DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 26. února 2018

Home » » Recenze/review - UNREAL OVERFLOWS - Latent (2018)

Recenze/review - UNREAL OVERFLOWS - Latent (2018)


UNREAL OVERFLOWS - Latent 
CD 2018, Great Dane Records

Roztříštěná pozornost připomíná zrcadlo, rozbité na tisíc kousků. Chaos, temnota, krev pomalu vytékající z mokvající rány. Jako bych měl před sebou do temnoty zahalený kaleidoskop. Hudba může mít mnoho podob a vyvolávat spousty emocí. Tentokrát se do mé hlavy pomalu vkrádá neklidná energie.

Představte si mozek, kterým protéká nepřeberné množství informací. Někdy je problém s tím, jak je utřídit. Nápomocni nám mohou být španělští techničtí death metalisté UNREAL OVERFLOWS, kteří letos přicházejí s materiálem inspirovaným takovými veličinami jako DEATH, ATHEIST, CYNIC, PESTILENCE, GOJIRA. Milovníci nepřehledných melodií, zákeřných riffů a progrese by měli zbystřit svoji pozornost.





S deskou "Latent" jsme si k sobě hledali cestu poměrně dlouhou dobu. Ani teď, po několika týdnech nemohu říci, že bych vše pochopil. Výsledný dojem je ale více než pozitivní. Líbí se mi nálada desky, obdivuji hráčské umění. Jen se občas nemohu ubránit dojmu, že některé nápady jsou lehce roztříštěné. To bude ale spíš jen můj pohled, starého psa, který podobný death metal považuje spíše za hudbu pro mladší ročníky. Nicméně, songy odsýpají v příjemně ostrých rytmech. Určité nadšení z mé strany se také dostavuje, tak vám mohu desku jen doporučit. Chce to jen jediné - otevřenou mysl. Pak, až pochopíte, užijete si novinku těchto Španělů opravdu dosytosti. Nechte si chutnat! Technický death metal, který je plný temných myšlenek.


sumarizace:

UNREAL OVERFLOWS nám letos přinášejí ochutnávku toho nejkvalitnějšího technického death metalu. Pokud se zaposloucháte pozorněji, najednou zjistíte, že jste spolu s kapelou jedno tělo i mysl. Muzika je sice složitá, náročná a spletitá, ale obsahuje v sobě určitý, velmi přitažlivý neklid. Nálada celého alba je chladná, ale zároveň přitažlivá. Jakoby v sobě hudba obsahovala nějakou magickou formuli. Poslouchat doporučuji s čistou a otevřenou myslí. Pak vynikne tahle ledová technická krása nejlépe. Nezapomíná se ani na melodie. A teď už mě prosím nechte, než abych psal slova, budu raději poslouchat. Inteligentní technický death metal, zahraný s noblesou! Wov!


Asphyx says:

UNREAL OVERFLOWS published a taste test of the technically highest quality death metal. If you listen to it carefully I will realize that you are the one with this band – one body, one mind. This music is complicated, ambitious and complex, however it has some kind of a restlessness which is very magnetic. The mood of this album is very cold but very magnetic. It feels like it has some kind of magical formulation inside. I would suggest listening to it with an open and clear mind. Than you can feel the cold technical beauty. They don´t forget melodies. And now, let me go please, more than write a words I would prefer listening to this album. Intelligent technical death metal which is played with a nobleness. Wow!



band:

Zoilo Unreal - Vocals, Guitars & Bass
Diego Bea - Guitars


Share this games :

TWITTER