DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 5. října 2015

Home » » Minirecenze/minireview - BESATT - Impia Symphonia (2015)

Minirecenze/minireview - BESATT - Impia Symphonia (2015)


BESATT - Impia Symphonia
EP 2015,  Warheart Records


Když už moje ucho spočine na nějakém black metalu, tak se jedná buď o kapelu, která mě opravdu zaujme a nebo se pohybuji spíše v hájemství starých a osvědčených smeček. Polské BESSAT netřeba představovat. Vždycky jsem u téhle skupiny obdivoval jejich ortodoxní nasazení a studený zvuk. Vím moc dobře, že se podobné propriety příliš nenosí v současném pojetí tohoto stylu, ale je mi to tak nějak jedno. Jsem starý klasik a poslouchám už dnes spíš srdcem, než jen tím ústrojím, které máme na svých hlavách. Poláci letos vyvrhli pět zbrusu chladných songů, které mě jedním slovem proklely. Mívám na černý kov chuť opravdu jen občas, ale tentokrát jsem zcela propadl. Ano, nic nového, ani v podstatě zajímavého. Jinak by se dalo říct, že legendární smečka nahrála další ze svých klasických alb. Je to samozřejmě pravda. Ne tak ale pro mě. Já si pro sebe našel přeci jen trošku víc tmy. 

Osobně obdivuji schopnost BESATT vytřískat i z minima výrazových prostředků tolik bolesti, ledu a smutku. Black metal je tady starý, jako styl sám, ale mě to nijak nevadí. Naopak. Užívám si pomalejší rytmus, kytarové vyhrávky i pro mě konečně taky jednou "příjemný" hlas. To nebývá v tomto ranku zase tolik časté a většinou je to také to, co mě často odradí. Starý, plesnivý black metal z devadesátých let mám rád. Je moc dobře, že ještě podobná alba vycházejí. Dodávají mi dobrý pocit v mé prokleté duši, že někde je "svět ještě v pořádku". Kozatá, vyjedená jeptiška na obalu sice není nejlepším coverem, co jsem kdy viděl, ale zase na druhou stranu, určitě zaujme. Jinak se toho příliš nového napsat nedá. Snad jen, že mám takový neodbytný pocit, že pánové lehce zvolnili. Vyhovuje mi to a i když nepůjdu přiložit do ohně u nejbližšího kostela, tohle EP si pustím znovu vždy rád.

Polští klasici BESATT jsou zde letos s dalším EP ve stylu toho nejryzejšího norského a švédského black metalu. Studené melodie, nálada opuštěných kostelů a nekonečný smutek. To všechno z desky cítím. Užívám si obrácené kříže, tmu i záhrobí. Symfonie smrtí zní opět krutě a pořádně hlasitě. Nové EP "Impia Symphonia" se povedlo na výbornou. Polští rouhači opět ukázali, jak se to má správně dělat. Klasický black metal, který zmrazí vaše duše!





Asphyx says:



Polish classics BESATT are here this year with the next EP in the style of the purest Norwegian and Swedish black metal. Cold melodies, mood of lonely churches and the endless sadness. These are my feelings from the album. I enjoy the inverted cross, dark and dead. The death symphony sounds again cruelly and really loudly. The new EP "IMPI Symphonia" managed very well. Polish blasphemers showed again how to do it well. Classic black metal, that will freeze your souls!

http://www.besatt.net/
https://myspace.com/besattofficial
https://www.facebook.com/besattofficial/timeline
http://warheart.org/
Share this games :

TWITTER