DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 2. dubna 2017

Home » » Recenze/review - CRANIAL ENGORGEMENT - Horrific Existence (2017)

Recenze/review - CRANIAL ENGORGEMENT - Horrific Existence (2017)


CRANIAL ENGORGEMENT - Horrific Existence
CD 2017, Gore House Productions

Vydali jsem se na cestu brzy ráno. Hlášení z centrály nás zavedlo daleko od lidí, k opuštěnému stavení, kde jsme postupně odkrývali věci, o kterých se mi dodnes hrozně těžko mluví. Zvrácený chlápek, kdysi sám jako dítě týraný, si zde udělal svoji vlastní mučírnu. Odchytával na cestách mladé dívky a chlapce a prováděl s nimi věci, které zůstanou navěky ukryty v policejních archívech. Tolik zla a hnusu jsme ještě nikdy neviděli. Přišlo mi, jakoby byl celý svět náhle potažen černě rudou záclonou z krve.

Kalifornští CRANIAL ENGORGEMENT a jejich prvotina "Horrific Existence" je jasnou odpovědí na věci, kterých jsou někteří vyšinutí jedinci schopni. Je úderem, zničujícím albem, které vás rozkývá do nekonečného rytmu smrti. Kousky klasického brutálního death metalu se zde potkávají s dnes tolik oblíbeným slamem. Vše je ale naštěstí dávkováno s citem pro věc a nahrávka tak vůbec nenudí. Naopak. Považuji ji za poměrně silný materiál.



"Horrific Existence" je velice solidním albem, v rámci stylu bych dokonce řekl i opravdu dobrým. Líbí se mi syrový zvuk, guturální vokál i jednotlivé nápady. Vadí mi snad jen po nějaké době poslechu postupně se vkrádající pocit stereotypu a monotónnosti. Každopádně, pokud jste brutálně death metalově zaměřeni, máte rádi takovou tu houpavou klasiku a nečekáte Satanví jaké technické ekvilibristiky a předváděčky, tak budete spokojeni jako já. CRANIAL ENGORGEMENT jsou zkrátka ti správní surovci a ocení je hlavně fanoušci podobně krvavých záležitostí. Až pojedu zase příště na místo činu, vezmu si tuhle desku s sebou. Mé utrpení snad bude o trošku menší. Brutální death metal s jasným cílem. Všechny vás zabít hudbou! 


sumarizace:

Novinka amerických maniaků CRANIAL ENGORGEMENT je jasnou a přímou odpovědí na všechny násilné činy, kterých jsou lidé schopni. Pánové jsou pomocí své hudby zrcadlem všem zvráceným jedincům. Brutální death metal v jejich podání je velmi syrový, nepostrádá potřebný tlak a energii. Občas se sice vkrádá lehký stereotyp, ale není to nic, co by mi kazilo poslech. Zběsilá produkce, velmi ostrý zvuk, opravdu dobré nápady. Tak na mě na svém albu Američané působí. Při poslechu budete mít mozek vyčištěný hudební kyselinou a budete si ji chtít rvát do hlavy stále znovu a znovu. Doporučuji dát nahrávce čas, její síla se objeví až po nějaké době. Skladby postupně zrají, jako mrtvola, pohozená u silnice. Klidně si můžete vzít do ruky lopatu a jít si kopat vlastní hrob. Krutá, nekompromisní, brutálně death metalová deska, která vám vymáchá obličej v krvi! Velmi dobře!

Asphyx says:

The new album by American maniacs CRANIAL ENGORGEMENT is a clear and straight answer on every single violent act of human kind. These guys´ music is like a mirror of all perverse people. Their brutal death metal is very raw and it doesn´t lack of the energy and pressure. Although you can sometimes feel the stereotype but that is nothing what would change my listening experience. Furious production, very sharp sound, great ideas. This is how I feel about this album. When you listen to this album you feel like your brain is being washed with musical acid and you would have to listen to it over and over again. I would suggest, give the record some time – its power will show in a while, not immediately. The songs are growing inside of you like a dead body which is tossed down next to a road. You can just take a shovel and dig your own grave. Cruel, uncompromising, brutal death metal album which will smash your face in blood! Very good!

Tracklist:
1. Prelude To Horror (Intro)
2. Dawn Of The Final Day
3. Conceived Into The Suffering
4. Mongoloid Massacre
5. Slithering Savior
6. A Living Hell
7. I Am God
8. Molded By Cruelty
9. In Loving Memory (Instrumental)
10. Horrific Existence
11. Sodomized And Left To Die

band:
Noah Lopez- Guitar/Vocals
John Kraken- Drums
Tyler Contreras- Bass

Share this games :

TWITTER