DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 6. dubna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - RAGNAROK - Psychopathology (2016)

Minirecenze/minireview - RAGNAROK - Psychopathology (2016)


RAGNAROK - Psychopathology
CD 2016, Agonia Records

Minulý víkend jsem se zase přehraboval ve starých deskách a zjistil jsem, že v nich mám nějak málo black metalu. Bylo na čase to napravit. Projel jsem všechny emaily s novými alby a zjistil jsem, že nedávno vydali novinku mí oblíbenci RAGNAROK. Smečka černokněžníků, kteří mě poprvé uhranuli již svými dávnými počiny "Nattferd" (1995), "Aristing Realm" (1997). Oprášil jsem pradávné kousky CD, prohnal je přehrávačem i hlavou a znovu pokýval uznáním nad jejich silou. Pak jsem udělal skok v čase a vložil jsem do slotu pro nosiče i novinku. Pak jsem propadl temnotě. To, co se na mě vyhrnulo z reproduktorů sice nebylo ničím příliš překvapivé, ale doslova mě fascinoval ten přístup, to drcení lebek všech nevinných bezvěrců. Rouhání tímto způsobem si nechám rozhodně líbit, říkal jsem si neustále dokola! 

Sedl jsem si doprostřed pokoje a najednou si připadal, že kolem mě někdo nakreslil rudý pentagram. Kombinace temnoty, řemeslné blackové zručnosti a mrazu mi dělá moc dobře. Skladby v sobě mají neskutečnou sílu a každým dalším společným setkáním rostou. Na rukou se mi opět objevila stigmata a staré rány začaly znovu mokvat. Svět zčernal a pro mě tak vydal nepopiratelné znamení, že se pro mě jedná o vynikající záležitost. Nemá cenu rozebírat podobnost s kolegy MARDUK, 1349, TAAKE, starými GORGOROTH, DARK FUNERAL a s dalšími zástupci mrtvolných legií. RAGNAROK jsou lehce jiní, odlišní svým přístupem, nadšením, oddaností stylu i tmě. Osobně jsem toho příliš nečekal, přeci jen se pohybuji převážně v trošku jiných vodách, ale tento obřad si dám pokaždé znovu a s chutí. Novinka mi v rukách doslova hoří ledovým plamenem!

Novinka norských RAGNAROK je hodně zlým poselstvím ze záhrobí. Marně jsem na CD hledal nějaké slabé místo. Našel jsem jen totální nihilismus, velmi dobré nápady a absolutní atmosféru zla. Pokud byste si rádi nechali vyměnit krev, držte se od RAGNAROK raději dál. Jinak vám zhnisají vnitřnosti, spálí se vám mozek a do smrti už nikdy nespatříte světlo. Brány pekelné jsou otevřeny dokořán a novou desku jsem dosadil na pomyslný trůn letošních black metalových alb. Zlo nelze zničit, lze ho ale zhudebnit. RAGNAROK jsou toho jasným důkazem. Vynikající deska, doslova narvaná tmou!



Asphyx says:

A new album of Norwegian RAGNAROK is very evil message from the beyondI vainly looked for some weak spot. I found total nihilism only, very good ideas and an atmosphere of absolute evil. If you would like to change your blood, keep away from RAGNAROK. Otherwise your insides start to fester, your brain will burn and you never see the light. The gates of hell are wide opened and the new record I appointed to an imaginary throne of this year's black metal albums. Evil can't be destroyed, but it can be set to musicRAGNAROK is clear proof. Excellent album, really packed with darkness!

Share this games :

TWITTER