DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 5. května 2018

Home » » Recenze/review - GATEWAY - Boundless Torture (2018)

Recenze/review - GATEWAY - Boundless Torture (2018)


GATEWAY - Boundless Torture
MCD 2018, Pulverised Records

Musel jsem se zastavit. Divné místo, napadlo mě ihned. Zvláštní pach, pocit tísně na prsou a smutek. Už jsem zde někdy byl? Pokračuji dál a od kolemjdoucího se dozvím, že se zde stala předevčírem vražda. Tak proto jsou mraky nízko a do země je otisknutá nenávist. Bolí mě celé já. Bolí mě svět. Proč? Ptám se stále dokola a odpověď nepřichází.

Belgičtí death doomaři GATEWAY jakoby byli na tom zlém místě se mnou. Zážitky s ním spojené zhudebnili, opatřili rituálně nihilistickým obalem a podávali na podnose z plesnivých kostí. Jejich hudba duní, žaluje, běduje, pláče i řve šílenstvím. Jedná se o těžkotonážní rituál s jasným cílem, zničit vás. 



"Boundless Torture" jsem si dával do hlavy nejraději v deštivých dnech. Když vychladly ulice i mrtvá těla v márnici. Přehraboval jsem se v ostatcích, bál se a naschvál vyhledával strašidelná místa. Atmosféra alba je velmi nehostinná. Připomíná spáleniště, kostel padlý za oběť hříšníkům. Zvuk je zastřený, vokál zběsilý, celkově působí deska jako valící se lavina, zpomalená, přesto neskutečně zničující a krutá. Kde se rodí zlo? Proč mám před očima rozostřený obraz nedávné vraždy? Proč mě bolí kosti a proč se rozpadám? Otázek je mnoho, GATEWAY na ně neodpovídají. Spíše válcují, jdou na hranu snesitelnosti. Nic pro slabé povahy, spíš se jedná o neustále dokola opakovanou mantru bolesti. Jsme jen prach, shnilé kousky nebohých těl. Jsme prokletí. Až na věky, amen. Podobná hudba se nemá popisovat, ale poslouchat, nechat působit. Doom death metal, který je zlou ozvěnou z onoho světa! Velmi dobře!

sumarizace:

"Boundless Torture" je krásně morbidní vzpomínkou na staré death/doom metalové časy. Jednotlivé songy mají obrovskou sílu a musely být nahrávány v tom nejhlubším podzemí. Svět se sice dneska točí už úplně jinak, ale pro nás pamětníky, se jedná o velmi příjemný zážitek. Riffy jsou ostré jako katova sekyra, hlas vytažený odněkud z močálu a atmosféra připomíná poslední odsouzencovy minuty před popravou. Tenhle znovu nahraný výlet do historie se vydařil velmi dobře. Takhle nějak má znít reálný, poctivý death/doom metal. Plesnivě, krutě, morbidně. A teď už mě prosím nechte, musím se zavřít do své kobky, obětovat temným silám a rouhat se bohům. Budou mi k tomu hrát GATEWAY! Totální old school death/doom metalový masakr. Obraťte všechny kříže a vítejte v zemi nemrtvých!

Asphyx says:

"Boundless Torture" is a pretty nice morbid memory of old death/doom metal times. Every song is very powerfull and was recorded in the deepest underground. The world is other today, but for us survivols this is a very pleasant experience. The riffs are shark like axe, the voice coming from the marsh and the atmosphere reminds the last convict´s minutes before execution. This trip to the history succeeds very well. This is the real, honest death/doom metal. Rotten, cruel, morbid. And now, let me be, I close myself to my cell, I will sacrifice to the dark forces and blaspheme against Gods. And I will listen to GATEWAY! Total old school death/doom metal massacre! Turn all crosses and welcome in the land of Undeath!


TRACKLIST
1. Boundless Torture (5:45)
2. Famished Below (4:58)
3. Iron Storms (1:34)
4. Odyssey Of The Bereaved (10:25)

Share this games :

TWITTER