DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 1. ledna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - VADER - Before the Age of Chaos (Live) (2015)

Minirecenze/minireview - VADER - Before the Age of Chaos (Live) (2015)


VADER - Before the Age of Chaos
CD 2015, Witching Hour Productions

Polští VADER jsou pro mě od útlého mládí jednou z nejvíc srdcových kapel vůbec. Jako správný fanoušek je uctívám mnoha tričky s nápisem jejich loga, kompletní diskografií i častou návštěvou koncertů. Live alba většinou vynechávám, ale tentokrát jsem si jej nemohl nechat ujít. Pánové nahrávali při vystoupení v polském Bialystoku a mimo klasického CD vyšlo i DVD, případně vinyl. Skladby jsou takovou poctou všem, kteří tyhle legendární záseky uctívají již od devadesátých let. Jsou to přesně ty kousky hniloby, plné klasického deathu a thrashe, na které všichni celou dobu koncertu čekáme a které nám rozproudí krev v žilách. Všechno samozřejmě perfektně zvukově ošetřeno ve studiu Hertz. Peter mezi skladbami moc nemluví, jak je jeho zvykem. Místo řečí raději nasype další song. Když už ale něco řekne, zazní krásná polština a poděkování všem věrným.



Je zvláštní a zajímavé, jak i po těch dlouhých letech jednotlivé skladby fungují. Dostaly sice nový háv a výraz, ale ten syrový základ jim zůstal. Kult je jednoduše kult a ať si říká kdo chce co chce, tak ta síla je v nahrávce pořád neskutečně patrná. Zmínit musím i obal od legendárního Chrise Moyena, který je v hlavě zafixovaný natolik, že ho mám dokonce ve dvou verzích na tričku. Na VADER se mi vždycky líbila schopnost napsat drsný, tvrdý song, který ale nepostrádá i nosné a zajímavé melodie. Zvláštním úkazem je potom Peterův hlas, ten lety jakoby uzrál, je čím dál tím víc surový a "vyřvaný". O ostatních muzikantech netřeba mluvit, celá legie je v podstatě neustálým koncertováním natolik sehraná, že nemusíte mít obavy o nějaké přešlapy (a kdyby, byly stejně doladěny ve studiu). Každopádně, pro nás, pro starý páky se jedná víceméně o povinnost. Ta atmosféra živého vystoupení se opravdu dostala až do mého pokoje a nechala mi zavzpomínat na všechny koncerty, co jsem se svými oblíbenci kdy zažil.



sumarizace:

Na "Before the Age of Chaos" je nahrán živý záznam z vystoupení legendárních VADER v polském Bialystoku. Album je takovým malým dárkem pro všechny poctivé a věrné fanoušky. Složení skladeb, perfektního zvuku a totální destrukce dělá z desky skvělý zážitek. Celý koncert má obrovskou energii. Povedla se úžasná věc, já se při poslechu opravdu cítím, jako bych stál dole pod pódiem. Vyzdvihnout musím i překrásný cover. VADER hrají jako o život, jsou zběsilí, šílení, smrtelně jedovatí. Nahrávku v několika provedeních (CD, DVD, vinyl) bych doporučil všem, kdo jsou téhle legendě plně oddáni. Myslím, že není co řešit. Tohle CD bude vystaveno na čestném místě v mé sbírce. Kultovní skladby od legendárních death metalistů! Vynikající záležitost pro všechny fanoušky, doporučuji!


Tracklist:

01. The Wrath
02. Gin Psie
03. Reborn in Flames
04. Breath of Centuries
05. Final Massacre
06. Decapitated Saints
07. Chaos
08. Vicious Circle
09. Trupi Jad
10. Dark Age
11. Necropolis 


BEFORE THE AGE OF CHAOS:

VADER LINE UP 2015 :
PETER - guitar & vocals
PAJĄK - gutiar
JAMES - drums
HAL - bass guitars


Asphyx says:


On "Before the Age of Chaos" there is recorded live recording of the legendary VADER in Bialystok, Poland. The album is such a small gift for all honest and loyal fans. The composition of songs, perfect sound and total destruction makes from the album some great experience. The whole concert has huge energy. Some amazing thing has done, when listening I feel like to stand under the stage. I must also highlight the beautiful cover. VADER are playing like for their lives, they are furious, madmen, deadly poisonous. Recording in several versions (CD, DVD, vinyl) I would recommend to all who are fully devoted to this legend. I think there is no problem to solve. This CD will be displayed at the place of honor in my collection. Iconic songs by legendary death metal! Outstanding think for all fans, I recommend!


Share this games :

TWITTER