DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 27. října 2017

Home » » Recenze/review - THE CRAWLING - Anatomy Of Loss (2017)

Recenze/review - THE CRAWLING - Anatomy Of Loss (2017)


THE CRAWLING - Anatomy Of Loss
CD 2017, Grindscene Records

Mraky jsou nasáklé krví. Skály pláčou a voda je ledová jako všechna prokletá srdce. Pochmurno, truchlivo je v tomto období. Na člověka jdou splíny. Toulám se v lesích, straním se společnosti, vychutnávám si dlouhý táhlý klid death doomových kapel. Jsem moc rád, že jsem THE CRAWLING potkal. Jinak bych byl ochuzen o hezký mrazivý zážitek.

Pokud bychom měli definovat hudbu těchto Britů, museli bychom zmínit kapely jako NOVEMBER´S DOOM, MY DYING BRIDE, DRACONIAN, KATATONIA, ale i BOLT THROWER, ENTOMBED. Není to zase tolik důležité. U podobných smeček jde v závěru hlavně o vyvolaný pocit smutku a stísněnosti. A to umí THE CRAWLING na výbornou.



"Anatomy Of Loss" se z reproduktorů valí jako mlha nad mokřadem. Není ničím nová, ani výjimečná, ale svým způsobem je určitě přitažlivá. Kapele se povedlo zhmotnit náladu smutečních obřadů, opuštěných katedrál i posledních okamžiků při umírání. Víte, ono se hrozně těžko popisuje, co člověk cítí. Protože mi připadá, že má slova nestačí. Jedná se přesně o ten druh skupiny, kterou jsem si oblíbil během pár prvních tónů a vlastně ani pořádně nevím proč. Možná že je zrovna venku sychravo, možná že jsem potřeboval vybrat kulisu pro četbu knihy. Nevím, vyvolané asociace bývají mnohdy neuchopitelné. Každopádně, death doom metal v tomto provedení je mi vlastní a vyznávám ho bezezbytku. Doporučuji plášť proti dešti, sluchátka na uši a opuštěnou cestu uprostřed lesa. Uslyšíte sami. Skvělé album!


sumarizace:

"Anatomy Of Loss" je krásně morbidní vzpomínkou na staré death/doom metalové časy. Jednotlivé songy mají obrovskou sílu a musely být nahrávány v tom nejhlubším podzemí. Svět se sice dneska točí už úplně jinak, ale pro nás pamětníky, se jedná o velmi příjemný zážitek. Riffy jsou ostré jako katova sekyra, hlas vytažený odněkud z močálu a atmosféra připomíná poslední odsouzencovy minuty před popravou. Tenhle znovu nahraný výlet do historie se vydařil velmi dobře. Takhle nějak má znít reálný, poctivý death/doom metal. Plesnivě, krutě, morbidně. A teď už mě prosím nechte, musím se zavřít do své kobky, obětovat temným silám a rouhat se bohům. Budou mi k tomu hrát THE CRAWLING! Totální old school death/doom metalový masakr. Obraťte všechny kříže a vítejte v zemi nemrtvých!

Asphyx says:

"Anatomy Of Loss" is a pretty nice morbid memory of old death/doom metal times. Every song is very powerfull and was recorded in the deepest underground. The world is other today, but for us survivols this is a very pleasant experience. The riffs are shark like axe, the voice coming from the marsh and the atmosphere reminds the last convict´s minutes before execution. This trip to the history succeeds very well. This is the real, honest death/doom metal. Rotten, cruel, morbid. And now, let me be, I close myself to my cell, I will sacrifice to the dark forces and blaspheme against Gods. And I will listen to THE CRAWLING! Total old school death/doom metal massacre! Turn all crosses and welcome in the land of Undeath! 

https://thecrawlingband.bandcamp.com/album/anatomy-of-loss
www.thecrawlingband.co.uk
www.facebook.com/thecrawlingband
www.grindscene.co.uk
Share this games :

TWITTER