DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 14. července 2016

Home » » Recenze/review - ETERITUS - Following the Ancient Path (2016)

Recenze/review - ETERITUS - Following the Ancient Path (2016)


ETERITUS - Following the Ancient Path
CD 2016, Godz Ov War Productions

Dálnice do pekla bývá vždy lemována dobrými úmysly. Je tomu tak i tentokrát. Řítím se velkou rychlostí po rozžhaveném asfaltu, s tempomatem nastaveným na maximum. Klimatizace lehce šustí, jakoby mi našeptávala zlá slova o tom, že za pár okamžiků ztratím svoji hlavu. Přidávám volume na CD přehrávači, užívám si bolestivě ledové melodie polských deathových maniaků ETERITUS a každou chvíli očekávám, že se vznesu a zlomím. Jedna moje část zůstane, zde na spálené zemi a druhá bude pohřbena v tom nejstudenějším záhrobí, jaké jsem kdy potkal. Proháním album stále dokola a postupně ladím své frekvence na pravý nefalšovaný death metal.

ETERITUS jsou šílenci, kteří se zhlédli ve starých švédských postupech (ENTOMBED, NIHILIST, DISMEMBER, INTERMENT), přidali trošku GOREFEST a vše upěchovali těžkotonážní temnotou. Album na mě působí, jako by ho někdo polil benzínem a zapálil. Má v sobě přesně takový ten staroškolský feeling, který mám tolik u prastarého death metalu rád. Zkrátka a jednoduše, hněte to, pálí to, řeže to, studí to. Poláci přesně pochopili, o co nám fanouškům jde. Vzali si sice na pomoc mnohokrát omleté riffy, ale nevadí to. Způsob provedení, jasně definovatelná vlastní invence i odér samotné smrti vám zcela vynahradí pocit, že už tu všechno bylo. Baví mě jezdit prázdnou dálnicí, když slunce teprve stoupá nad obzor a k tomu mít novinku "Following the Ancient Path" pořádně nahlas!




Míjím hromady přejetých a rozmašírovaných zvířat, která zahynula pod koly kamiónů. Padá na mě tíseň, mám najednou předtuchu a v protisměru blikají světla sanitek, hasičů. Zase někdo neovládl svůj testosteron a pukl v pár okamžicích. Budu mít asi desku "Following the Ancient Path" navěky zafixovanou s touhle situací. Odbočuji raději do lesů, proháním motor mezi žlutými květy hořčice a zastavuji na polní pěšině. Nadechuji se odéru léta a ze dveří mého vozu stále zní ETERITUS. Jakoby se ta výheň, která zuří všude kolem, lehce ochladila. Bude to těmi otevřenými starými hroby, bude to ledově znějícími riffy, bude to plesnivinou, která je cítit z každého tónu. Album s klidným svědomím mohu doporučit všem death metalovým archivářům, řidičům i pravým, poctivým hrobníkům. Pánové hrají přesně podle mého morbidního vkusu. Reálně, syrově, ošklivě a chladně. Víc takových desek, víc takových kapel. Za mě rozhodně palec nahoru!


sumarizace:

Letošní novinka polských ETERITUS v sobě obsahuje všechno potřebné pro to, aby byly otevřeny dveře do podsvětí. Skvělé plesnivé riffy, morbidní vokál a atmosféra plná tmy, dělají z tohoto alba povinnost pro všechny fanoušky reálného pravého death metalu. Devadesátá léta minulého století opět ožívají plnou silou. Svět je při poslechu temný, studený a zlý. Vítejte na old schoolovém večírku. Podávat se budou dávné postupy, hnis a prašivina. Album se povedlo. Má v sobě určitou jiskru, která jej odlišuje od stovky podobných. Jsme prach a v prach se proměníme! Pokud máte chuť na pořádnou porci plesniviny, „Following the Ancient Path“ je pro vás více než vhodným albem. Death metalová nahrávka, která otevírá víka od starých rakví! Skvělá hrobnická práce!


Asphyx says:

This year's news of Polish ETERITUS contains everything necessary for opening the door to the underworld. Moldy great riffs, morbid vocals and the atmosphere full of darkness make from this album some duty for all fans of real true death metal. The nineties of the last century come alive with full power once again. When I'm listening the world is dark, cold and evil. Welcome to the old school party. It will be served ancient procedures, pus and scab. The album has done well. It has a certain spark that makes it different from the hundreds similar. We are dust and to dust we will transform! If you fancy a big amount of scabies, "Following the Ancient Path" is for you more than a good album. Death metal record, which opens the lids of the old coffins! Great gravedigger job!


Tracklist:
1.Intro
2.Biocentric
3.Hellish Imagery
4.The Unliving Thing
5.Eye of the Storm
6.Incinerator
7.Somber Mind
8.End of Line
9.Mortal Prophecy

band:
Liam Tailor - Vocals/Guitar, Zimny - Guitar, Greg - Bass, Nitro - Drums 

Share this games :

TWITTER