DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 6. dubna 2017

Home » » Recenze/review - FLESHLESS - Dethroned in Shadows (2017)

Recenze/review - FLESHLESS - Dethroned in Shadows (2017)


FLESHLESS - Dethroned in Shadows
EP 2017, Nice To Eat You Records/Slovak Metal Army

Občas se to stává a páni chirurgové zapomenou v dutině břišní nějaký svůj nástroj. Vzpomínaný skalpel pak začne časem zahnívat, bolet a mokvat jako ten nejkrásnější vřed. Je jako cizopasník, který žije z vašeho utrpení. 

Úplně stejně na mě působí nové EP "Dethroned in Shadows" českých FLESHLESS. Kapela prošla několika proměnami a působí opravdu jako zapomenutý skalpel po nevydařené operaci. Nový autor obalu (Rudi Gorgingsuicide Art Yanto), nové studio (Dan Friml). A potom stále skvělé texty (Tom F. Hanzl). Tohle všechno dělá z novinky trošku "jinou" desku. Na první dojem mi připadá letošní počin temnější, death metalovější, old schoolovější. Pro mě osobně, jako pravověrného příznivce smrtícího kovu, velmi dobře nastavený směr.

FLESHLESS si zachovávají nadále svoji tvář, svůj typický neurvalý výraz, který máme všichni tolik rádi při živých vystoupeních. Jsem rád, že ubylo big beatového odéru, což byla jedna z mála věcí, které mi na téhle smečce vždy trošku vadila. Intro, outro a dva songy plné ohně. Stejně jako na obalu, tak i oběma zásekům prospělo nové studio. Nevím sice, jak budou tyto změny vyhovovat pravověrným fanouškům, ale osobně jsem velmi mile překvapen. Pokud takové bude i další dlouhohrající album, zlobit se rozhodně nebudu.


Novinkové EP "Dethroned in Shadows" je plné tradičního death metalu s jasnou tváří made in FLESHLESS. Je temné, zlé, ošklivé, jako noční můra, která se vám už dlouhá léta vrací stále zpět. Sedím, poslouchám desku a sleduji démona na coveru. Přidávám hlasitost a začínám mu neskutečně fandit. Podpořen hudbou vnímám zlověstné tóny plné stínů! Ano, v této podobě se mi FLESHLESS líbí! Za mě všechny uříznuté palce nahoru! 


sumarizace:

FLESHLESS si na novém EP "Dethroned in Shadows" zachovávají nadále svoji tvář, svůj typický neurvalý výraz, který máme všichni tolik rádi při živých vystoupeních. Intro, outro a dva songy plné ohně. Stejně jako na obalu, tak i oběma zásekům prospělo nové studio. Nevím sice, jak budou tyto změny vyhovovat pravověrným fanouškům, ale osobně jsem velmi mile překvapen. Pokud takové bude i další dlouhohrající album, zlobit se rozhodně nebudu.

Kapela působí opravdu jako zapomenutý skalpel po nevydařené operaci.

Novinkové EP "Dethroned in Shadows" je plné tradičního death metalu s jasnou tváří made in FLESHLESS. Je temné, zlé, ošklivé, jako noční můra, která se vám už dlouhá léta vrací stále zpět. Sedím, poslouchám desku a sleduji démona na coveru. Přidávám hlasitost a začínám mu neskutečně fandit. Podpořen hudbou vnímám zlověstné tóny plné stínů! Ano, v této podobě se mi FLESHLESS líbí! Za mě všechny uříznuté palce nahoru! 

Asphyx says:

FLESHLESS kept their style in the new EP “Dethroned in Shadows”. They kept their typical brash expression which we all like during their live performances. Intro, outro and two songs full of fire. Just like on their cover, they really benefit from the new studio. I don´t know if the orthodox fans will like this but personally I am pleasantly surprised. It will be really nice if a next album will be also full-length album.

The band feels like a forgotten scalpel after an unsuccessful operation.


The new EP “Dethroned in Shadows” is full of traditional death metal with a bright face made in FLESHLESS. It is dark, evil, ugly and feels like a nightmare which has been coming back to you all the time. I am sitting here, listening to this album and I am looking on the demon on the cover. I am turning the volume up and I am cheering for this album. The music supports me to perceive ominous tones full of shadows! Yes, this time I really like FLESHLESS! All severed thumbs up!

tracklist:
Dethroned in Shadows
Ninety Seven Pieces              

bands:
Vladimir - vocals
Michal - guitar
Luděk - guitar
Vitys - drums 

Share this games :

TWITTER