DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 5. května 2018

Home » » Recenze/review - CONVOCATION - Scars Across (2018)

Recenze/review - CONVOCATION - Scars Across (2018)


CONVOCATION - Scars Across
CD 2018, Everlasting Spew Records

Na rukou mi ulpívá prach. Mazlavý, studený, prosakující. Mám pocit, jakoby mě pomalu obepínal břečťan, či jiná popínavá rostlina. Dusí mě, podmaňuje. Padám na zem, ztrácím pojem o světě. Rozkládám se a stávám se mementem sebe sama. Poslední co cítím, je chlad, poslední co slyším, je Smrt a doom metal. Tentokrát v podání finských CONVOCATION.

Mohutné, chladné nástupy kytar, zvonivý zvuk ničící poslední zbytky kostí. Procházka mezi hroby nebývá mnohdy příliš veselá. Vzduchem se vznáší vzpomínky, jsou otisknuté do pískovcových náhrobků. Poslouchat atmosférický doom death metal je stavem mysli, rozpoložením. Pokládám květiny na pečlivě udržovaný hrob. Proč je na něm napsáno mé jméno? 




"Scars Across" je funerálně atmosférickou prvotinou finského původu. Temný a studený rodokmen nezapře. Obdivovatelé MOURNFUL CONGREGATION, LYCUS, SLOW, HOODED MENACE, EYE OF SOLITUDE, KATATONIA by si měli poslechnout alespoň ukázky. Deska je velmi návyková, přesvědčivá. Na ploše více než padesáti minut se běduje, je obětováno záhrobí, velebí se ty nejkrásnější oltáře bolesti. Ano, novinka CONVOCATION nejvíce asi připomíná pohřební hostinu. Vzpomínáme v dobrém i na vás. Slzy už dávno vyschly, zbyly jen prázdné tváře. Slepota všedních dní je rozehnána až v katedrále, kde je za vás sloužena mše. Vypadá to, že večer zhasnou všechna světla, pustím album v přijatelné hlasitosti a vydám se na dlouhý výlet plný temných obrazů. Schválně, pojďte se mnou! Skvělá doom/death metalová nahrávka pro všechny obdivovatele dlouhých stínů! Chrám smrti je opuštěný, stačí jen vstoupit.





sumarizace:

Doom deathové poselství o bolesti bylo opět předáno. Finští CONVOCATION umí pomocí své muziky krásně zhudebnit smutek, strach, umírající podzim i krásu smrti. Pomalé, dlouhé songy se vám pomalu zaryjí až někam do mozku, nahlodají ho a rozloží na malé kousky. Album se opravdu povedlo, je hodně nakažlivé, ošklivé, vytažené odněkud z toho nejhlubšího hrobu. Fascinuje mě atmosféra, klid a rozvaha, s jakou jednotlivé songy zní. Zima letos stále nepřichází, ale je ji možno s klidem nahradit novou deskou "Scars Across". Mrazivé pasáže jsou protkány vokálem ze samotného pekla a vy jste pomalu ukolébáni k nekonečné smrti. Přijdu si jako na nějaké černé mši, na spirituální seanci, kde se všichni společně pokoušíme vyvolat duchy nemrtvých. Nálada celé nahrávky je pochmurná, zlá, přesto velmi přitažlivá. Doporučuji všem, kdo rádi večer uléhají do své oblíbené rakve. Death doomové CD, které vás zmrazí navěky!




Asphyx says:

Doom death metal message of pain was passed on again. Finnish CONVOCATION can set to music with their songs sadness, fear, dying autumn and the beauty of death. Slow, long songs dig up somewhere in the brain, erode and split it into small pieces. The album is really good, it is very contagious, nasty, pulled from the deepest grave. I'm fascinated by the atmosphere, calm and balance, sounding in each song. The winter isn't still coming this year, but it can be easily replaced with the new album "Scars Across". Frozen passages are weaved with vocals from hell and you are slowly lulled to endless death. I feel like on the Black Mass, on a spiritual session, where we all together tryi to invoke the spirits of the undead. The mood of the record is grim, evil, but also very appealing. I recommend to all who likes to lie down in the favorite coffin in the evening. Death doom CD, which will freeze forever!


Tracklist:
01. Disposed
02. Ruins of Ourselves
03. Allied Pows
04. Scars Across

band:
LL - all instruments 
MN - vocals

Share this games :

TWITTER