DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 20. června 2018

Home » » Recenze/review - CARNIFEX - Pathological Rites (2018)

Recenze/review - CARNIFEX - Pathological Rites (2018)


CARNIFEX - Pathological Rites
CD 2018, Xtreem Music

Morbidní lékařské knihy čtu velmi rád. Vývoj jde sice neskutečně dopředu, ale na kořeny se nesmí zapomínat. Kupříkladu letošní kompilace krvavých skladeb od finských maniaků CARNIFEX je toho jasným důkazem. Časosběrný snímek pitvaných těl, historie podávaná v novém provedení, přesto se zachovanou patinou. Album připomíná restaurovanou starou rakev, až po okraj narvanou hnisem, vzpomínkami a bestialitou.

Deska budiž připomínkou starých dobrých časů, relikvií pro věrné fanoušky. Stylově lze CARNIFEX zařadit ke smečkám jako FUNEBRE, ADRAMELECH, ABHORRENCE, VOMITURITION. Antihumánní poselství je opět předáváno s velkou vervou a nadšením. Prašivý zvuk, stylový obal, no řekněte, co si víc můžeme my, staří sběratelé přát?



Zrovna jsem se vrátil z jednodenní chirurgie, lehce rozřezaný a stále pod vlivem utišujících léků. Rána mi mokvá, tepe a pálí. Dávám do přehrávače "Pathological Rites" a vše se spojí v jedno. Historie i budoucnost, paměť, bolest, smrt. Vše se točí v kruzích, opakuje a já si kompilační CD neskutečně užívám. Staré demonahrávky ani po letech neztratily svoje kouzlo. Jsou drsné, surové, ošklivé, uvěřitelné. Odlepuji si náplasti, odmotávám obvaz, jsem zvědavý, jak vypadá otevřená rána. Krev kolem kosti, vzduchem létají rezavé riffy. Rána se jednou zahojí, ale CARNIFEX budu poslouchat stále dál. Stalo se totiž mojí součástí, kusem shnilého masa, které je nutné odříznout. Mrtvolně skvělý death metal, který zjitřil mé vzpomínky velmi krvavým způsobem. Skvěle!


sumarizace:

CARNIFEX  a jejich kompilace plná totálního zla je zde! Naleznete na ní skladby, které jsou temné, maniakální a ošklivé. Pokud máte rádi temný plesnivý death metal, tak neváhejte ani chvilku. Staře znějící CD připomíná obrácenou modlitbu. Legendární Finové umí navodit hodně zlou a špinavou atmosféru. Při poslechu si přijdu, jako bych právě otvíral nějaký dávno starý hrob. Dýchne na mě pach hniloby a samotné smrti. Zazní ostré riffy CARNIFEX  a mrtvoly jsou exhumovány. Cítíte ten strach? Z nebe padá krev! Nahrávku bych doporučil všem milovníkům záhrobí. Špinavý death metal, nahraný v samotném pekle! Inferno a totální cult!

Asphyx says:

CARNIFEX  and their compilation, full of total evil, is here! You can find here the songs that are dark, manic and ugly. If you like dark moldy death metal, so don't hesitate. The old sound CD resembles an upturned prayer. Legendary Finnish maniacs can make much evil and dirty atmosphere. When I'm listening, it's like a just opened long old tomb. The smell of rot and death itself. Sharp riffs of CARNIFEX  sounds and corpses are exhumed. Do you feel the fear? The blood is falling down the sky! I would recommend this recording to all lovers of the dead. Dirty death metal, recorded in the hell! Inferno and totally cult!


Tracklisting for CARNIFEX (Finland)'s Pathological Rites
Decadence [Demo '91]
1. Intro 
2. Pathological Rite 
3. Disturbed One 
4. Purify Thy Souls 
5. Necrophobia 
6. Aberration Into My Subconscious 
Split Demo '91 (with Festerday) 
7. Left Behind 
8. Release From Slavery 
Demo III [Demo '93]
9. Why? 
10. Salvation = Suffocation 
11. Resurrection 
12. Spiritual Void 
Rehearsal Recording [1993]
13. Fresh Flesh 

BAND INFO:

LABEL INFO:
Share this games :

TWITTER