic, chladné patologické sály, stará jatka a nebo prokleté kostely, ve kterých se stalo něco zlého a ošklivého, jste tu správně. Skladby jsou napsány s jediným účelem -  zabít vás hudbou. Kapela vám zpřeráží všechny kosti v těle. Pokud máte rádi klasické horory, užíváte si noční můry a s chutí si přečtete o zlých lidských činech, potom se zde hraje i pro vás. Budete pověšeni za háky a vyslýcháni jako za dob inkvizice. Španělé samozřejmě nepřinášejí nic nového, ani převratného, ale to přeci vůbec nevadí. Vybrousili svůj styl dávno k dokonalosti. Tohle je hudba pro fanoušky, kterým se líbí syrové, morbidní motivy, kteří mají rádi, když dokáže kapela bourat zdi. Songy se valí kupředu a neznají slitování. Pokaždé, když půjdete kolem kostela, tak se vám zvedne žaludek. Nedávno našli v jeho sklepení několik mrtvých těl. Mučení, bolest a strach. Zazděni zaživa, aby nemohl nikdo zjistit, čeho jsou někteří kněží schopní. Mrtvoly ležely v podivných pozicích, vyděšené. Se zlámanými kostmi, s proraženými lebkami. Mokvající, surový a zničující brutální death metal, který vám vyrve všechny vnitřnosti z těla! Totální masakr z chladných piteven!


Asphyx says:

Every time I walk by the church, my stomach gets upset. Recently, they found several dead bodies in the basement. Torture, pain and fear. Buried alive so no one can find out what some priests are capable of. The corpses lay in strange positions, terrified. With broken bones, skulls cracked open. I couldn't help but scream at the top of my lungs and put on the new album by brutal death metallers CHRIST DENIED. Jesus was still hanging on his cross, smiling strangely.

It's a return after eleven years, it's a skull trepanation again, an attack of rabid dogs. This pack never fought anything. Again this year you get a wild mix of morbid melodies, gore rot and a bloody captivating atmosphere. If you like it that way, don't hesitate a moment. The grave is ready. Just turn up the volume and exhume. 


It's a ride from start to finish. A classic, traditional massacre that gets deep under your skin and into your subconscious. There are light references to DEICIDE, MORTICIAN and other uncompromising bands. CHRIST DENIED date back to 1994, so you can be sure you'll get a fair portion of raw meat. Of course, it's all dominated by the vocals of Dave Rotten (AVULSED, HOLYCIDE), who is in great form. The other, no less experienced colleagues are not far behind. The result of their morbid work is a recording you will be happy to return to often. If you like visits to abandoned hospitals, cold pathology halls, old slaughterhouses or cursed churches where something bad and ugly happened, you've come to the right place. The songs are written with one purpose - to kill you with music. The band will break every bone in your body. If you like classic horror movies, enjoy nightmares, and enjoy reading about evil human acts, then this is the band for you. You will be hung by the hooks and interrogated as in the days of the Inquisition. Of course, the Spanish are not bringing anything new or revolutionary, but that doesn't matter. They honed their style long ago to perfection. This is music for fans who like raw, morbid themes, who like it when a band can break down walls. The songs roll forward and know no mercy. Every time you walk past a church, your stomach rises. Recently, several dead bodies were found in its basement. Torture, pain and fear. Buried alive so no one can find out what some priests are capable of. The corpses lay in strange positions, terrified. With broken bones, skulls cracked open. Wetting, raw and devastating brutal death metal that will rip your guts out! Total carnage from the cold execution chambers!




Tracklist:
01. Scream Bloody Blasphemy 
02. Fake Deity 
03. A Blinding Light? 
04. Take, Eat; This Is My Body 
05. Why Call Him God? 
06. Voracious Disciples 
07. Starving Acolytes 
08. Oozing Blood Nails 
09. Liar's Meat Aftertaste 
10. Mutant Christ (Cryptopsy Cover)



Share this games :

TWITTER