DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 2. dubna 2017

Home » » Recenze/review - MEMORIAM - For the Fallen (2017)

Recenze/review - MEMORIAM - For the Fallen (2017)


MEMORIAM - For the Fallen
CD 2017, Nuclear Blast

Chcete slyšet jak zní válka? Rádi nasáváte pach spálené země? Milujete nářek umírajících? Fascinuje vás bojová vřava? Tak to si dojděte k psychiatrovi. A až od něj půjdete, poslechněte si nové album kapely MEMORIAM.

Smečka, která zhudebnila bojiště takovým způsobem, že se během společných setkání budete cítit jako obyčejný voják, jako číslo v seznamu odsouzených na smrt. Teprve pak pochopíte, jak jste byli hloupí. Válka je svinstvo, kterého se nemůžeme pořád nějak zbavit. Je nutné stále připomínat naši hloupost. MEMORIAM k tomu zvolili to, co umí nejlépe. Starosvětský death metal ve stylu kapel, jejíž členové se na albu sešli. Vzpomeňme BOLT THROWER (Karl Willetts za mikrofonem), BENEDICTION (Scott Fairfax - kytara a Frank Healy - basa), to vše samozřejmě zabalené v lehce novějším, pomalejším a rozvážnějším zvukovém hávu.







MEMORIAM jsou death metaloví vojáci, kteří velmi dobře rozumí svému řemeslu. Připomínají rotu odvážných bojovníků, kteří jdou přímo na zteč. Pravdou je, že slavná díla svých původních kapel nepokořili, ale je také nutno rovnou říct, že ostudu si rozhodně neutrhli. Staří válečníci ještě dokážou pořádně ukázat ostré zuby. Líbí se mi atmosféra desky "For the Fallen", příjemný je mi i zvuk a některé motivy mi pořád znějí v hlavě. Na dnešní dobu jsou MEMORIAM možná již méně výrazní (obzvlášť hlas je monotónní a nijaký). Přesto si novinku užívám, opravdu si připadám jako na dlouhé vojenské misi, která má za úkol jediné - poklonit se pravému reálnému a nefalšovanému death metalu. Co na tom, že zemřu mladý a vyznamenán budu až in memoriam. "For the Fallen" není přelomovou nahrávkou, ale spíše solidním materiálem, který ocení především všichni death metaloví veteráni. Velmi dobré album!



sumarizace:

Válka je svinstvo, kterého se nemůžeme pořád nějak zbavit. Je nutné stále připomínat naši hloupost. 

MEMORIAM jsou death metaloví vojáci, kteří velmi dobře rozumí svému řemeslu. Připomínají rotu odvážných bojovníků, kteří jdou přímo na zteč. Pravdou je, že slavná díla svých původních kapel nepokořili, ale je také nutno rovnou říct, že ostudu si rozhodně neutrhli. Staří válečníci ještě dokážou pořádně ukázat ostré zuby. Líbí se mi atmosféra desky "For the Fallen", příjemný je mi i zvuk a některé motivy mi pořád znějí v hlavě. Na dnešní dobu jsou MEMORIAM možná již méně výrazní. Přesto, novinku si užívám, opravdu si připadám jako na dlouhé vojenské misi, která má za úkol jediné - poklonit se pravému reálnému a nefalšovanému death metalu. Co na tom, že zemřu mladý a vyznamenán budu až in memoriam. "For the Fallen" není přelomovou nahrávkou, ale spíše solidním materiálem, který ocení především všichni death metaloví veteráni. Velmi dobré album!


Asphyx says:

War is a crap which is somehow still happening around us. It is necessary to constantly remind us our stupidity.

MEMORIAM are death metal soldiers who knows how to do their job. They are like a platoon of brave warriors who run directly to the attack. Although they did not overcome famous records of great bands, they did a good job. These old soldiers still know how to show their teeth. I really enjoy the atmosphere of the record “For the Fallen”. The sound is really nice and there are some motives which are still playing in my head. MEMORIAM are not that visible for today´s musical world. However, I enjoy this album and I really feel like I am on a long military mission which has one goal – to worship of the real death metal. Who cares that I am going to die young and I will be honoured after my death. “For the Fallen” is not any ground-breaking record but it is a solid material which will be enjoyed by all death metal veterans. Very good album!

Tracklist:
01. Memoriam
02. War Rages On
03. Reduced to Zero
04. Corrupted System
05. Flatline
06. Surrounded (By Death)
07. Resistance
08. Last Words

Line Up:

Frank Healy - Bass (Benediction, Sacrilege, ex-Napalm Death, ex-Anaal Nathrakh, ex-Cerebral Fix)
Andrew Whale - Drums (ex-Colostomy, ex-Bolt Thrower, ex-Drop Dead, ex-Urban Chaos)
Scott Fairfax - Guitars (Benediction, ex-Cerebral Fix, ex-Exploder, ex-Anal Back Charge, ex-Life Denied)
Karl Willetts - Vocals (ex-Bolt Thrower) 

Share this games :

TWITTER