DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 9. ledna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - BLOODSTRIKE - In Death We Rot (2015)

Minirecenze/minireview - BLOODSTRIKE - In Death We Rot (2015)


BLOODSTRIKE - In Death We Rot
CD 2015, Redefining Darkness Records


Další vyslanci samotného pekla pozvedli vlajku starého death metalu a pokoušejí se zničit tento svět. Inspirace je tentokrát patrná někde kolem prvních alb ENTOMBED, GRAVE, ale i na počátečních deskách třeba takových OBITUARY. Přístup a hudba je tedy jasná. A čím že to jsou vlastně BLOODSTRIKE zajímaví? Pro mnohé asi ničím, ale já oceňuji přístup, krásně plesnivé provedení a nasazení, které je v některých skladbách až neuvěřitelné. Za mikrofonem stojí tentokrát dáma, která vládne zajímavě položeným hlasem. Právě vokály jsou tím, které tuhle smečku odlišují od spousty dalších. A potom ještě schopnost navodit atmosféru hnilobného strachu.

Když tak sedím u počítače a poslouchám na hi-fi věži tento debut, říkám si, jak je krásné, pokud potkáte kapelu, které je pevná ve své víře, umí hrát a ještě má jasný směr, kterým jít. Tohle album je jako nekonečná cesta do pekla. Dlážděná našimi hříchy, odříkáním a bolestí. Deska je samozřejmě určena pro všechny pravověrné, pro znalce a milovníky staré death metalové školy, založené někdy na přelomu osmdesátých a devadesátých let. Songy mi tentokrát pronikaly do krve pomalu, postupně, s až jedovatým náporem. Mívám někdy strach, abych se neotrávil zkaženým jídlem, dnes nevíte, co kde koupíte. Mé pocity při společných setkáních s BLOODSTRIKE jsou velmi podobné. 

BLOODSTRIKE se zapsali se svoji první deskou do knihy mrtvých velmi dobře. Jejich tvorba nepostrádá tolik důležité věci, jako je feeling, drive, sílu, energii. Samozřejmě, přidána je notná dávka plesniviny, hniloby a absolutního nasazení. Pokud máte plné zuby přetechnizovaných současných kapel, vítejte v pekle! Album je krásnou ukázkou toho, že i v dnešní době mohou devadesátá death metalová léta fungovat. Cítíte tu síru? Ne, to není ještě peklo, ale je hodně blízko. BLOODSTRIKE používají na své novince ověřené postupy, klasické a tradiční riffy. Dodávají navíc pořádnou porci smrti, špíny a undergroundu. Starý, plesnivý a ošklivý death metal, který mi neskutečně chutná! Pochválena budiž márnice! 




Asphyx says:


BLOODSTRIKE signed themselves in the book of deaths very nicely. Their work doesn´t lack the important things such as feeling, drive, power or energy. Obviously they added some pieces of moldiness, decay and absolute appointment. If you have enough of nowadays over technical bands, welcome in Hell! This album is the great example that the 90th death metal albums still work. Do you smell the sulfur? No, that is not the Hell yet but it is very close. BLOODSTRIKE use verified actions on their new album and classic and traditional riffs. They add a good amount of death, dirt and underground. An old, moldy and ugly death metal which tastes very good to me! Be praised the mortuary. 

http://bloodstrike.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/bloodstrikemetal?ref=hl
http://www.redefiningdarkness.com/
Share this games :

TWITTER