DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 24. listopadu 2016

Home » » Recenze/review - TOTTEN KORPS - Supreme Commanders of Darkness (2016)

Recenze/review - TOTTEN KORPS - Supreme Commanders of Darkness (2016)


TOTTEN KORPS - Supreme Commanders of Darkness 
LP 2016, Blood Harvest

Chvíli se vzpouzela, naříkala a prosila. Nebylo jí to nic platné. Jednou se upsala ďáblu a to pak už není cesty zpět. Spoutali ji, dlouho drželi ve staré plesnivé kobce. Musela se očistit od všeho dobrého. Teď tu leží, s pentagramem nakresleným na prsou. Stala se další obětí kultu plného násilí a zla. Byla prostředníkem k rozhovoru s nemrtvými, poctou pro samotného rohatého. Zemřela prokletá, s temnými slovy na rtech.

Podobných sekt, šílenců a zvrácených kultů je na celém světě bezpočet. TOTTEN KORPS jsou chilská kapela, která všechny tyhle špatnosti popisuje, zpívá o nich a pomocí své hudby navozuje hodně podobné pocity, jako na zmiňovaných seancích. Jedná se o smečku, hrající od roku 1989, v undergroundových kruzích dokonce o kult, který zná každý jenom trošku protřelý znalec záhrobí.  TOTTEN KORPS skládají poctu temným silám stylem DIABOLICAL MESSIAH, MORBID ANGEL, MORTEM, SADISM, starých KRISIUN. A nutno rovnou napsat, že jsou také poctou velmi zdařilou.


"Supreme Commanders of Darkness" je znovu vydaným albem z loňského roku, tentokrát na vinylu. Provedení je v pořádku, zvuk taktéž a z desky je cítit neskutečný černý feeling. Pánové jsou plně oddáni základním myšlenkám smrti. Působí jako poslové ze starých časů, kteří v dnešních temných časech vypadají jako nějaká zlá monstra. Nespoutanost, špína, ozvěny ze záhrobí. Při poslechu obětuji na oltáři sám sebe, dávám v šanc své tělo, mysl i padlou duši. Spíš než o hudbu se jedná o okultní seanci. Mám neodbytný pocit, že peklo všechno nakonec stejně pohltí, říkám si při společných setkáních s kapelou stále častěji. Temný masakr lidské mysli! Chilský kult! Skvělé album!


sumarizace:

TOTTEN KORPS na této desce ukázali, jak se má správně hrát pořádný reálný death metal. Odkazy na devadesátá léta a základy stylu jsou doplňovány vlastními morbidními nápady. Brány pekelné jsou otevřeny. Tančíme poslední tanec na tomto světě. Exhumujeme ty nejkrásnější zombie a pořádáme pořádně divoký večírek. Riffy jsou ostré jako kosa samotné Smrti. Zastřený vokál, perfektní starý sound, plesnivina a chorobné šílenství. To jsou prostředky, které zvolili TOTTEN KORPS pro svoji tvorbu. Daří se jim to výborně. Ano, je to retro, ale zahrané se zkušenostmi a velkým nadšením pro záhrobí. Zapalte svíce, otevřete všechny staré hroby, rozhoupejte zvony! Onen svět o sobě zase dává vědět. "Supreme Commanders of Darkness" je neskutečně návykovým albem. Vítejte v Hádově říši! Temný, zákeřný old school death metal, který otvírá víka od rakví! Skvělá morbidní práce!

Asphyx says:

TOTTEN KORPS  showed on their album how to play the really death metal. Links to the 90th and the basics of style are complemented by their own morbid ideas. The gates of hell are opened. We're dancing the last dance on the world. We're exhuming the most beautiful zombies and having a wild party. Riffs are sharp as the scythe of Death. Husky vocals, perfect old sound, musty and morbid madness. These are things that have chosen TOTTEN KORPS for their work. They've done it great. Yes, it's retro, but played with experience and great enthusiasm for the dead. Light the candles, open all the old graves, swing the bells! The next world lets know about. "Supreme Commanders of Darkness" is an incredibly addictive album. Welcome to the Hades empire! Dark, treacherous old school death metal, that opens the lids of the coffins! Great morbid work!


MORE INFO:
Share this games :

TWITTER