DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 10. července 2017

Home » » Recenze/review - ROGGA JOHANSSON - Garpedans (2017)

Recenze/review - ROGGA JOHANSSON - Garpedans (2017)


ROGGA JOHANSSON - Garpedans
CD 2017, Chaos Records

Další sbírka sebraných death metalových spisů se opět zaobírá severským chladem. Co taky jiného od nezničitelného Roggy Johanssona čekat? Patřím k dlouhodobým fanouškům jeho tvorby a tak jsem si nemohl jeho novinku "Garpedans" nechat ujít. Jedná se o typický, mrazem prolezlý smrtící kov, který se nijak nevymyká jeho dalším kapelám. Možná je vzdušnější, odlehčenější a atmosféričtější. Pro někoho se bude jednat jen o další zásek v řadě, pro moji maličkost je ale nová deska dalším velmi příjemným setkáním na švédském hřbitově.



"Garpedans" je opět plné typických Roggových melodií, ostrého dunivého vokálu a samozřejmě nezbytné "rebelie", která k severským kapelám patří, jako stigmata. Někdy si říkám, jak by mohlo být příjemné žít v zemi, kde koncertují podobné skupiny. Zatímco u nás brázdí pódia stále stejné vyšeptalé rádoby ikony, v tamních klubech zní old school death metal. Místní na něj možná nadávají úplně stejně jako my na ty naše primadony, ale stejně jim to závidím, jako nic jiného. Rogga je zkrátka klasik a jiný nebude. Jednou vynikající, jindy horší, ale pořád si drží laťku pořádně vysoko. Mladé tahle deska asi moc bavit nebude, techničtěji zaměření posluchači dokonce ohrnou nos, ale já budu dál tančit na hrobech našich death metalových předků. Stejně jako Rogga. Dobrá práce!


sumarizace:

Další album ROGGY JOHANSSONA je velmi dobrou poctou švédskému death metalu. Songy byly složeny s nadšením a hnilobou v srdci. Staré hroby jsou opět otevřeny, kříže obráceny směrem dolů a exhumovány staré death metalové postupy. Novinka byla zahrána ve stínu rozpadlých náhrobků s maniakálním nadšením. Kosti zase praskají, lebky se smějí do tmy a já si užívám old school death metal toho nejryzejšího provedení. Líbí se vám na hudbě poctivost, opravdovost a reálný základ? Milujete zvuk a pořádky devadesátých let? Potom jste zde správně. Album má velký drive i feeling. Víka od rakví opět praskají! Tohle CD je nutností pro každého poctivého fanouška. Švédský death metal, který připomíná seknutí sekerou přímo do vaší hlavy! Skvělá severská záležitost!

Asphyx says:

The next album ROGGA JOHANSSON is a very good  tribute to the Swedish death metal. The songs were composed with ardour and rot in the heart. Old graves are opened again, the Cross is turned downwards and the old death metal methods are exhumed. The news was played in the shadow of broken tombstones with manic enthusiasm. Bones are cracking again, skulls are laughing in the darkness, and I'm enjoying the old school death metal of purest version. Do you like the music of honesty, sincerity and a real basis? Do you like the sound and the orders of the nineties? Then you are right. The album has great drive and feeling. Lids from the coffins are bursting again! This CD is a must for every honest fan. Swedish death metal, that resembles a chop with an axe directly into your head! Great Nordic thing!

Tracklist:
01. At Mountain Garpe
02. A Seal Has Been Broken
03. The Thrower of Boulders
04. Under Unknown Skies
05. Turned into Stone (But Not Forgotten)
06. Garpedans
07. Where It Feasts
08. A Tool of Great Pain
09. Mordbrand

band:
Rogga Johansson - everything

Share this games :

TWITTER