DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 1. ledna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - ENTHRALLMENT - Eugenic Wombs (2015)

Minirecenze/minireview - ENTHRALLMENT - Eugenic Wombs (2015)


ENTHRALLMENT - Eugenic Wombs
CD 2015, Rebirth the Metal Productions

Na světě existuje velká spousta brutálně death metalových kapel, které se pokouší skloubit nekompromisní riffy s temnotou. Jen některým se to ale povede natolik, abych si dával jejich desky do hlavy s opravdovou chutí. Bulharští ENTHRALLMENT to umí na výbornou. Kapela, se kterou jsem měl již co do činění několikrát, zraje jako dobře uleželá mrtvola. Pánové jsou čím dál tím víc preciznější, sehranější a nálada jejich skladeb krutější. Jestliže jsem byl minule spokojený a desku považoval za velmi slušnou, tak letos jsem doslova nadšený. Kapele se povedlo zhudebnit zákeřné, pomalu se plazící zlo, inspirované velikány jako IMMOLATION, SUFFOCATION, HATE ETERNAL, DEEDS OF FLESH. Ano, je to typická americká škola, ale tentokrát s velkými kusy krvavého masa. A ještě zahraná s přehledem a obrovským citem pro věc. Je to klasika, je to tradice, ale s velmi dobrými nápady a zajímavou specifickou náladou. ENTHRALLMENT jedou jako nikdy, zabíjejí hudbou a nehledí na ztráty.

Hrozně se mi líbí citlivě vložená kytarová sóla. Ty se jen lehce vznáší nad dunivými spodky a když pak vokalista odhalí své nejtemnější stránky, bouchám s chutí do stolu i klávesnice. Zvuk, mimochodem skvělý, dodává všemu na ostrosti a některé ze skladeb jsou již od počátku jasnými hitovkami. Přijdu si jako hrobník, který právě dodělal nějakou pořádně nechutnou práci. Sedím na hřbitovní zdi, pokuřuji zasloužené cigáro a přemýšlím, jak asi nebožtík zemřel. Měl rozmlácený celý obličej, zpřelámané kosti a probodnuté všechny důležité orgány. Asi hanobil jednoho z bohů, ke kterým se momentálně vzhlíží. Při poslechu opravdu vyvěrají veškeré ohavnosti tohoto světa na povrch, jako nějaký hnisající kal, v němž jsme všichni navěky rozpuštěni.

Nová deska  "Eugenic Wombs" bulharských brutálních death metalistů ENTHRALLMENT je pro mě obrovským překvapením. Připomíná mi hanobení svatých ostatků, je neskutečně krutá a návyková. Ostré kytary jsou doplněny opravdu morbidním vokálem a za nápady by se nemusely stydět ani nejslavnější kapely stylu. Přehrával jsem si nahrávku neustále dokola a připadal si, jako při právě prováděné exhumaci čerstvého hrobu. Skvělý zvuk, maniakální přístup a hluboká temnota. To jsou hlavní atributy celé desky. Osobně jsem doslova nadšený. Brutální, nekompromisní a hodně temná nahrávka, která oslavuje krvavé kořeny death metalu! Vynikající záležitost!


Asphyx says:

The new album "Eugenic Wombs" of Bulgarian brutal death metal ENTHRALLMENT  is a huge surprise for me. It reminds me defaming of holy remains, it's incredibly cruel and addictive. Sharp guitars are complemented by truly morbid vocals and the most famous band can't be ashamed of their ideas. I played the recording over and over again, I felt as during the exhumation of a fresh grave. Great sound, manic approach and deep darkness. These are the main attributes of the whole album. Personally, I'm excited. Brutal, uncompromising and very dark record, that celebrates bloody roots of death metal! Excellent stuff!

Share this games :

TWITTER