DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 20. prosince 2017

Home » » Recenze/review - PERDITION WINDS - Transcendent Emptiness (2017)

Recenze/review - PERDITION WINDS - Transcendent Emptiness (2017)


PERDITION WINDS - Transcendent Emptiness
CD 2017, Hellthrasher Productions

Ten pohled na proříznutou tepnu mě doslova fascinoval. Krev stříkala v pravidelném rytmu, stejném jako pumpuje srdce. Oči nešťastníka byly vytřeštěné, ale stále věřící, že ho někdo zachrání. Ale kdeže, kdo by se obtěžoval s obětí? Je přece všeobecně známo, že co propadne peklu, nemůže být vráceno. 

Album "Transcendent Emptiness" finských black metalistů PERDITION WINDS mě od začátku doslova fascinovalo svojí potemnělou atmosférou, chladem i smrtí, kterou cítím ze všech skladeb. Skandinávská práce a příslušnost k devadesátým létům se nezapře. Je to jen a  jen dobře. Ve světě, kde se mnozí již stydí za své kořeny, předkládají Finové pořádně shnilý materiál.



"Transcendent Emptiness" mi v určitých momentech lehce evokuje alba slavných kolegů BEHEXEN, GORGOROTH. PERDITION WINDS  jsou možná ortodoxní, ale také dovedou perfektně pracovat s temnými a chladnými náladami. Jejich hudba má pro mě v sobě až magickou přitažlivost. Vzpomněl jsem si na zážitek, když jsme našli s kamarádem v dětství za městem první mrtvou kočku. Stáli jsme u ní, dloubali do ztuhlého těla klackem a nemohli uvěřit, že nežije. Ano, z "Transcendent Emptiness" cítím hlavně smrt a to v její zákeřné, mrazivé podobě. Víc vám asi řeknou ukázky, které doporučuji poslouchat ve tmě, zimě a pochmurné náladě. Studený black metal, který je pravým otiskem severu! Velmi dobře!


sumarizace:

Nové album "Transcendent Emptiness" PERDITION WINDS mi připomíná zběsilý tanec na ledovém ostří. Našlapujete bosýma nohama a pálí vás chodidla. Krev pomalu houstne a do žil se vkrádá chlad. Finové nahráli další svoji klasickou desku. Nečekejte nic převratného, ale spíše solidní práci a velmi dobré řemeslo. Líbí se mi určitý pach smrti, kterou z těch tří skladeb cítím. Pokud máte rádi black metal v jeho tradiční podobě, potom je pro vás novinka povinností. Nahrávka se velmi dobře poslouchá a stává se postupně jedem, pronikajícím přímo vaší mysli. Pronásledují mě vlci a já se snažím marně uniknout. Nakonec umírám roztrhaný a zmrzlý v zasněžené krajině. Klasický black metal, zahraný s ledem v srdci!

Asphyx says:

The new album "Transcendent Emptiness" from PERDITION WINDS reminds me some frantic dance on the ice edge. you are stepping on bare feet and your soles are burning. The blood get thick and the cold is creeping slowly into your veins. Finns recorded their next  classical album. Don't expect anything revolutionary, but rather a solid job and very good trade. I like a smell of death, that I feel from these three songs. If you like black metal in its traditional form, then this news is responsibility for you. The recording is very well for listening and it turns to poison, penetrating your mind. Wolves are hunting me and I try to escape in vain. I'm dying torn and frozen in a snowy landscape. Classic black metal played with ice in the heart!

tracklist:
1. Of Smoke And Mirrors
2. Malicious Seed
3. Saints Of The Deathfields
4. Saturnial Void
5. Venus Rising
6. Asphyxiation
7. Impious Frontier
8. Outro

band:
J.I. - Vocals
R.Ä. - Guitars
T.K. - Guitars
R.S. - Drums
J.K.A. - Bass & vocals

Share this games :

TWITTER