DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 5. února 2016

Home » » Recenze/review - DEAD CARNAGE - The only thing I ever wanted was to kill the God (2015)

Recenze/review - DEAD CARNAGE - The only thing I ever wanted was to kill the God (2015)


DEAD CARNAGE - The only thing I ever wanted was to kill the God
miniCD 2015, vlastní vydání

HELLo bastards! Dnes bych vám rád představil havířovskou smečku DEAD CARNAGE. Od prvního tónu je zcela jasné, že tady někdo moc dobře ví, co a jak chce hrát. Pánové nám předkládají ochutnávku pořádně zasmrádlého old school death metalu. Sem tam vyleze na povrch inspirace BOLT THROWER, starými ASPHYX, MASSACRE, LOUDBLAST (občas i nějakými těmi "Švédy"). Zvuk je náležitě plesnivý, nápady od chladných, až po bolestivě natlakované. V dálce zní umíráček, do toho se rozvibruje poctivý kytarový riff a já mám náhle dojem, že jsou zase devadesátá léta minulého století. Řeže to pěkně, to vám povím. Tihle hrobníci museli nedávno nahrávat své novinkové mini CD někde na havířovském hřbitově. Líbí se mi ta kombinace pomalých a rychlých pasáží. Dodávají skladbám na energii a síle. Nahrávka sice lze odsoudit několika slovy o nepůvodnosti a zavrhnout ji. Nebudu to dělat. Důvod se sám nabízí. Mě tahle stará plesnivina jednoduše moc baví.



Šest prašivých songů, šest hřebíků do rakve, šest obrácených křížů dělá dohromady krásné a tajemné 666. Jestli "The only thing I ever wanted was to kill the God" poslouchá samotný rohatý, musí ho mrazit v zádech. Velmi oceňuji celkovou náladu, určitý studený pocit, který při poslechu mívám. Pokud pak na plnohodnotném albu věnují DEAD CARNAGE ještě větší pečlivost produkci a zvuku, myslím, že budeme mít minimálně v Čechách na death metalové scéně kapelu, která nám může pořádně zamíchat se smrtícími kartami. Pevně doufám a věřím tomu, že muzikanti takového formátu budou svoji hudbu šířit i do zahraničí. Troufám si tvrdit, že na to mají už teď (není divu, pánové mají už něco za sebou v takových skupinách, jako jsou G.O.R.E., DISFIGURED CORPSE, ANTIGOD). Zkušenosti jsou zde doplňovány nadšením a toho si cením u hudby nade vše!



Mokvající ochutnávka starých death metalových songů se myslím povedla. Skladby mají drive, sílu, energii a dokáží zaujmout. Pokud jste fanoušci devadesátých let minulého století, jsem toho názoru, že budete spokojeni jako já. Tohle CD bolí, pálí a zároveň je studené jako ruka kostlivce. Svět se sice v hudbě otáčí již dávno jiným směrem, ale tohle je poctivá, prašivá morbidní práce! Co si přát víc? Vezměte do ruky lopatu a pojďte s námi kopat čerstvý hrob. DEAD CARNAGE hrají přesně ten druh staré, ošklivé hudby, která mi koluje v krvi. Old school death metal forever! Monstrum se probouzí! 



Skladby:
01 - The only thing I ever wanted ... (intro)
02 - Death
03 - Scream of Darkness
04 - Path of Emptiness
05 - Damned Slavery
06 - Resurrection of Satan

Asphyx says:

I think, the weeping tasting of old death metal songs is a success. Tracks have drive, strength, energy and can attract you. If you are fans of the nineties, I believe that you will be satisfied like me. This CD hurts, burns and it's cold as the skeleton's hand. Although the world of music has turned in another direction for a long time, this is fair, mangy morbid job! What do you want more? Pick up the shovel and come to dig with us a fresh grave. DEAD CARNAGE plays exactly the kind of old, ugly music that is circulating in my blood. Old school death metal forever! Monster is waking up!

Share this games :

TWITTER