DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 2. ledna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - VADER - Future of the Past II – Hell in the East (2015)

Minirecenze/minireview - VADER - Future of the Past II – Hell in the East (2015)


VADER - Future of the Past II – Hell in the East
CD 2015, Witching Hour Productions

Pocta old schoolovým velikánům číslo II. Tak by se dala s klidem nazvat novinka polských VADER. Rovnou přiznávám, že já a coververze, to nejde moc dohromady. Za svůj život jsem si užíval převzaté písně jen několikrát a mám ve své diskografii jenom asi pět kapel (čest dalším výjimkám), u kterých si říkám, že je to alespoň dobré. VADER ale patří mezi vyvolené. Líbí se mi, že dokáží zachovat ducha starých songů a ještě přidat svůj vlastní výraz. To umí opravdu málokdo. Našinec bude určitě kvitovat výběr skladeb, protože se mezi ně dostal legendární song "Totální destrukce" od KRABATHOR (hostem je sám Bruno). Ten je zároveň skladbou, která se podle mě spolu s "Necromaniac" od THANATOS povedla asi nejvíc. Respektive, všechny záseky mají pořádné grády, zmiňovanou dvojici mám položenou ale ještě o kousek výš. 

Mám také moc rád, když VADER zpívá svoji rodnou řečí. Polština je sice plná měkkých slov, ale v podání téhle legendy jsou ostrá jako prásknutí bičem. O zvuku z Hertz studia netřeba mluvit, je jedním slovem dokonalý. Staré songy tak ožívají v novém provedení často o hodně čitelněji, než v dobách svého vzniku. Skvělé je, že i přes technologický pokrok a dnešní postupy se povedlo zachovat určitou patinu, kterou jednotlivé skladby mají. Dříve narození posluchači určitě budou ihned vědět, o čem píši a mladí si alespoň osvěží a doplní své znalosti. Celá vzpomínka vychází jak na CD, vinylu tak i na kazetách. Na své si tak přijde opravdu každý. VADER si celé tohle vzpomínání neskutečně užívají, je hodně znát, že si kapely, kterým skládají poctu, vybírali sami a to rovnou srdcem. Opravdu často mě při poslechu napadalo: "Hergot, to má ale sílu!"

sumarizace:

Polští VADER a jejich pocta legendám podruhé. A opět skvěle! Výběr skladeb, skvělý zvuk, úžasný obal (Krzysztof Iwin) a atmosféra starých časů. To všechno dělá dohromady z této nahrávky velmi ostrý zážitek. Na VADER je hodně znát, že nahrávali s chutí. Album si asi nejvíc užijí praví fanoušci kapely a všichni ti, kdo pamatují staré časy. Mladí posluchači si zase mohou osvěžit své znalosti. Myslím, že na své si přijde každý poctivý sběratel. Album je opravdu krásným kouskem do sbírky. Cover verze starých songů, zahrané od VADER, které zabíjejí! Masakr!




Skladby/ setlist:

01. Ostatni diakon (Exorcist cover)
02. Noc demona (Ghost cover)
03. Necronomicon (Imperator cover)
04. Totalni destrukce (Krabathor cover)
05. Sen schizofrenika (Markiz de Sade cover)
06. The Beginning of Darkness (Merciless Death cover)
07. Ostatni sakrament (Scarecrow cover)
08. No Return (Slashing Death cover)
09. Czas apokalipsy (Slaughter cover)
10. Necromaniac (Thanatos cover)
11. Czarny aniol (Thrasher Death cover)
12. Wyrocznia (Kat cover)


Asphyx says:

Polish VADER and their tribute to the legends for the second time. Again great! Choice of songs, great sound, amazing package (Krzysztof Iwin) and the atmosphere of old times. All this together makes from this recording very sharp experience. You can see that VADER were happy with this recording. The album would enjoy most the true fans of the band and all these who remember the old times. Young listeners can refresh their knowledge. I think every honest collector will have his field day. The album is really beautiful piece in the collection. Cover versions of old songs played from VADER that kill! Massacre!

Share this games :

TWITTER